Satakuntalaista koulutusmatkailua markkinoidaan Etelä-Koreaan

Yhdeksän eteläkorealaisen leirikoulumatkanjärjestäjän ryhmä tutustui syyskuun alkupäivinä Porin, Rauman ja Turun nähtävyyksiin, matkailukohteisiin ja kouluihin. Yritykset esittelivät ryhmälle erityisesti leirikoululaisille suunnattuja palveluja. Tutustumismatka liittyi koulutusalan toimijoiden, matkailuyritysten ja Visit Finlandin yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on edistää koulutusmatkailua Suomeen ja länsirannikolle. Tällä hetkellä tärkeimmät koulutusmatkailun kohdemarkkinat ovat Aasiassa.

Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.
Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.

Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.

Koulutusmatkailulla tarkoitetaan esimerkiksi koululaisille ja opetusalan ammattilaisille järjestettäviä leirikouluja, opintomatkoja ja ystävyysvierailuja.

– Saasteeton ilma, hiljaisuus ja puhdas luonto ovat suomalaisille arkipäivää, mutta Aasian miljoonakaupunkien lapsille ne ovat uskomattomia elämyksiä, jotka muistetaan varmasti. On hieno nähdä ilo leirikoululaisten silmistä, kun he pääsevät ensimmäistä kertaa kävelemään metsään ja kokeilemaan erilaisia yleisurheilulajeja. Pienetkin asiat voivat olla heille suuria ihmeitä. Koulunkäynti Aasiassa on myös hyvin erilaista kuin Suomessa, joten suomalainen koulukin on heille iso elämys, kuvaa Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen yrittäjä Mika Lavonius kokemuksiaan kiinalaisryhmien leirikouluista.

Satakunnassa koulutusmatkailua kehitetään matkailuyritysten ja koulutusalan toimijoiden yhteistyönä. Tähän mennessä yhteistyössä on syntynyt leirikoulutuotteita ja alueella on vieraillut ryhmiä etupäässä Kiinasta. Matkailuyrityksiin leirikoulut tuovat kesän kiivaimman sesongin ulkopuolelle toivottua vilinää.

Kokemäen Pitkäjärvellä vieraat pääsivät seuraamaan juniorien jääkiekkoharjoituksia. Luistelu ja jääkiekko ovat ulkomaalisille leirikoululaisille kiinnostavia uusia elämyksiä.

SAMK koordinoi

Satakunnan ammattikorkeakoulu koordinoi yritysryhmähanketta ja yhteistyötä koulutusalan toimijoiden kanssa. Vuodenvaihteessa SAMKiin perustettiin koulutusmatkailuun keskittyvä matkatoimisto SAMK Bridge, joka kokoaa satakuntalaiset koulutusmatkailun palvelut myytäviksi tuotteiksi.

– Matkanjärjestäjien tutustumismatka Satakunnan alueella järjestettiin osana Matkailuyrityksille kasvua Kiinasta -hanketta, kertoo projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki.

Hankkeeseen osallistuvat Ali-Ketolan Tila ja Pitkäjärven vapaa-ajankeskus Kokemäeltä, Yyteri Beach Lomakeskus Porista, Lomakeskus Sieravuori Eurasta ja Kanniston kotieläintila Loimaalta. Hanke saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskusten kautta ja sitä hallinnoi Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Luonnon lisäksi koulutus on matkailuvaltti

Suomeen matkustetaan useimmiten luonnon vuoksi, mutta myös koulutus on tunnistettu matkailuvaltiksi, joka voi tuoda uutta kasvua Suomen matkailulle. Suomalainen koulutusjärjestelmä tunnetaan maailmalla ja sillä on erinomainen maine.

Yhdistämällä koulutuksen ja luontoelämykset koulutusmatkailun tuotteiksi voimme tarjota ulkomaalaisille houkuttelevia sisältöjä ja rakentaa kasvun mahdollisuuksia suomalaisille matkailuyrityksille.

– Matkanjärjestäjien tutustumismatka on tärkeä kumppanuuksien rakentamisen ja markkinoinnin väline. Matkan avulla luodaan kontakteja potentiaalisiin tulevaisuuden kumppaneihin, joiden kanssa yhteistyötä lähdetään seuraavaksi rakentamaan, Minna Uusiniitty-Kivimäki summaa.

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.