Topiaksella on tähtäimessä tapahtumatuotannon tehtävät

Topias Myllysen suosikkiteemoja International Tourism Management -koulutuksessa ovat kestävän matkailun opintojaksot. Näissä opinnoissa käsitellään megatrendejä ja sitä, kuinka matkailussa pystytään mukautumaan ympärillä tapahtuviin asioihin ja minkälaisia ratkaisuja ongelmiin keksitään.

Tourism student Topias Myllynen in SAMK campus Pori library.

Topias Myllynen opiskelee International Tourism Management -koulutuksessa. Hän kehuu SAMKin opiskeluympäristöä ja kampuksen sijaintia Porin keskustassa.

Topias Myllynen aloitti opinnot SAMKin International Tourism Management -koulutuksessa armeijan jälkeen syksyllä 2018. Aiemmalta koulutukseen leipurikondiittori pohti ensin jatko-opintoja hollantilaisten ja singaporelaisten yliopistojen matkailun koulutustarjonnasta. Myös Lontoo veti puoleensa. SAMKin matkailun koulutuksen sisältö, joka painottuu erityisesti merelliseen ja rannikkomatkailuun, vakuutti kuitenkin lappeenrantalaisen nuoren.

Opinnoissa käsitellään laajasti matkailuun liittyviä aihepiirejä kuten esimerkiksi markkinointia, henkilöstöhallintoa, vastuullisuutta, tapahtumapalveluita, kohdejohtamista, turvallisuusasioita, lainsäädäntöä ja hyvinvointia.

Olen viihtynyt jopa paremmin, mitä etukäteen odotin.

– Omat opintonsa pystyy suunnittelemaan joustavasti. Pakollisten opintojen lisäksi jokainen voi valita opintojaksoja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Itse esimerkiksi olen valinnut erityisesti markkinoinnin ja tapahtumatuotannon kokonaisuuksia. Olen tykännyt opinnoista paljon. Olen viihtynyt jopa paremmin, mitä etukäteen odotin.

Tourism-opiskelijat tekevät paljon erilaisia projekteja ryhmissä. Sen lisäksi opinnot sisältävät tutkielmia ja niiden raportteja, kontaktitunteja, tapahtumiin osallistumista, vierailijaluentoja, yrityskäyntejä, verkko-opintoja ja itseopiskelua.

Topiaksen luokalla on opiskelijoita Filippiineiltä, Malesiasta, Kiinasta, Itävallasta, Tšekistä, Pohjois-Irlannista, Yhdysvalloista ja Suomesta. Ryhmähenki on hyvä ja ryhmätyöt erilaisista kulttuureista tulevien opiskelukavereiden kanssa sujuvat hyvin.

– Ryhmätöissä suomalaiset pitävät huolta, että aikatauluissa pysytään. Tšekkiläiset tuovat rentoutta, filippiiniläiset naurua ja yhdysvaltalaiset tunnollisuutta. Luokalle on syntynyt oma kulttuuri ja olemme kaikki hyviä ystäviä keskenämme.

Ympäristöystävällisyys ei ole enää trendaavaa matkailussa

Topias Myllynen – Tourism studentMatkailun tulevaisuus on vähintäänkin mielenkiintoinen. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys eivät ole enää trendejä, vaan ne ovat edellytyksiä kaikelle toiminnalle. Nämä asiat eivät toimi enää matkailun markkinoinnissa, koska lähes kaikki yritykset ottavat ympäristöasiat huomioon. Nyt ja tulevaisuudessa pitää erottautua muilla keinoilla.

– Uskon, että tulevaisuudessa muovijäte tulee olemaan iso asia myös matkailussa. Alan yritykset tulevat ottamaan kantaa ja tekemään asioita muovijätteen vähentämiseksi.

Topias kertoo myös innoissaan virtuaalimatkustuksesta, jonka suosio on kasvussa. Ihmiset voivat virtuaalimatkustaa toiselle puolelle maapalloa omilta kotisohviltaan vr-lasit päässä. Suomestakin kuulemma löytyy jo tähän osaamista.

– En usko, että matkustaminen loppuu tämän myötä kokonaan. Virtuaalinen todellisuus tuo mahdollisuuden esimerkiksi tutkia paikkoja ennen oikeaa matkaa. Vr-tekniikkaa voidaan käyttää myös rentoutumiseen kiireisen arjen keskellä, kun päivän päätteeksi voi kotisohvalla loikoilla Karibian auringossa.

Opettajat kannustavat etsimään lisää tietoa

Opettajat SAMKissa ovat Topiaksen kokemuksen mukaan ammattitaitoisia. Opettajilla on vahva ammatillinen näkemys asioista. Opettajien kanssa keskustellessa huomaa, että he ovat työskennelleet alalla monipuolisissa tehtävissä. Opettajat rohkaisevat aina opiskelijoita etsimään lisää tietoa kustakin käsiteltävästä aiheesta. Matkailualan opiskelijoiden pitää tietää esimerkiksi politiikasta, valuuttakursseista, Brexitistä ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleista, sillä ne kaikki vaikuttavat matkailun suhdanteisiin.

Topias kuvailee Poria sopivan kokoiseksi opiskelijakaupungiksi. Opiskelijoita näkyy katukuvassa, opiskelijatapahtumia on viikoittain ja Slice-palvelu tarjoaa alennuksia monessa yrityksessä.

Topiasta kiinnostaa tällä hetkellä tapahtumatuotanto ja hän onkin suunnitellut harjoittelujaksoa Barcelonaan Euroopan suurimpaan messukeskukseen. Myös vaihto-opinnot Espanjassa matkailuun suuntautuneessa yliopistossa kiinnostavat ja SAMKin laaja kansainvälinen verkosto saa kiitosta. Myös valmistumisensa jälkeen hän haluaisi työskennellä tapahtumien parissa.

– Matkailun opinnot avaavat ovia moneen suuntaan. Esimerkiksi markkinointi-, asiakaspalvelu- sekä suunnittelu- ja kehittämistehtävät kuten myös hotelli- ja matkanjärjestämisala ovat mahdollisia restonomeille.

Tutustu International Tourism Management -koulutukseen Topias Myllynen – Tourism student

Kuka? Topias Myllynen

Koulutusohjelma: International Tourism Management

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.