Tulevaisuuden näkymät toivat mielenkiinnon automaatioon ja robotiikkaan

Ilkka Pynnä opiskelee automaatiotekniikan insinööriksi kolmatta vuotta ja kokee, että automaatio sekä robotiikka ovat tärkeää tulevaisuuden teknologiaa.

29.3.2021 | Teksti: Seppo Tamminen, SAMKin opiskelija | Kuva: Seppo Tamminen, SAMKin opiskelija

Ilkka Pynnä ohjaa robottia.

Automaatio ja robotiikka ovat aina kiinnostaneet Ilkkaa.

Ilkka aloitti automaatioinsinööriksi opiskelun SAMKissa vuonna 2018. Tavoitteena on valmistua vuoden 2021 lopulla.

– On tärkeää tehdä jotain, mistä itse tykkää. Ala on ollut minulle juuri oikea ja opinnot ovat edenneet hyvään tahtiin.

Haasteita on myös ollut opiskeluaikana, kuten esimerkiksi uusien ohjelmien kanssa ajan tasalla pysyminen. Ohjelmat päivittyvät uuden teknologian myötä. Mielenkiintoa opintoihin löytyy kuitenkin huomattavasti.

Ilkkaa on erityisesti kiinnostanut robotiikka-aiheiset opintojaksot.

– Automatisoitujen ohjelmien ja robottien kanssa työskentely on ollut mielestäni erittäin mielenkiintoista ja tulevaisuuden kannalta tärkeää.

Työllistymismahdollisuudet tuovat lisää mielenkiintoa opiskeluihin

Työkokemusta alalta löytyy vähän ja tulevaisuudessa alan töitä varmasti riittää.

– Uskon, että alalla on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet, sillä automaatio ja robotiikka kehittyvät jatkuvasti uuden teknologian mukana.

Ilkan tavoitteena on tehdä juuri oman alan töitä tulevaisuudessa ja mielellään vielä robotiikan parissa.

– Jos tälle alalle lähtee, niin mielestäni alan on hyvä kiinnostaa tosissaan, koska alan opiskelu vaati paljon tekemistä ja keskittymistä. Olisi hyvä olla myös perustietoa tietokoneohjelmoinnista ja esimerkiksi sähköopin perusteista, hän pohtii.

Ilkka Pynnä käytävällä

Ilkan opinnot

  • Opintojen laajuus on 240 opintopistettä.
  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Automaation merkitys kasvaa koko ajan.

29.3.2021 | Teksti: Seppo Tamminen, SAMKin opiskelija | Kuva: Seppo Tamminen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Hyllyasennuksia SAMKin kampuksen katolla Porissa
| Energia

Kampuksen aurinkosähköjärjestelmän asennukset etenevät opiskelijatyönä – seuraa blogia

SAMK-kampus Porin aurinkosähköjärjestelmää asennetaan koko ajan. Silloin kun ei ole päästy katolle, on tehty sisätöitä laboratoriossa. Invertterit ovat seinällä ja melkein kaikki kaapelihyllyt sekä paneelisarjat ovat paikoillaan. Opiskelijatyönä tehdään niin paljon kuin mahdollista. Seuraa järjestelmän asennusta blogissa.
Ossi Ojansivu (vas.), Jarkko Halmela ja Aleksi Aaltonen ovat olleet mukana opiskelijaprojektissa.
| Teknologia

Vanhasta kuplasta tuli sähköauto opiskelijoiden käsissä

SAMKissa on viime vuosina rakennettu opiskelijatyönä Volkswagen Kleinbusista sähköauto ja SMV-asuntovaunusta saunavaunu. Viimeisimpänä työnä sähköautoksi on valmistunut Volkswagen ”Kupla”.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html