Syksyn haut päättyivät – SAMKiin noin 9 000 hakijaa

Syksyn hakuaika on päättynyt. SAMKiin haki syksyn yhteishaussa ja englanninkielisten koulutusten erillishaussa yhteensä noin 9000 hakijaa. Yhteishaussa yhtä aloituspaikkaa kohti oli keskimäärin 5,2 ensisijaista hakijaa.

15.9.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat keväällä 2024. Arkistokuva SAMKin kirjastosta.

Syksyn 2023 korkeakoulujen yhteishakuun osallistui valtakunnallisesti yhteensä noin 56 000 hakijaa. SAMKin yhteishaun hakukohteisiin haki yhteensä 2 386 hakijaa, joista 1 114 pyrkii ensisijaisesti SAMKiin.  Verrattuna syksyn 2022 yhteishakuun nyt oli valtakunnallisesti noin 13 500 hakijaa enemmän ja SAMKiin noin 400 ensisijaista hakijaa enemmän. Englanninkielisten koulutusten erillishakuun jätettiin yhteensä noin 6 600 hakemusta, mikä on hieman yli 500 hakemusta enemmän kuin syksyllä 2022.

Yhteishaun suosituin tutkinto-ohjelma oli Kuninkaisten kampuksen liiketalouden verkkototeutus, johon oli 635 ensisijaista hakijaa  eli 14,1 yhtä aloituspaikkaa kohti. Ylemmistä AMK-tutkinnoista (Master) suosituin oli Hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja johtaminen, johon haki 179 ensisijaista hakijaa eli 4,5 yhtä aloituspaikkaa kohden. Englanninkielisten koulutusten erillishaun hakukohteista suosituin oli Porissa päivätoteutuksena toteutettava sairaanhoitajakoulutus, Nursing, johon haki yhteensä noin 4000 pääosin ulkomaista hakijaa.

SAMKissa oli tarjolla kahdeksan tutkintoon johtavaa koulutusta. Hauissa oli mukana AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta päivä-, verkko- ja monimuotototeutuksena sekä kaksi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on yhteensä 215 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa 80.

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien avulla syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2024.

 

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012

15.9.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

| SAMK

Syksyn haut käynnistyivät – SAMKissa tarjolla kahdeksan koulutusta

Syksyn hakuaika on käynnistynyt. Haku päättyy 14.9.2023. SAMKissa on tarjolla kahdeksan koulutusta, joiden opinnot alkavat vuoden 2024 alussa.
Opiskelijoita SAMKin kirjastossa.
| SAMK

Kevään yhteishaku päättyi − SAMKin hakijamäärä kasvoi

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on päättynyt. SAMKiin oli ensisijaisia hakijoita lähes 3200 ja hakemuksia yhteensä lähes 10200. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 2,5 ensisijaista hakijaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

Porin Saskiat palkitsi kolme SAMKista viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistunutta taiteilijaa, Senja Teriahon, Noora Lyyran ja Janina Haapasen. Heidän töitään on nyt esillä Galleria Porin Saskiassa.

#kuvataide #katsetulevaisuuteen

Mobiilirobottitestaus jatkuu DiakonTerveydessä. Robotti saattaa asiakkaat vaikka ryhmäliikuntaan tai kotihoidon toimistolle. Yhteistyössä @SatakunnanAMK @RoboAI2 @TampereUni @SuomenAkatemia ja Diakon.

SAMK has conducted a student well-being survey for several years. Despite national concerns about the students’ well-being, the overall well-being of SAMK students has improved from what it was a few years ago.

#thinkfuture #wellbeing

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 klo 16.
#katsetulevaisuuteen #rekry #avoimettyöpaikat

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence