Tomi Venttola inspiroitui esimiestyön diplomiopinnoista

Raumalla Kongsbergillä tuotepäällikkönä toimiva Tomi Venttola löysi esimiestyön diplomiopinnot LinkedInista, haki ja pääsi opiskelemaan. 60 opintopisteen kokonaisuus oli vaativa, mutta antoi paljon.

Tomi Venttola istuu nojatuolissa./Tomi Venttola is sitting in an armchair.

Tomi Venttolan mielestä opintokokonaisuus sopii nimestään huolimatta muillekin kuin esimiehille.

Vuonna 2009 tuotantotalouden insinööriksi valmistunut Tomi Venttola huomasi esimiestyön diplomiopinnot sattumalta.
– Kymmenen vuoden jälkeen oli herännyt kiinnostus ohjattuun opiskeluun. Aiemmin olen lähinnä lukenut johtamiseen liittyvää kirjallisuutta ja kuunnellut podcasteja aiheesta, hän kertoo.

Venttolalle sopi hyvin, että opinnot järjestettiin kokonaan verkossa eikä aikaa kulunut matkustamiseen.

Konkreettisia vinkkejä omaan työhön

Venttola pääsi jo ennen insinööriksi valmistumistaan Rolls-Roycelle töihin. Periaatteessa hän on samassa paikassa edelleen, vaikka nimi vaihtui kaksi vuotta sitten Kongsbergiksi yrityskaupan myötä.
– Firman sisällä positio on muutamaan kertaa vaihdellut. Aluksi työskentelin myynnintuki-insinöörinä. Sitten sain oman työn ohessa muutaman projektin vedettäväksi. Myöhemmin siirryin kokopäiväiseksi projektipäälliköksi ja viimeiset kolme vuotta olen ollut esimiestehtävissä tuotepäällikkönä. Työnkuvaani kuuluu tuoteturvallisuutta, markkinoinnissa avustamista, tuotekehitystä ja suunnittelutiimin työn organisointia. Normaalisti reissaan myös työn puolesta jonkin verran Euroopassa ja Aasiassa, Tomi Venttola kertoo. Hän kiittelee työpaikaltaan saamaansa tukea opintoihin ja kertoo saaneensa esimiestyön diplomiopinnosta konkreettista hyötyä työhön. Esimerkiksi tunnejohtamisen opinnoista hän sai vinkkejä kehityskeskusteluihin. Johdon laskentatoimi oli toinen opintojakso, joka jäi Venttolalle hyvin mieleen.
– Kun katsoin kurssilistaa, johdon laskentatoimi vähän hirvitti. Ja olihan se todella työläs kokonaisuus, varsinkin, kun tuollaisia laskuja ei ole tullut viime vuosina paljon laskettua. Mutta kokonaisuus oli hyvin rakennettu. Töitä joutui tekemään paljon, mutta opinnot avasivat hyvin aihetta.

Vertaistukea WhatsApp-ryhmässä

Koronapandemia ei sinänsä vaikuttanut opintoihin, koska ne järjestettiin joka tapauksessa etänä. Venttola kertoo, että vuosi sitten keväällä oli haasteellista, kun koko perhe oli päivisin kotona, myös päiväkoti-ikäiset lapset. Päivät piti tehdä ensin etätöitä ja illat opiskella. Hän myöntää, että illat venyivät aika pitkiksi, kun töiden jälkeen oli pakko hengähtää ennen opintoja.
– Aivan opintojen aluksi meillä oli muutaman tunnin virtuaalitapaaminen. Siellä ohjaava opettaja Jonna Koivisto suositteli meitä verkostoitumaan muutenkin. Päätin perustaa WhatsApp-ryhmän halukkaista opintoryhmän osallistujista, Venttola muistelee. Hän kertoo kysyneensä ja saaneensa apua WhatsApp-ryhmässä monta kertaa opintojen aikana.
– Löysin myös yhden henkilön, jonka kanssa oli hyvin samanlaiset ajatukset ja tavoitteet. Hänen kanssaan teimme yleensä parityöt yhdessä. Diplomiopintojen nimestä huolimatta kokonaisuus sopii Venttolan mielestä muillekin kuin esimiehille. Kokonaisuus oli niin laaja-alainen ja käsitteli asioita myös muusta kuin esimiestyön näkökulmasta.
– Oli hyvä, että opinnoilla sai aina paljon kirjallisuusvinkkejä. Opittuihin asioihin voi sitten vielä palata myöhemminkin, hän kiittelee.

 

Esimiestyön diplomiopintojen valmistumistilaisuus verkossa/Graduation ceremony online

Esimiestyön diplomiopinnot

Esimiestyön diplomiopinnoissa perehdytään laaja-alaisesti esimiestyön tehtäväkenttään. Opinnoissa käydään läpi esimiehen rooleja, vastuita ja velvollisuuksia, tulevaisuuden esimiestyötä, liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämistä sekä henkilöstön johtamista ja kehittämistä.

Seuraavien esimiestyön diplomiopintojen järjestämisen ajankohta ei ole vielä varmistunut, asiasta tiedotetaan myöhemmin sivulla samk.fi/avoinamk.

Kuvassa edellisen ryhmän joulukuinen valmistumistilaisuus.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.