Sosiaalialan monipuolisuus houkutteli Joonatania

Joonatan Pälkäs opiskelee sosionomiksi SAMKissa nyt kolmatta vuotta. Hän pääsi tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta.

11.4.2022 | Teksti: Lotta Heinonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Elisa Juhala

Joonatan Pälkäs

Joonatanin mielestä yksi parhaista asioista opinnoissa on parhaat opiskelukaverit.

Joonatan aloitti sosiaalialan opinnot ensin avoimessa ammattikorkeakoulussa ja pääsi tutkinto-opiskelijaksi syksyllä 2019. Nyt opinnoissa on meneillään kolmas vuosi. Hän suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen. SAMK tuntui Joonatanille luontevalta valinnalta, koska hän on alun perin porilainen. Myös uusi ja moderni Porin kampus houkutteli.

Joonatan kiinnostui sosiaalialasta, koska ala on todella monipuolinen ja työllistymismahdollisuuksia on lukuisia. Positiivisena, sosiaalisena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä hän uskoo, että hänellä on paljon annettavaa alalle.

– Pystyn löytämään arjesta hyvät puolet, Joonatan sanoo.

Sosionomiopinnoista on hyötyä yhteiskunnassa

Työllisyysnäkymät alalla ovat todella hyvät ja töitä löytyy jatkossakin, vaikka muu maailma automatisoituu. Sosionomeja tarvitaan entistä enemmän ja töitä on eri rintamilla.

– Ongelmat eivät poistu koskaan ja ihmisillä on aina jotain huolia, Joonatan sanoo.

Joonatan suorittaa harjoitteluaan toisen asteen ammattikoulun koulukuraattorina ja toivoo työllistyvänsä samanlaisiin tehtäviin valmistumisensa jälkeen. Muitakin kiinnostavia työpaikkoja löytyy.

– Voisin nähdä itseni myös jossain järjestötoiminnassa tai ohjaustyössä, Joonatan pohtii.

Sosionomiopintoja Joonatan suosittelee kaikille. Hän kuvailee opintoja huikeiksi ja hänen mielestään jokaisen pitäisi kokea ne jollain tavalla. Sosionomiopinnot ovat yleissivistäviä ja auttavat arjessa.

– Näillä opinnoilla tulee pärjäämään todella hyvin yhteiskunnassa, Joonatan hehkuttaa.

Joonatan Pälkäs

Joonatan Pälkäs

  • Kolmannen vuoden sosionomiopiskelija.
  • Suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen.
  • Kotoisin Porista.

 

11.4.2022 | Teksti: Lotta Heinonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Elisa Juhala

Lisää aiheesta

Kuva Tukholman kaupungista iltahämärässä
| Hyvinvointi ja terveys

Oona suoritti sosionomiopintojen harjoittelun Ruotsissa

Oona Viljanen 23-vuotias, aloitti SAMKissa sosionomiopinnot syksyllä 2019. Kiinnostus kyseiseen alaan lähti koulunkäynninohjaajan työstä, jota hän oli tehnyt aiemmin. Syventävinä opintoina Oonalla on erityiskasvatus ja vammaistyö ja tulevaisuudessa hän näkee itsensä työskentelevän nuorten kanssa.
Fysioterapian opiskelijoita luokassa
| SAMK

SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html