Tutustu kirjaston uusiin e-aineistoihin – huomioi myös poistuneet aineistot

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2019 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä matkailun tiedonlähteitä. Myös merenkulun aineistot täydentyivät. Uusia e-kirjoja ilmestyy automaattisesti kirjaston tarjoamiin palveluihin.

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2019 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä matkailun tiedonlähteitä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, tutkimustietoa, uutisia ja tilastoja.

SAMK on liittynyt jäseneksi merenkulun järjestöön IAME, The International Association of Maritime Economists. Sen myötä tulee käyttöön järjestön julkaisema aineisto.

Muun muassa Duodecimin Oppiporttiin, Alma Talentin Bisneskirjastoon ja Kauppakamaritiedon Ammattikirjastoon tulee automaattisesti uusia e-kirjoja. Samoin SFS Online päivittyy jatkuvasti uusilla standardeilla.

Vuoden 2018 lopussa ovat päättyneet seuraavien aineistojen tilaukset: Visible Body/Human Anatomy Atlas sekä Safari Books Online.

Leisure Tourism ja UNWTO eLibrary

CABI Leisure Tourism -verkkopalvelu tarjoaa kattavasti aineistoa matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, kulttuurin, urheilun sekä vapaa-ajan palveluiden tiedontarpeisiin.

World Tourism Organization WTO on YK:n alainen kansainvälinen järjestö. Sen eLibrary tarjoaa julkaisuja ja tilastoja matkailusta ja siihen läheisesti liittyviltä aloilta.

Tutustu tarkemmin näihin uusiin matkailun aineistoihin.

IAME, The International Association of Maritime Economists

Järjestön jäsenyyden myötä tulevat SAMKin käyttöön järjestön julkaisut ja lehdet. Aineisto linkitetään kirjaston Finnaan, kun aineisto on käytettävissä.

IAME

Uusia e-kirjoja automaattisesti käyttöön

Duodecim Oppiporttiin ilmestyy alkuvuonna useita uusia e-kirjoja. Uudet kirjat näkyvät palvelussa uutuus-merkinnällä. Myös uusia verkkokursseja tulee käyttöön.

Oppiportti

Bisneskirjasto-verkkopalvelusta löytyy valikoima Alma Talent-kustantamon suosittuja bisneskirjoja. Uutuuskirjat julkaistaan Bisneskirjastossa samaan aikaan kuin niiden painettu versio ilmestyy.

Bisneskirjasto

Myös Kauppakamaritiedon Ammattikirjastoon tulee automaattisesti uusia e-kirjoja luettaviksi. Kannattaa huomata uutuus Älykkäät asiakirjat, jonka avulla voi kirjoittaa kymmeniä asiakirjoja.

SFS Online päivittyy jatkuvasti ja sisältää kattavan kokoelman kotimaisia ja kansainvälisiä SFS- ja ISO-standardeja.

SFS Online

Vuoden 2018 lopussa poistuivat käytöstä aineistot Human Anatomy Atlas ja Safari Books Online

Visible Body – Human Anatomy Atlas hankittiin SAMKiin vuonna 2017. Palvelun käyttö on jäänyt vähäiseksi ja sen tilaus on lopetettu.

Safari Books Online on sisältänyt muutamia kymmeniä tietotekniikan e-kirjoja. Palvelu on ollut pitkään SAMKin käytössä. Palvelusta ei ole enää mahdollista hankkia suppeaa kirjapakettia vaan tarjolla on vain kymmenientuhansien kirjojen kokoelma, jonka hankinta ei ole tarkoituksenmukaista. Safarista tarvittavia kirjoja voidaan ostaa kirjastoon erikseen.

Kirjastossa vierailijat voivat käyttää useita kirjaston hankkimia verkkoaineistoja paikan päällä

Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä kampuksilla että kotona.

Muut kuin SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useita kirjaston hankkimia verkkoaineistoja paikan päällä kirjastossa. Painettua kirjallisuutta voivat lainata kaikki.

Jaa tämä sivu

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 356 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa 356 opiskelijaa. Valmistuneista 63 suoritti YAMK-tutkinnon. Yhteensä SAMKista valmistui vuonna 2023 ennätysmäärä, 1232 opiskelijaa.

Kaksi opiskelijaa kumartuneena työpöytien ääreen. Two students bent over their desks.

SAMKin kansainväliset koulutukset herättivät laajaa kiinnostusta

Erillishaku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Koulutuksiin oli keskimäärin noin 28 hakemusta yhtä aloituspaikkaa kohden.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 17.1.2023 asti. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.