Uusia tiedonlähteitä matkailun opiskelijalle: Leisure Tourism ja UNWTO World Tourism Organization Virtual Library

SAMKin kirjasto toi opiskelijoiden käyttöön uusia kansainvälisiä matkailun tiedonlähteitä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, tutkimustietoa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

10.1.2019 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: CABI, UNWTO, EBSCO

Leisure Tourism

SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytössä on vuoden 2019 alusta alkaen kaksi uutta kansainvälistä matkailun tiedonlähdettä. Leisure Tourism ja UNWTO ELibrary tarjoavat mm. lähes 1500 e-kirjaa, uutisia ja tilastoja. Vanhastaan on käytettävissä Hospitality & Tourism Complete -tietokanta satoine julkaisuineen.

Leisure Tourism

CABI Leisure Tourism -verkkopalvelu tarjoaa aineistoa matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, kulttuurin, urheilun sekä vapaa-ajan palveluiden tiedontarpeisiin.

Palvelusta löytyy kattavasti tietoa eri muodoissa:

  • yli 190 000 tiivistelmää tutkimusraporteista ja -artikkeleista 40 vuoden ajalta
  • tehokkaat hakutoiminnot ja lisäksi valmiita usein kysyttyjä hakuja sisältävä Smart Search
  • yli 9 500 kokotekstidokumenttia
  • uutisia ja ajankohtaista tutkimustietoa
  • yli 150 e-kirjaa CABIn matkailukirjallisuudesta ladattavissa tavallisina PDF-tiedostoina
  • e-kirjojen luvut erikseen haettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostoina
  • tapahtumakalenteri matkailun konferensseista

Tekemällä oman käyttäjätunnuksen kohdassa My CABI voi tallentaa tiedonhakuja ja hakujen tuloksia myöhempää tarvetta varten.

Samkilaiset pääsevät Leisure Tourism -palveluun Finnan linkin kautta.

 

UNWTO eLibrary

UNWTO eLibrary

World Tourism Organization WTO on YK:n alainen kansainvälinen järjestö. Virtual Library tarjoaa julkaisuja ja tilastoja matkailusta ja siihen läheisesti liittyviltä aloilta. Palvelussa on luettavissa

  • UNWTOn 1300 julkaisua PDF-tiedostoina
  • UNWTOn matkailutilastot maittain, alueittain ja indikaattorien mukaan

Palveluun voi tehdä itselleen käyttäjätunnuksen ja kirjautumalla voi tallentaa hakuja ja hakutuloksia.

SAMKin opiskelijat voivat mennä UNWTOn aineistoon Finnan linkistä.

 

Ebsco Hospitality & Tourism Complete

Hospitality & Tourism Complete

Vanhastaan samkilaisten käytössä on Hospitality & Tourism Complete -tietokanta EBSCOn verkkopalveluiden osana. Tietokanta sisältää matkailu- ja majoitusalan julkaisuja ja lehtiä sekä viitetietokannan. Luettavissa on lähes 500 julkaisua kokonaisuudessaan.

Samkilaiset pääsevät tietokantaan Finnan linkin kautta.

 

Liiketoiminnan aineistolista Finnassa

Matkailun aineistolinkit SAMKin Finnassa

Linkit kirjaston verkkopalveluihin, e-kirjoihin ja e-lehtiin löytyvät kirjaston Finnasta. Kirjasto tarjoaa kymmeniä matkailun digilehtiä. Matkailun verkkopalveluiden linkkejä on liiketoiminnan aineistolistassa, johon pääsee Finnan e-aineistot-valikosta. Kannattaa muistaa myös painetut kirjat ja opinnäytetyöt.

Muut kuin SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useimpia kirjaston hankkimia verkkoaineistoja paikan päällä kirjastossa ja lainata kirjallisuutta.

Lisää aiheesta

Opiskelija ja läppäri
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.
Ebook Central home page
| Kirjasto

E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn