Stipendi rakennustietyön ensiapuoppaan tuottaneelle opinnäytetyölle

Diakin sairaanhoitajaopiskelija Corinna Tanken ja SAMKin insinööriopiskelija Suvi Männistön yhteiselle opinnäytetyölle on myönnetty Rakennuskonepäälliköt ry:n stipendi.

8.6.2023 | Teksti: DIAKIN VIESTINTÄ | Kuva: Hanna Maria Mäkelä

Stipendienjakotilaisuudessa Suvi Männistö (vas.) ja Corinna Tanke stipendit kädessä. Keskellä stipendit luovuttanut Juha Helin.

Stipendit luovutti Rakennuskonepäälliköt ry:n puheenjohtaja Juha Helin. Stipendit saivat Suvi Männistö (vas.) ja Corinna Tanke.

Rakennustietyömaiden riskien kartoituksesta koostettu ensiapuoppaan tavoitteena oli parantaa rakennustietyömaiden työturvallisuutta. Opas kokoaa tyypillisimpiä rakennustietyömaihin liittyviä riskejä ja tarjoaa niihin ensiapuopastusta.   

Stipendin luovuttaneen Rakennuskonepäälliköt ry:n puheenjohtaja Juha Helinin mukaan opinnäytetyön avulla voidaan parantaa uusien modernien koneiden käytön työturvallisuutta. Stipendi on suuruudeltaan 500 euroa.

Kahden eri korkeakoulun opiskelijan yhteinen opinnäytetyö

Diakin sairaanhoitajaopiskelija Corinna Tanke ja SAMKin insinööriopiskelija Suvi Männistö olivat jo ennestään ystävyksiä. Idea yhteisestä opinnäytetyöstä syntyi alun perin hieman vahingossa, mutta yhteinen kiinnostuksenkohde löytyi pian: rakennustietyömaiden työturvallisuus. Opinnäytetyössä yhdistyvät hienosti eri alojen näkökulmat.  

– Aihe ja otsikko muuttuivat työn edetessä, mutta loppupeleissä työssä tulee esiin molempien alojen asioita. Itselle työmaa maailma oli aivan eri maailma sairaalaan verrattuna ja oli hienoa päästä sitäkin näkemään, Corinna Tanke sanoo. 

Myös Suvi Männistö painottaa yhteistyön merkitystä. 

Itse opin hoitoalasta kahdeksan kuukauden aikana aivan valtavasti, ja vastaavasti oli hienoa seurata sivusta, miten Corinna innostui työmaista ja kyseli kaiken maan ja taivaan väliltä. Lyhyesti idea oli siis yksinkertaisesti liian hyvä sivuutettavaksi, Männistö sanoo. 

Tanke ja Männistö kiittävät saadusta tunnustuksesta. 

– Olen todella ylpeä meistä, että olemme tämän saavuttaneet. Yhdessä tämän työn tekeminen oli mahtavin idea, vaikka tekemisen ohella oli ylä- ja alamäkiä. Mutta niistäkin selvisimme yhdessä, Tanke tiivistää. 

Tunnustuksen saaminen aina omasta tehdystä työstä tuntuu hyvältä, ja tässä tapauksessa stipendin saaminen hyvän ystävän kanssa tehdystä opinnäytetyöstä tuntuu aivan mahtavalta, Männistö lisää. 

Työn tilaajana oli Destia Oy, joka on yksi Suomen infrarakentamisen suurimmista yrityksistä. Opinnäytetyön lopputuotteena valmistunut opas toteutettiin yhteistyössä Sataedu Nakkilan graafisen suunnittelulinjan opettajan ja kahden opiskelijan kanssa. 

8.6.2023 | Teksti: DIAKIN VIESTINTÄ | Kuva: Hanna Maria Mäkelä

Lisää aiheesta

Kaksi naista rakennustyömaalla suojavarusteissa.
| Hyvinvointi ja terveys

SAMKin ja Diakin opiskelijoiden yhteisenä opinnäytetyönä syntyi ensiapuopas rakennustietyömaille

SAMKin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelija, Diakin sairaanhoitajaopiskelija ja bonuksena vielä Sataedun graafisen alan opiskelijat. Mikä näissä kolmessa on yhteistä? Yksi opinnäytetyö.
Rakennustyömaan koppi
| Rakentaminen

Opinnäytetyö: Energiankulutuksen pienentäminen rakennustyömaalla

Vastavalmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössä tehtiin Porissa käynnissä olevalle rakennustyömaalle energiankäytönsuunnitelma sisävalmistusvaiheeseen, jossa poikettiin ns. normaaleista rakennustyömaan energiankäytön toimintatavoista ja pohdittiin keinoja millä rakennustyömaalla voidaan saada aikaan säästöjä energiankulutuksessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen