Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat

Tanskalainen Universal Robots ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhteistyörobotiikan työpajoja, joissa osallistujilla on mahdollisuus tutustua yhteistyörobotiikkaan. Tilaisuuksissa osallistujat saavat ensi käden tietoa ja vinkkejä, kuinka parantaa tuotannon tehokkuutta yhteistyörobottien avulla.

11.3.2020 | Teksti: Timo Kerminen & Mikko Lehtonen, HLS-Robo | Kuva: Jatta Lehtonen

HSL-Robo -hankkeen työpaja RoboAI:n laboratoriossa.

Robotiikka on yleistymässä valtavaa vauhtia ja erityisesti yhteistyörobotiikka (engl. collaborative robot, cobot) on nyt isoimmassa kasvussa. Teollisuussektori ja enenemässä määrin myös palvelupuoli ovat ottamassa cobotteja käyttöön. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin valmistetut yhteistyörobotit sopivat hyvin erilaisiin tuotantoympäristöihin.

Yhteistyörobotti on ihmisen työkaveri ja toimii nimensä mukaisesti yhteistyössä. Käsivarsimallinen yhteistyörobotti ei vahingoita ihmistä törmäystilanteessa. Yhteistyörobottien ohjelmoiminen on nykyään helppoa. Cobotit eivät ole korvaamassa ihmistä, vaan nimenomaan auttavat hankalissa (esim. epäergonomisissa) tehtävissä ja parantavat työn tarkkuutta ja laatua.

Käytännön työpajoissa UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja testausta

Työpajan ohjelma jakautuu kahteen työpajaosioon sekä aamukahvien aikana järjestettävään infotilaisuuteen. Workshopissa päästään käytännössä tutustumaan ja testaamaan UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja ominaisuuksia. Työpajassa on myös nähtävillä EasyPalletizer-alusta, joka on suunniteltu palletoinnin helppoon robotisointiin. Siirrettävä yhteistyörobottiratkaisu helpottaa pakkaamotyön fyysistä kuormaa ja vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi. EasyPalletizer on kehitetty eurolavoilla ja jalusta voidaan varustaa myös robotin nostoyksiköllä.

Yhteistyörobotti on helppo ohjelmoida erilaisiin työtehtäviin ja sen siirtäminen tehtävästä toiseen on yksinkertaista.

Universal Robots on tanskalainen robottivalmistaja. Heidän päätuotteitaan ovat pk-teollisuuteen suunnatut käsivarsiyhteistyörobotit (cobotit). Monikansallisella Universal Robotsilla on n. 700 työntekijää ja yli 1.100 kumppania ympäri maailmaa.

Lisää aiheesta

HLS-Robo -hankkeen opintomatka SAMKin RoboAI:n laboratorioon. HSL-Robo project employees visiting RoboAI laboratory in SAMK-campus Pori.
| Automaatio ja teollisuus

Robotit ja yritykset kohtasivat

HLS-Robo -teknologiahankkeen tavoitteena on kehittää alueen teknologia- ja teollisuustoimijoiden osaamista ja kilpailukykyä. Robotiikka, konenäön käyttöönotto ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen ovat hankkeen pääteemoja....
Opiskelijat käyttävät yhteistyörobottia.
| Automaatio ja teollisuus

Askel kohti tulevaisuutta – ROS-ohjelmointiympäristö luo monia mahdollisuuksia

– Ohjelmistoyrityksille ROS (Robot Operating System) on tie robotiikkaan ja automaatioon käyttämällä jo ennestään tuttuja kieliä. Robotiikka- ja automaatioalan yrityksille tämä on mahdollisuus löytää osaavaa työvoimaa, säästää kustannuksia ja innovoida uusia tuotteita, Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkija-opettaja ja Rokokoo-hankkeen projektipäällikkö Toni Aaltonen kuvaa ROS-täydennyskoulutuskokonaisuuden etuja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary