Teknologian käyttöönoton kynnystä halutaan madaltaa ohjauksella, kokeilulla ja lainauksella

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

Hyvinvoinnin apuvälineitä ikäihmiselle.

Tuotteita pääsee kokeilemaan ja osaa voi halutessaan lainata myös kotiinsa. Tällä hetkellä Funteeraamon toimintaa jatkokehitetään. Tarkoituksena käynnistää toiminta uudelleen mahdollisimman pian.

Funteeraamo tavoitti keväällä kuuden viikon kokeilujakson aikana yhteensä lähes 600 kävijää. Toimintaa valmisteltiin vahvassa yhteistyössä asiakkaiden, sote-ammattilaisten, oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten kanssa.

– Palaute kokeilujaksolta oli todella hyvää. Tällainen uusi toiminta koettiin tarpeelliseksi ja lainaamolle toivottiin jatkoa. Yhteen paikkaan koottu teknologia ja pienapuvälineet helpottaa laitteisiin tutustumista ja käyttöönoton opastus taas madaltaa kynnystä kokeilla laitteita. Laitteen maksuttomalla lainauksella voidaan kokeilla laitetta ensin kotona ja sitten päättää haluaako laitteen hankkia itselleen yritykseltä, kertovat hankkeen projektisuunnittelija Marjo Mäkelä ja projektipäällikkö Taina Jyräkoski.

Vuoden mittainen Funteeraamo-hyvinvointiteknologialainaamo -hanke päättyi 31.8.2023. Hankkeesta saatujen tulosten mukaan toiminnasta tulee tehdä pysyvää Satakunnassa ja jatkokehittämisestä vastaa loppuvuoden ajan TulKoti-hanke.

Lue lisää Funteeramosta Lue lisää Innokylästä 

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?