Tuotetarjonnan laajentaminen, yhteistyö ja verkostoituminen loivat uskoa tulevaisuuteen SAMK EduTravelissa

EduTravel on incoming-matkatoimisto, jonka ideana on kehittää koulutusmatkailua Satakunnan alueella sekä länsirannikolla. Tänäkin vuonna EduTravel on toiminut oppimisympäristönä palveluliiketoiminnan osaamisalueen matkailualan opiskelijoille. Tuttuun tapaan, opiskelijat sekä mentorit tekivät vuosikertomuksen edeltävästä vuodesta.

6.4.2022 | Teksti: Suti Niemelä | Kuva: SAMK EduTravel

SAMK

SAMK EduTravelin opiskelijoita SAMKin Porin kampuksella.

SAMK EduTravel keskittyi viime vuonna verkostoitumiseen Kiinassa, yhteistyökumppanisuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen Satakunnassa sekä tuotetarjonnan laajentamiseen korona-ajan olosuhteet huomioiden. Koronapandemiasta johtuen Kiina-yritysyhteistyö ei edistynyt, mutta verkostoituminen mahdollisti kansainvälisen näkyvyyden ylläpidon. Tämän lisäksi keskityimme vahvasti virtuaalimatkailuun, kuinka voisimme hyödyntää sitä toiminnassamme.

– Virtuaalimatkailun konseptointi innosti opiskelijoita lähtemään mukaan EduTravelin toimintaan ja kehittämään uusia tuotteita sen pohjalta, sanoo EduTravelin toiminnanjohtaja Maaria Berg.

SAMK EduTravel oli vuonna 2021 toista kertaa mukana Visit Finlandin myynninedistämistapahtumassa Virtual China Roadshowssa, joka loi verkostoitumisen ohella uskoa tulevaan toimintaamme. On tärkeää, että saamme näkyvyyttä paitsi kiinalaisten matkanjärjestäjien, myös tapahtumaan osallistuvien suomalaisten matkailualan toimijoiden silmissä.

Viime vuonna olemme tehneet opastettujen päiväretkien tuotekehitystä sekä itse tuotteiden testausta. Päiväretkien lanseeraus kansainvälisille opiskelijoille, vierailijoille ja asukkaille oli viime vuonna myös yksi merkittävimmistä tapahtumista.

– Koulutusmatkailun edistäminen on meidän keskeisin tavoitteemme, joten päiväretkemme sisältävät suomalaiseen kulttuuriin ja luonnonläheiseen elämäntapaan tutustumista eri teemoissa, jatkaa Maaria.

Esimerkiksi päiväretket Finnish Cottage Feeling and Magic of Forests sekä School off – Forest On!! sisältävät suomalaisen luonnon merkityksen sekä vierailun Lauhavuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkissa.

6.4.2022 | Teksti: Suti Niemelä | Kuva: SAMK EduTravel

Lisää aiheesta

EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.
Nuori nainen etualalla ongen kanssa. Taustalla purjevene.
| Matkailu

Uusi Matkailun kehittämiskeskus luotsaa matkailualaa kohti kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa

SAMKissa toimintansa aloittavan Matkailun kehittämiskeskuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. Yritysten lisäksi kehittämiskeskus toimii tiiviissä yhteistyössä maakunnallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Uusimmat uutiset

Näkymä SAMKin Porin kampuksen Atrium-aulaan kohti suuria päätyikkunoita.
| SAMK

Katsaus SAMKin tutkimuskeskusten vuoteen 2022

Satakunnan ammattikorkeakoulussa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Keskukset tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa sekä kilpailun, tehokkuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa. Myös vuonna 2022 toiminta on ollut aktiivista ja innovatiivista, ilmassa on ollut tekemisen meininkiä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, joka järjestettiin seitsemättä kertaa. Taso oli korkea. Voittajat on jälleen valittu. Samassa tilaisuudessa valittiin myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä. https://www.samk.fi/uutiset/all-in-pitch-yritysideakilpailun-taso-oli-jalleen-korkea-myos-vuoden-yrityskiihdyttamoyrittaja-valittu/

Helmikuussa lanseeratulle Tiedolla johtamisen keskus BICille vuosi 2022 on ollut aktiivista verkostojen rakentamisen ja osaamisen tuottamisen aikaa. Lisää kuulumisia @SatakunnanAMK tutkimuskeskusten yhteiskatsauksessa! #tiedollajohtaminen #BIC #samk
https://www.samk.fi/uutiset/katsaus-samkin-tutkimuskeskusten-vuoteen-2022/

Ihan mielettömästi onnea Aatu✨💎✨Hän voitti tänä vuonna nuorten yksinyrittäjäpalkinnon ja nyt tämä🤩 @Porikaupunki @SatakunnanAMK @NuoriYrittajyys #Vuosiyrittäjänä -ohjelma
#Uskallayrittää Ja muuten käyppä kurkkaa insta: zinnaz_ny 👌💫🎄niin näet, mitä Aatun yritys tekee?

SAMKissa TKI-toiminta on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Ne tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa. Vuosi 2022 on ollut keskuksille aktiivista ja innovatiivista aikaa. #samk #tutkimus #TKI #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/katsaus-samkin-tutkimuskeskusten-vuoteen-2022