Tuotantotekniikan ja tuotantotalouden opintojen mahdollisuudet houkuttelivat Einoa

20-vuotias Eino Korpi opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa toista vuotta tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööriksi. Hän pääsi SAMKiin valintakokeen kautta.

19.1.2023 | Teksti: Sara Laiho, SAMKin opiskelija | Kuva: Eino Korpi, SAMKin opiskelija

Eino aurinkolasit päässä auringon laskiessa.

Eino opiskelee tuotantotekniikan ja -talouden insinööriksi.

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja erityisesti Rauman kampus tuntui Einosta oikealta valinnalta yhteishaun aikana. Eino valitsi tutkinto-ohjelmansa Rauman kampukselta, koska hän harrastaa salibandya Uudessakaupungissa, joten korkeakoulu on lähellä harrastuksia.

Eino nimesi tähän mennessä olleista opintojaksoista mielenkiintoisimmaksi automaatiotekniikan perusteet -opintojakson. Koulutus avaa ovet esimerkiksi robotiikkaan, esimiestehtäviin sekä erilaisiin johtotehtäviin.

– Tuotantotekniikka ja -talous on laaja ala ja tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet. Haluaisin mahdollisimman nopeasti töihin valmistumisen jälkeen, mutta en tiedä vielä, mikä työ kiinnostaisi eniten, Eino kertoo.

Eino yllättyi siitä, kuinka paljon vapaa-aikaa opiskeluun on kuitenkin mahtunut. Kontaktitunteja on ollut vähemmän esimerkiksi lukioon verrattuna.

– Itsenäistä opiskelua ja ryhmätöitä on ollut enemmän kuin lukiossa, Eino toteaa.

Tuutorointi on sopinut hyvin Einolle

Eino toimii myös tuutorina ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Hän tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja on luonteeltaan todella sosiaalinen, joten tuutorina toimiminen on ollut hänelle mieleistä. Tuutoroinnin tarkoituksena on opastaa ensimmäisen vuoden opiskelijoita opintoihin liittyvissä asioissa, sekä ryhmäyttää luokkaa. He pelailivat erilaisia pelejä, ryhmäytymisleikkejä sekä viettivät paljon aikaa yhdessä opintojen alussa. Tuutorit keksivät ja suunnittelivat itse pelit ja aktiviteetit ykkösille – eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Eino antoi tuleville ykkösille vinkeiksi kuunnella kontaktitunneilla sekä nauttia opiskeluajasta.

Opiskeluarkeen on sisältynyt myös erilaisia opiskelijatapahtumia vapaa-ajalla. Niissä on ollut kiva käydä uusien opiskelukavereiden kanssa ja ne ovat olleet myös yksi keino verkostoitua SAMKissa ja sen ulkopuolella.

Mies kuulokkeet ja lippis päässä.

Eino Korpi

  • Opintojen laajuus on 240 opintopistettä
  • Opiskelee toista vuotta Rauman kampuksella
  • Tuleva tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööri (AMK)

19.1.2023 | Teksti: Sara Laiho, SAMKin opiskelija | Kuva: Eino Korpi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Sampsa Pajarinen seisoo varastohallissa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Sampsa Pajarinen löysi kutsumuksensa tuotantotalouden insinöörikoulutuksesta

Sampsa Pajarinen on SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen useissa eri tuotantotalouden töissä ja tällä hetkellä hän toimii tuotepäällikkönä Raumalla Rauman Akussa.
Juuso Saaren lähikuva kypärä päässä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista kansainväliseen työhön tuotantotalouden insinöörinä

Juuso Saari opiskeli SAMKissa Rauman kampuksella ja valmistui tuotantotalouden insinööriksi jouluna 2017. Nykyään Saari työskentelee monikansallisessa teollisuusyrityksessä, nimeltään Andritz Oy. Siellä hän työskentelee brasilialaisessa divisioonassa teollisen internetin, eli IIoT:n parissa.

Uusimmat uutiset

Fysioterapeutti (AMK) Emilia Heikkilä
| Hyvinvointi ja terveys

Emilia rohkaisee: Uskalla hakea opiskelemaan unelma-alaasi

Fysioterapeutiksi SAMKista valmistunut Emilia Heikkilä haaveili pitkään alalla työskentelystä, mutta ajatus hakemisesta pelotti, koska suosittuun koulutukseen oli liian vaikea päästä. Nyt hän kannustaa muita rohkeasti hakemaan: – Aina joku pääsee. Niin kuin minä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.