Sosiaalialan monipuolisuus houkutteli Joonatania

Joonatan Pälkäs opiskelee sosionomiksi SAMKissa nyt kolmatta vuotta. Hän pääsi tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta.

11.4.2022 | Teksti: Lotta Heinonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Elisa Juhala

Joonatan Pälkäs

Joonatanin mielestä yksi parhaista asioista opinnoissa on parhaat opiskelukaverit.

Joonatan aloitti sosiaalialan opinnot ensin avoimessa ammattikorkeakoulussa ja pääsi tutkinto-opiskelijaksi syksyllä 2019. Nyt opinnoissa on meneillään kolmas vuosi. Hän suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen. SAMK tuntui Joonatanille luontevalta valinnalta, koska hän on alun perin porilainen. Myös uusi ja moderni Porin kampus houkutteli.

Joonatan kiinnostui sosiaalialasta, koska ala on todella monipuolinen ja työllistymismahdollisuuksia on lukuisia. Positiivisena, sosiaalisena ja helposti lähestyttävänä ihmisenä hän uskoo, että hänellä on paljon annettavaa alalle.

– Pystyn löytämään arjesta hyvät puolet, Joonatan sanoo.

Sosionomiopinnoista on hyötyä yhteiskunnassa

Työllisyysnäkymät alalla ovat todella hyvät ja töitä löytyy jatkossakin, vaikka muu maailma automatisoituu. Sosionomeja tarvitaan entistä enemmän ja töitä on eri rintamilla.

– Ongelmat eivät poistu koskaan ja ihmisillä on aina jotain huolia, Joonatan sanoo.

Joonatan suorittaa harjoitteluaan toisen asteen ammattikoulun koulukuraattorina ja toivoo työllistyvänsä samanlaisiin tehtäviin valmistumisensa jälkeen. Muitakin kiinnostavia työpaikkoja löytyy.

– Voisin nähdä itseni myös jossain järjestötoiminnassa tai ohjaustyössä, Joonatan pohtii.

Sosionomiopintoja Joonatan suosittelee kaikille. Hän kuvailee opintoja huikeiksi ja hänen mielestään jokaisen pitäisi kokea ne jollain tavalla. Sosionomiopinnot ovat yleissivistäviä ja auttavat arjessa.

– Näillä opinnoilla tulee pärjäämään todella hyvin yhteiskunnassa, Joonatan hehkuttaa.

Joonatan Pälkäs

Joonatan Pälkäs

  • Kolmannen vuoden sosionomiopiskelija.
  • Suuntautuu opinnoissaan erityiskasvatukseen.
  • Kotoisin Porista.

 

11.4.2022 | Teksti: Lotta Heinonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Elisa Juhala

Lisää aiheesta

Kuva Tukholman kaupungista iltahämärässä
| Hyvinvointi ja terveys

Oona suoritti sosionomiopintojen harjoittelun Ruotsissa

Oona Viljanen 23-vuotias, aloitti SAMKissa sosionomiopinnot syksyllä 2019. Kiinnostus kyseiseen alaan lähti koulunkäynninohjaajan työstä, jota hän oli tehnyt aiemmin. Syventävinä opintoina Oonalla on erityiskasvatus ja vammaistyö ja tulevaisuudessa hän näkee itsensä työskentelevän nuorten kanssa.
Fysioterapian opiskelijoita luokassa
| SAMK

SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Read about the export activities of Central Baltic companies in Southern Africa and the Middle East. https://samkarit.samk.fi/2022/09/23/export-activities-of-central-baltic-area-companies-in-southern-africa-and-middle-east/

Reilu kahvitauko on talon tapa! #SAMK henkilökunnan kahviautomaateissa käytetään Reilun kaupan kahvia. Näin tuemme reilun työelämän toteutumista kahvin ja teen viljelijöille. Lisäksi reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. #reilukahvitauko @reilukauppa”

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia. https://www.samk.fi/uutiset/galleria-taidekaytavalla-avautuu-juhlanayttely-paivi-jokinen-maalauksia/

Korkeakoulutuksen digivisio on muutakin kuin digiä. Korkeakoulujen pitää yhdessä varmistaa, että digivisio ei ole digiharhaa. @SatakunnanAMK @Arene_ry #digivisio2030 https://www.arene.fi/ajankohtaista/korkeakoulutuksen-digivisio-on-muutakin-kuin-digia/

Energiamuutos vaatii muutoksia kaikkien kulutustottumuksissa. Muutoksen voi aloittaa laskemalla oman energiankulutuksen kustannuksia KOHISTEN-laskureilla. @SatakunnanKansa @kohisten
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009082427.html