Uusia tiedonlähteitä matkailun opiskelijalle: Leisure Tourism ja UNWTO World Tourism Organization Virtual Library

SAMKin kirjasto toi opiskelijoiden käyttöön uusia kansainvälisiä matkailun tiedonlähteitä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, tutkimustietoa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

10.1.2019 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: CABI, UNWTO, EBSCO

Leisure Tourism, näytönkaappaus, screenshot.

SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytössä on vuoden 2019 alusta alkaen kaksi uutta kansainvälistä matkailun tiedonlähdettä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

Leisure Tourism

CABI Leisure Tourism -verkkopalvelu tarjoaa aineistoa matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, kulttuurin, urheilun sekä vapaa-ajan palveluiden tiedontarpeisiin.

Palvelusta löytyy kattavasti tietoa eri muodoissa:

  • yli 190 000 tiivistelmää tutkimusraporteista ja -artikkeleista 40 vuoden ajalta
  • tehokkaat hakutoiminnot ja lisäksi valmiita usein kysyttyjä hakuja sisältävä Smart Search
  • yli 9 500 kokotekstidokumenttia
  • uutisia ja ajankohtaista tutkimustietoa
  • yli 150 e-kirjaa CABIn matkailukirjallisuudesta ladattavissa tavallisina PDF-tiedostoina
  • e-kirjojen luvut erikseen haettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostoina
  • tapahtumakalenteri matkailun konferensseista

Tekemällä oman käyttäjätunnuksen kohdassa My CABI voi tallentaa tiedonhakuja ja hakujen tuloksia myöhempää tarvetta varten.

Samkilaiset pääsevät Leisure Tourism -palveluun Finnan linkin kautta.

 

UNWTO eLibrary, näytönkaappaus, screenshot.

UNWTO eLibrary

World Tourism Organization WTO on YK:n alainen kansainvälinen järjestö. Virtual Library tarjoaa julkaisuja ja tilastoja matkailusta ja siihen läheisesti liittyviltä aloilta. Palvelussa on luettavissa

  • UNWTOn 1300 julkaisua PDF-tiedostoina
  • UNWTOn matkailutilastot maittain, alueittain ja indikaattorien mukaan

Palveluun voi tehdä itselleen käyttäjätunnuksen ja kirjautumalla voi tallentaa hakuja ja hakutuloksia.

SAMKin opiskelijat voivat mennä UNWTOn aineistoon Finnan linkistä.

 

Ebsco Hospitality & Tourism Complete, näytönkaappaus, screenshot.

Hospitality & Tourism Complete

Vanhastaan samkilaisten käytössä on Hospitality & Tourism Complete -tietokanta EBSCOn verkkopalveluiden osana. Tietokanta sisältää matkailu- ja majoitusalan julkaisuja ja lehtiä sekä viitetietokannan. Luettavissa on lähes 500 julkaisua kokonaisuudessaan.

Samkilaiset pääsevät tietokantaan Finnan linkin kautta.

 

Liiketoiminnan e-aineistot Finnassa, näytönkaappaus, screenshot.

Matkailun aineistolinkit SAMKin Finnassa

Linkit kirjaston verkkopalveluihin, e-kirjoihin ja e-lehtiin löytyvät kirjaston Finnasta. Kirjasto tarjoaa kymmeniä matkailun digilehtiä. Matkailun verkkopalveluiden linkkejä on liiketoiminnan aineistolistassa, johon pääsee Finnan e-aineistot-valikosta. Kannattaa muistaa myös painetut kirjat ja opinnäytetyöt.

Muut kuin SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useimpia kirjaston hankkimia verkkoaineistoja paikan päällä kirjastossa ja lainata kirjallisuutta.

Lisää aiheesta

mies ja läppäri, a man and a laptop
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.
Ebook Central, näytönkaappaus, screenshot
| Kirjasto

E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe