Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat

Tanskalainen Universal Robots ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhteistyörobotiikan työpajoja, joissa osallistujilla on mahdollisuus tutustua yhteistyörobotiikkaan. Tilaisuuksissa osallistujat saavat ensi käden tietoa ja vinkkejä, kuinka parantaa tuotannon tehokkuutta yhteistyörobottien avulla.

11.3.2020 | Teksti: Timo Kerminen & Mikko Lehtonen, HLS-Robo | Kuva: Jatta Lehtonen

HSL-Robo -hankkeen työpaja RoboAI:n laboratoriossa.

Robotiikka on yleistymässä valtavaa vauhtia ja erityisesti yhteistyörobotiikka (engl. collaborative robot, cobot) on nyt isoimmassa kasvussa. Teollisuussektori ja enenemässä määrin myös palvelupuoli ovat ottamassa cobotteja käyttöön. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin valmistetut yhteistyörobotit sopivat hyvin erilaisiin tuotantoympäristöihin.

Yhteistyörobotti on ihmisen työkaveri ja toimii nimensä mukaisesti yhteistyössä. Käsivarsimallinen yhteistyörobotti ei vahingoita ihmistä törmäystilanteessa. Yhteistyörobottien ohjelmoiminen on nykyään helppoa. Cobotit eivät ole korvaamassa ihmistä, vaan nimenomaan auttavat hankalissa (esim. epäergonomisissa) tehtävissä ja parantavat työn tarkkuutta ja laatua.

Käytännön työpajoissa UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja testausta

Työpajan ohjelma jakautuu kahteen työpajaosioon sekä aamukahvien aikana järjestettävään infotilaisuuteen. Workshopissa päästään käytännössä tutustumaan ja testaamaan UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja ominaisuuksia. Työpajassa on myös nähtävillä EasyPalletizer-alusta, joka on suunniteltu palletoinnin helppoon robotisointiin. Siirrettävä yhteistyörobottiratkaisu helpottaa pakkaamotyön fyysistä kuormaa ja vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi. EasyPalletizer on kehitetty eurolavoilla ja jalusta voidaan varustaa myös robotin nostoyksiköllä.

Yhteistyörobotti on helppo ohjelmoida erilaisiin työtehtäviin ja sen siirtäminen tehtävästä toiseen on yksinkertaista.

Universal Robots on tanskalainen robottivalmistaja. Heidän päätuotteitaan ovat pk-teollisuuteen suunnatut käsivarsiyhteistyörobotit (cobotit). Monikansallisella Universal Robotsilla on n. 700 työntekijää ja yli 1.100 kumppania ympäri maailmaa.

Lisää aiheesta

HLS-Robo -hankkeen opintomatka SAMKin RoboAI:n laboratorioon. HSL-Robo project employees visiting RoboAI laboratory in SAMK-campus Pori.
| Automaatio ja teollisuus

Robotit ja yritykset kohtasivat

HLS-Robo -teknologiahankkeen tavoitteena on kehittää alueen teknologia- ja teollisuustoimijoiden osaamista ja kilpailukykyä. Robotiikka, konenäön käyttöönotto ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen ovat hankkeen pääteemoja....
Opiskelijat käyttävät yhteistyörobottia.
| Automaatio ja teollisuus

Askel kohti tulevaisuutta – ROS-ohjelmointiympäristö luo monia mahdollisuuksia

– Ohjelmistoyrityksille ROS (Robot Operating System) on tie robotiikkaan ja automaatioon käyttämällä jo ennestään tuttuja kieliä. Robotiikka- ja automaatioalan yrityksille tämä on mahdollisuus löytää osaavaa työvoimaa, säästää kustannuksia ja innovoida uusia tuotteita, Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkija-opettaja ja Rokokoo-hankkeen projektipäällikkö Toni Aaltonen kuvaa ROS-täydennyskoulutuskokonaisuuden etuja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.