Uusia tiedonlähteitä matkailun opiskelijalle: Leisure Tourism ja UNWTO World Tourism Organization Virtual Library

SAMKin kirjasto toi opiskelijoiden käyttöön uusia kansainvälisiä matkailun tiedonlähteitä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, tutkimustietoa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

10.1.2019 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: CABI, UNWTO, EBSCO

Leisure Tourism, näytönkaappaus, screenshot.

SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytössä on vuoden 2019 alusta alkaen kaksi uutta kansainvälistä matkailun tiedonlähdettä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

Leisure Tourism

CABI Leisure Tourism -verkkopalvelu tarjoaa aineistoa matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, kulttuurin, urheilun sekä vapaa-ajan palveluiden tiedontarpeisiin.

Palvelusta löytyy kattavasti tietoa eri muodoissa:

  • yli 190 000 tiivistelmää tutkimusraporteista ja -artikkeleista 40 vuoden ajalta
  • tehokkaat hakutoiminnot ja lisäksi valmiita usein kysyttyjä hakuja sisältävä Smart Search
  • yli 9 500 kokotekstidokumenttia
  • uutisia ja ajankohtaista tutkimustietoa
  • yli 150 e-kirjaa CABIn matkailukirjallisuudesta ladattavissa tavallisina PDF-tiedostoina
  • e-kirjojen luvut erikseen haettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostoina
  • tapahtumakalenteri matkailun konferensseista

Tekemällä oman käyttäjätunnuksen kohdassa My CABI voi tallentaa tiedonhakuja ja hakujen tuloksia myöhempää tarvetta varten.

Samkilaiset pääsevät Leisure Tourism -palveluun Finnan linkin kautta.

 

UNWTO eLibrary, näytönkaappaus, screenshot.

UNWTO eLibrary

World Tourism Organization WTO on YK:n alainen kansainvälinen järjestö. Virtual Library tarjoaa julkaisuja ja tilastoja matkailusta ja siihen läheisesti liittyviltä aloilta. Palvelussa on luettavissa

  • UNWTOn 1300 julkaisua PDF-tiedostoina
  • UNWTOn matkailutilastot maittain, alueittain ja indikaattorien mukaan

Palveluun voi tehdä itselleen käyttäjätunnuksen ja kirjautumalla voi tallentaa hakuja ja hakutuloksia.

SAMKin opiskelijat voivat mennä UNWTOn aineistoon Finnan linkistä.

 

Ebsco Hospitality & Tourism Complete, näytönkaappaus, screenshot.

Hospitality & Tourism Complete

Vanhastaan samkilaisten käytössä on Hospitality & Tourism Complete -tietokanta EBSCOn verkkopalveluiden osana. Tietokanta sisältää matkailu- ja majoitusalan julkaisuja ja lehtiä sekä viitetietokannan. Luettavissa on lähes 500 julkaisua kokonaisuudessaan.

Samkilaiset pääsevät tietokantaan Finnan linkin kautta.

 

E-aineistovalikko SAMKin Finnassa, näytönkaappaus.

Matkailun aineistolinkit SAMKin Finnassa

Linkit kirjaston verkkopalveluihin, e-kirjoihin ja e-lehtiin löytyvät kirjaston Finnasta. Kirjasto tarjoaa kymmeniä matkailun digilehtiä. Matkailun verkkopalveluiden linkkejä on liiketoiminnan aineistolistassa, johon pääsee Finnan e-aineistot-valikosta. Kannattaa muistaa myös painetut kirjat ja opinnäytetyöt.

Muut kuin SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useimpia kirjaston hankkimia verkkoaineistoja paikan päällä kirjastossa ja lainata kirjallisuutta.

Lisää aiheesta

| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.
Ebook Central, näytönkaappaus, screenshot
| Kirjasto

E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

RoboAI-yhteiskäyttölaboratorio toimii ammattilaisten oppimisympäristönä Älykkäät teknologiat hyvinvointialoilla -koulutuksessa.

#samk #mysamk #roboai #sasky #Teknologia #koulutus #labrassatapahtuuSastamalassa ja lähiseutukaupungeissa starttasi Älykkäät teknologiat hyvinvointialoilla -koulutus, joka on suunnattu erityisesti hyvinvointiteknologian alan yritysten henkilöstölle.

Koulutus on suunniteltu Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa (Seutu1) -hankkeessa, osatoteuttaja SASKY koulutuskuntayhtymä. Aiheita ovat verkko-opintoina mm. palvelu- ja mobiilirobottien käyttö ja koodipohjan ymmärrys, etäteknologia, objektiivinen hyvinvoinnin mittaaminen kotiolosuhteissa sekä tekoäly hyvinvointialalla.

Opetuksesta vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK ja laboratoriopäivä pidetään RoboAI-yhteiskäyttölaboratoriossa Porissa.

📷: SAMK/arkisto
... See MoreSee Less

View on Facebook

Yliopettaja Sirpa Sandelin ja lehtori Mari Kujala tuovat mielipidekirjoituksessa esiin SAMKin kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvää toimintaa. @SatakunnanKansa
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007753572.html

Tule kuulemaan miten robotiikka ja tekoäly voivat hyödyttää juuri sinun yritystäsi! Konkreettisia esimerkkejä tarjoilee @SatakunnanAMK Lue lisää: https://www.facebook.com/events/258551622355056
#SATELYkeskus

SAMKin tulevat restonomit (AMK) kertovat matkailun blogissa opinnoistaan, projekteistaan ja monenlaisista mielenkiintoisista tapahtumista ja elämyksistä, joita opintojaksoilla suunnitellaan ja toteutetaan.
https://matkailu.samk.fi

Koska lukeminen kannattaa aina, pistetään pystyyn lukupiiri opiskelijoille @SatakunnanAMK. Kiinnostavaa nähdä, miten alkaa toimia ja millaiseksi muotoutuu. Ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 22.1. Vielä mahtuu mukaan. /w @TeppoLundell

Sataedun Kankaanpään Nopsa opinnot pyörähtivät käymään etänä. Sähkön 2. vuoden opiskelija ryhmästä lähti 8 mukaan nopsaan, taivoitteena Samkista sähköalan inssi opinnot. Huippua 👍.

@Sataedu @SatakunnanAMK #nopsaopinnot