Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

HSL-Robo -hankkeen työpaja RoboAI:n laboratoriossa.
Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat

Robotiikka on yleistymässä valtavaa vauhtia ja erityisesti yhteistyörobotiikka (engl. collaborative robot, cobot) on nyt isoimmassa kasvussa. Teollisuussektori ja enenemässä määrin myös palvelupuoli ovat ottamassa cobotteja käyttöön. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin valmistetut yhteistyörobotit sopivat hyvin erilaisiin tuotantoympäristöihin.

Yhteistyörobotti on ihmisen työkaveri ja toimii nimensä mukaisesti yhteistyössä. Käsivarsimallinen yhteistyörobotti ei vahingoita ihmistä törmäystilanteessa. Yhteistyörobottien ohjelmoiminen on nykyään helppoa. Cobotit eivät ole korvaamassa ihmistä, vaan nimenomaan auttavat hankalissa (esim. epäergonomisissa) tehtävissä ja parantavat työn tarkkuutta ja laatua.

Käytännön työpajoissa UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja testausta

Työpajan ohjelma jakautuu kahteen työpajaosioon sekä aamukahvien aikana järjestettävään infotilaisuuteen. Workshopissa päästään käytännössä tutustumaan ja testaamaan UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja ominaisuuksia. Työpajassa on myös nähtävillä EasyPalletizer-alusta, joka on suunniteltu palletoinnin helppoon robotisointiin. Siirrettävä yhteistyörobottiratkaisu helpottaa pakkaamotyön fyysistä kuormaa ja vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi. EasyPalletizer on kehitetty eurolavoilla ja jalusta voidaan varustaa myös robotin nostoyksiköllä.

Yhteistyörobotti on helppo ohjelmoida erilaisiin työtehtäviin ja sen siirtäminen tehtävästä toiseen on yksinkertaista.

Universal Robots on tanskalainen robottivalmistaja. Heidän päätuotteitaan ovat pk-teollisuuteen suunnatut käsivarsiyhteistyörobotit (cobotit). Monikansallisella Universal Robotsilla on n. 700 työntekijää ja yli 1.100 kumppania ympäri maailmaa.

Jaa tämä sivu

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Palkintojenjakotilaisuudessa otetussa kuvassa Arja Laulainen (vas.), Kati Karinharju, Mari Kaunistola ja Anna Sevänen, edessä Jari Kauranen.

Porin kaupungilta esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininta soveltavan liikunnan messujen järjestämisestä

Porin kaupunginhallitus ja vammaisneuvosto päättivät viime vuonna uudesta kunniamaininnasta, jolla huomioidaan esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämistä Porin alueella. Ensimmäistä kertaa jaettava tunnustus myönnettiin eilen SAMKille ja Porin kaupungille soveltavan liikunnan messujen järjestämisestä.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?