Uusi julkaisu: Sininen Satakunta – Hyvinvointia, elämyksiä ja elinvoimaa

Julkaisun teemoja ovat Satakunnan vesistöjen liiketoimintamahdollisuudet ja matkailuvaltit, vesistömatkailutoimijoiden yhteistyö ja Blue Care.

Millaista vesistöjen kestävää käyttöä Satakunnassa tällä hetkellä on? Mitkä ovat vesistömatkailumme valtit? Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia vesistöt tarjoavat? Millaista Blue Care -toimintaa Satakunnassa voisi olla?

Satakunnan ammattikorkeakoulun BlueSata-hankkeessa selvitettiin Satakunnan vesistöjen nykyistä käyttöä palveluiden resurssina sekä edistettiin eri tavoin uuden, maakunnan vesiä kestävällä tavalla hyödyntävän palvelutuotannon kehittymistä.

Julkaisuun ”Sininen Satakunta – Hyvinvointia, elämyksiä ja elinvoimaa” on koottu hankkeen toteutukseen liittyviä kirjoituksia sekä hankkeen keskeisimmät tulokset. Julkaisun teemoja ovat Satakunnan vesistöjen liiketoimintamahdollisuudet ja matkailuvaltit, vesistömatkailutoimijoiden yhteistyö ja Blue Care.

Julkaisu on tehty osana BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan hanketta. Hanketta toteutettiin vuosina 2017–2019 ja sen rahoitti Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahastosta.

Lataa julkaisu luettavaksesi

Julkaisun kansikuva Maarika Iijolainen, julkaisun taitto Heidi Valtonen.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.