Topiaksella on tähtäimessä tapahtumatuotannon tehtävät

Topias Myllysen suosikkiteemoja International Tourism Management -koulutuksessa ovat kestävän matkailun opintojaksot. Näissä opinnoissa käsitellään megatrendejä ja sitä, kuinka matkailussa pystytään mukautumaan ympärillä tapahtuviin asioihin ja minkälaisia ratkaisuja ongelmiin keksitään.

31.3.2020 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Tourism student Topias Myllynen in SAMK campus Pori library.

Topias Myllynen opiskelee International Tourism Management -koulutuksessa. Hän kehuu SAMKin opiskeluympäristöä ja kampuksen sijaintia Porin keskustassa.

Topias Myllynen aloitti opinnot SAMKin International Tourism Management -koulutuksessa armeijan jälkeen syksyllä 2018. Aiemmalta koulutukseen leipurikondiittori pohti ensin jatko-opintoja hollantilaisten ja singaporelaisten yliopistojen matkailun koulutustarjonnasta. Myös Lontoo veti puoleensa. SAMKin matkailun koulutuksen sisältö, joka painottuu erityisesti merelliseen ja rannikkomatkailuun, vakuutti kuitenkin lappeenrantalaisen nuoren.

Opinnoissa käsitellään laajasti matkailuun liittyviä aihepiirejä kuten esimerkiksi markkinointia, henkilöstöhallintoa, vastuullisuutta, tapahtumapalveluita, kohdejohtamista, turvallisuusasioita, lainsäädäntöä ja hyvinvointia.

 Olen viihtynyt jopa paremmin, mitä etukäteen odotin.

– Omat opintonsa pystyy suunnittelemaan joustavasti. Pakollisten opintojen lisäksi jokainen voi valita opintojaksoja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Itse esimerkiksi olen valinnut erityisesti markkinoinnin ja tapahtumatuotannon kokonaisuuksia. Olen tykännyt opinnoista paljon. Olen viihtynyt jopa paremmin, mitä etukäteen odotin.

Tourism-opiskelijat tekevät paljon erilaisia projekteja ryhmissä. Sen lisäksi opinnot sisältävät tutkielmia ja niiden raportteja, kontaktitunteja, tapahtumiin osallistumista, vierailijaluentoja, yrityskäyntejä, verkko-opintoja ja itseopiskelua.

Topiaksen luokalla on opiskelijoita Filippiineiltä, Malesiasta, Kiinasta, Itävallasta, Tšekistä, Pohjois-Irlannista, Yhdysvalloista ja Suomesta. Ryhmähenki on hyvä ja ryhmätyöt erilaisista kulttuureista tulevien opiskelukavereiden kanssa sujuvat hyvin.

– Ryhmätöissä suomalaiset pitävät huolta, että aikatauluissa pysytään. Tšekkiläiset tuovat rentoutta, filippiiniläiset naurua ja yhdysvaltalaiset tunnollisuutta. Luokalle on syntynyt oma kulttuuri ja olemme kaikki hyviä ystäviä keskenämme.

Ympäristöystävällisyys ei ole enää trendaavaa matkailussa

Topias Myllynen – Tourism studentMatkailun tulevaisuus on vähintäänkin mielenkiintoinen. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys eivät ole enää trendejä, vaan ne ovat edellytyksiä kaikelle toiminnalle. Nämä asiat eivät toimi enää matkailun markkinoinnissa, koska lähes kaikki yritykset ottavat ympäristöasiat huomioon. Nyt ja tulevaisuudessa pitää erottautua muilla keinoilla.

– Uskon, että tulevaisuudessa muovijäte tulee olemaan iso asia myös matkailussa. Alan yritykset tulevat ottamaan kantaa ja tekemään asioita muovijätteen vähentämiseksi.

Topias kertoo myös innoissaan virtuaalimatkustuksesta, jonka suosio on kasvussa. Ihmiset voivat virtuaalimatkustaa toiselle puolelle maapalloa omilta kotisohviltaan vr-lasit päässä. Suomestakin kuulemma löytyy jo tähän osaamista.

– En usko, että matkustaminen loppuu tämän myötä kokonaan. Virtuaalinen todellisuus tuo mahdollisuuden esimerkiksi tutkia paikkoja ennen oikeaa matkaa. Vr-tekniikkaa voidaan käyttää myös rentoutumiseen kiireisen arjen keskellä, kun päivän päätteeksi voi kotisohvalla loikoilla Karibian auringossa.

Opettajat kannustavat etsimään lisää tietoa

Opettajat SAMKissa ovat Topiaksen kokemuksen mukaan ammattitaitoisia. Opettajilla on vahva ammatillinen näkemys asioista. Opettajien kanssa keskustellessa huomaa, että he ovat työskennelleet alalla monipuolisissa tehtävissä. Opettajat rohkaisevat aina opiskelijoita etsimään lisää tietoa kustakin käsiteltävästä aiheesta. Matkailualan opiskelijoiden pitää tietää esimerkiksi politiikasta, valuuttakursseista, Brexitistä ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleista, sillä ne kaikki vaikuttavat matkailun suhdanteisiin.

Topias kuvailee Poria sopivan kokoiseksi opiskelijakaupungiksi. Opiskelijoita näkyy katukuvassa, opiskelijatapahtumia on viikoittain ja Slice-palvelu tarjoaa alennuksia monessa yrityksessä.

Topiasta kiinnostaa tällä hetkellä tapahtumatuotanto ja hän onkin suunnitellut harjoittelujaksoa Barcelonaan Euroopan suurimpaan messukeskukseen. Myös vaihto-opinnot Espanjassa matkailuun suuntautuneessa yliopistossa kiinnostavat ja SAMKin laaja kansainvälinen verkosto saa kiitosta. Myös valmistumisensa jälkeen hän haluaisi työskennellä tapahtumien parissa.

– Matkailun opinnot avaavat ovia moneen suuntaan. Esimerkiksi markkinointi-, asiakaspalvelu- sekä suunnittelu- ja kehittämistehtävät kuten myös hotelli- ja matkanjärjestämisala ovat mahdollisia restonomeille.

Tourism student Topias Myllynen in SAMK campus Pori library.

Kuka? Topias Myllynen

Koulutusohjelma: International Tourism Management

31.3.2020 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Elina Valkama

Lisää aiheesta

| Matkailu

Juhan vaihto-opiskelu Yhdysvalloissa sisälsi paljon lukemista ja matkailua

Juha Soukko aloitti neljännen opintovuotensa matkailualalla Satakunnan ammattikorkeakoulussa syksyllä 2019. Opinnot olivat lähellä loppua, pääosin opinnäytetyötä vaille valmiit. Juhalla oli ennestään taustaa ulkomailla työskentelystä, joten englannin ymmärtäminen ja puhuminen ei tuottanut vaikeuksia.
| Matkailu

Sofia päätyi SAMKin englanninkieliseen matkailualan koulutukseen veljen vinkin kautta

Sofia Hilli opiskelee matkailualaa englanninkielisessä koulutuksessa toista vuotta. Yhtenä tulevaisuuden unelmana hän näkee yrittäjyyden.

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z