Tuotetarjonnan laajentaminen, yhteistyö ja verkostoituminen loivat uskoa tulevaisuuteen SAMK EduTravelissa

EduTravel toimii oppimisympäristönä matkailualan opiskelijoille. Tuttuun tapaan, opiskelijat sekä mentorit tekivät vuosikertomuksen edeltävästä vuodesta.

SAMK
DCIM100GOPROGOPR0167.JPG

SAMK EduTravelin opiskelijoita SAMKin Porin kampuksella.

SAMK EduTravel keskittyi viime vuonna verkostoitumiseen Kiinassa, yhteistyökumppanisuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen Satakunnassa sekä tuotetarjonnan laajentamiseen korona-ajan olosuhteet huomioiden. Koronapandemiasta johtuen Kiina-yritysyhteistyö ei edistynyt, mutta verkostoituminen mahdollisti kansainvälisen näkyvyyden ylläpidon. Tämän lisäksi keskityimme vahvasti virtuaalimatkailuun, kuinka voisimme hyödyntää sitä toiminnassamme.

– Virtuaalimatkailun konseptointi innosti opiskelijoita lähtemään mukaan EduTravelin toimintaan ja kehittämään uusia tuotteita sen pohjalta, sanoo EduTravelin toiminnanjohtaja Maaria Berg.

SAMK EduTravel oli vuonna 2021 toista kertaa mukana Visit Finlandin myynninedistämistapahtumassa Virtual China Roadshowssa, joka loi verkostoitumisen ohella uskoa tulevaan toimintaamme. On tärkeää, että saamme näkyvyyttä paitsi kiinalaisten matkanjärjestäjien, myös tapahtumaan osallistuvien suomalaisten matkailualan toimijoiden silmissä.

Viime vuonna olemme tehneet opastettujen päiväretkien tuotekehitystä sekä itse tuotteiden testausta. Päiväretkien lanseeraus kansainvälisille opiskelijoille, vierailijoille ja asukkaille oli viime vuonna myös yksi merkittävimmistä tapahtumista.

– Koulutusmatkailun edistäminen on meidän keskeisin tavoitteemme, joten päiväretkemme sisältävät suomalaiseen kulttuuriin ja luonnonläheiseen elämäntapaan tutustumista eri teemoissa, jatkaa Maaria.

Esimerkiksi päiväretket Finnish Cottage Feeling and Magic of Forests sekä School off – Forest On!! sisältävät suomalaisen luonnon merkityksen sekä vierailun Lauhavuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkissa.

Päiväretkiin voi tutustua nettisivuilla SAMK EduTravel Annual Report 2021 (pdf)

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.