Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

HSL-Robo -hankkeen työpaja RoboAI:n laboratoriossa.
Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat

Robotiikka on yleistymässä valtavaa vauhtia ja erityisesti yhteistyörobotiikka (engl. collaborative robot, cobot) on nyt isoimmassa kasvussa. Teollisuussektori ja enenemässä määrin myös palvelupuoli ovat ottamassa cobotteja käyttöön. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin valmistetut yhteistyörobotit sopivat hyvin erilaisiin tuotantoympäristöihin.

Yhteistyörobotti on ihmisen työkaveri ja toimii nimensä mukaisesti yhteistyössä. Käsivarsimallinen yhteistyörobotti ei vahingoita ihmistä törmäystilanteessa. Yhteistyörobottien ohjelmoiminen on nykyään helppoa. Cobotit eivät ole korvaamassa ihmistä, vaan nimenomaan auttavat hankalissa (esim. epäergonomisissa) tehtävissä ja parantavat työn tarkkuutta ja laatua.

Käytännön työpajoissa UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja testausta

Työpajan ohjelma jakautuu kahteen työpajaosioon sekä aamukahvien aikana järjestettävään infotilaisuuteen. Workshopissa päästään käytännössä tutustumaan ja testaamaan UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja ominaisuuksia. Työpajassa on myös nähtävillä EasyPalletizer-alusta, joka on suunniteltu palletoinnin helppoon robotisointiin. Siirrettävä yhteistyörobottiratkaisu helpottaa pakkaamotyön fyysistä kuormaa ja vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi. EasyPalletizer on kehitetty eurolavoilla ja jalusta voidaan varustaa myös robotin nostoyksiköllä.

Yhteistyörobotti on helppo ohjelmoida erilaisiin työtehtäviin ja sen siirtäminen tehtävästä toiseen on yksinkertaista.

Universal Robots on tanskalainen robottivalmistaja. Heidän päätuotteitaan ovat pk-teollisuuteen suunnatut käsivarsiyhteistyörobotit (cobotit). Monikansallisella Universal Robotsilla on n. 700 työntekijää ja yli 1.100 kumppania ympäri maailmaa.

Jaa tämä sivu

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.