Tuotetarjonnan laajentaminen, yhteistyö ja verkostoituminen loivat uskoa tulevaisuuteen SAMK EduTravelissa

EduTravel on incoming-matkatoimisto, jonka ideana on kehittää koulutusmatkailua Satakunnan alueella sekä länsirannikolla. Tänäkin vuonna EduTravel on toiminut oppimisympäristönä palveluliiketoiminnan osaamisalueen matkailualan opiskelijoille. Tuttuun tapaan, opiskelijat sekä mentorit tekivät vuosikertomuksen edeltävästä vuodesta.

6.4.2022 | Teksti: Suti Niemelä | Kuva: SAMK EduTravel

SAMK

SAMK EduTravelin opiskelijoita SAMKin Porin kampuksella.

SAMK EduTravel keskittyi viime vuonna verkostoitumiseen Kiinassa, yhteistyökumppanisuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen Satakunnassa sekä tuotetarjonnan laajentamiseen korona-ajan olosuhteet huomioiden. Koronapandemiasta johtuen Kiina-yritysyhteistyö ei edistynyt, mutta verkostoituminen mahdollisti kansainvälisen näkyvyyden ylläpidon. Tämän lisäksi keskityimme vahvasti virtuaalimatkailuun, kuinka voisimme hyödyntää sitä toiminnassamme.

– Virtuaalimatkailun konseptointi innosti opiskelijoita lähtemään mukaan EduTravelin toimintaan ja kehittämään uusia tuotteita sen pohjalta, sanoo EduTravelin toiminnanjohtaja Maaria Berg.

SAMK EduTravel oli vuonna 2021 toista kertaa mukana Visit Finlandin myynninedistämistapahtumassa Virtual China Roadshowssa, joka loi verkostoitumisen ohella uskoa tulevaan toimintaamme. On tärkeää, että saamme näkyvyyttä paitsi kiinalaisten matkanjärjestäjien, myös tapahtumaan osallistuvien suomalaisten matkailualan toimijoiden silmissä.

Viime vuonna olemme tehneet opastettujen päiväretkien tuotekehitystä sekä itse tuotteiden testausta. Päiväretkien lanseeraus kansainvälisille opiskelijoille, vierailijoille ja asukkaille oli viime vuonna myös yksi merkittävimmistä tapahtumista.

– Koulutusmatkailun edistäminen on meidän keskeisin tavoitteemme, joten päiväretkemme sisältävät suomalaiseen kulttuuriin ja luonnonläheiseen elämäntapaan tutustumista eri teemoissa, jatkaa Maaria.

Esimerkiksi päiväretket Finnish Cottage Feeling and Magic of Forests sekä School off – Forest On!! sisältävät suomalaisen luonnon merkityksen sekä vierailun Lauhavuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkissa.

6.4.2022 | Teksti: Suti Niemelä | Kuva: SAMK EduTravel

Lisää aiheesta

EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.
Nuori nainen etualalla ongen kanssa. Taustalla purjevene.
| Matkailu

Uusi Matkailun kehittämiskeskus luotsaa matkailualaa kohti kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa

SAMKissa toimintansa aloittavan Matkailun kehittämiskeskuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. Yritysten lisäksi kehittämiskeskus toimii tiiviissä yhteistyössä maakunnallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Nella-Riina Tuominen opiskelee sairaanhoitajaksi. Opintoja on nyt takana vuosi. Alan valintaan vaikutti aikaisempi lähihoitajan koulutus, joka sai hänet innostumaan sairaanhoitajan opinnoista ammattikorkeakoulussa. #sairaanhoitaja #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/lahihoitajan-koulutus-sai-innostumaan-jatkaa-sairaanhoitajaksi/

Happy Pride!🏳️‍🌈
SAMKin kampuksilla liputetaan tänäkin vuonna sateenkaarilippuja kansallisella Pride-viikolla. 🏳️‍🌈

Osaaja-opinnäytetyökilpailussa palkittu Tytti Niemi pohtii Alumniblogissa suorittamiaan tuotantotalouden ja -tekniikan opintoja ja erityisesti niihin liittyvää opinnäytetyöprosessia. #opinnäytetyö #amk #insinööri #katsetulevaisuuteen
https://alumniblogi.samk.fi/2022/06/27/uusi-suunta-opinnaytetyoni-tarina/

SAMKissa on tehty pitkäjänteisesti liikuntapaikkojen esteettömyys- ja saavutettavuustyötä, joka mahdollistaa yhdenvertaisen liikunnan harrastamisen.
https://www.samk.fi/uutiset/samkissa-tehdaan-pitkajanteista-liikuntapaikkojen-esteettomyys-ja-saavutettavuustyota/

Geronomiopiskelija Pia Leppäniemi kertoo Samkarit-blogissa mielenkiintoisesta opinto- ja urapolustaan vanhustyön parissa. Hän on työskennellyt Hollannissa lähihoitajana ennen opintoja, ja kertoo saaneensa geronomiopinnoista paljon uusia näkökulmia.
https://samkarit.samk.fi/2022/06/22/geronomiopinnoista-oppeja-vanhustyon-kehittamiseen-ja-ikaihmisten-hyvinvointiin/