Sosiaalialan monipuolisuus houkutteli Joonatania

Joonatan Pälkäs opiskelee sosionomiksi SAMKissa nyt kolmatta vuotta. Hän pääsi tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta.

Joonatan Pälkäs

Joonatanin mielestä yksi parhaista asioista opinnoissa on parhaat opiskelukaverit.

Joonatan aloitti sosiaalialan opinnot ensin avoimessa ammattikorkeakoulussa ja pääsi tutkinto-opiskelijaksi syksyllä 2019. Nyt opinnoissa on meneillään kolmas vuosi. Hän suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen. SAMK tuntui Joonatanille luontevalta valinnalta, koska hän on alun perin porilainen. Myös uusi ja moderni Porin kampus houkutteli.

Joonatan kiinnostui sosiaalialasta, koska ala on todella monipuolinen ja työllistymismahdollisuuksia on lukuisia. Positiivisena, sosiaalisena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä hän uskoo, että hänellä on paljon annettavaa alalle.

– Pystyn löytämään arjesta hyvät puolet, Joonatan sanoo.

Sosionomiopinnoista on hyötyä yhteiskunnassa

Työllisyysnäkymät alalla ovat todella hyvät ja töitä löytyy jatkossakin, vaikka muu maailma automatisoituu. Sosionomeja tarvitaan entistä enemmän ja töitä on eri rintamilla.

– Ongelmat eivät poistu koskaan ja ihmisillä on aina jotain huolia, Joonatan sanoo.

Joonatan suorittaa harjoitteluaan toisen asteen ammattikoulun koulukuraattorina ja toivoo työllistyvänsä samanlaisiin tehtäviin valmistumisensa jälkeen. Muitakin kiinnostavia työpaikkoja löytyy.

– Voisin nähdä itseni myös jossain järjestötoiminnassa tai ohjaustyössä, Joonatan pohtii.

Sosionomiopintoja Joonatan suosittelee kaikille. Hän kuvailee opintoja huikeiksi ja hänen mielestään jokaisen pitäisi kokea ne jollain tavalla. Sosionomiopinnot ovat yleissivistäviä ja auttavat arjessa.

– Näillä opinnoilla tulee pärjäämään todella hyvin yhteiskunnassa, Joonatan hehkuttaa.

Lue lisää sosiaalialan opinnoista Joonatan Pälkäs

Joonatan Pälkäs

  • Kolmannen vuoden sosionomiopiskelija.
  • Suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen.
  • Kotoisin Porista.

 

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.