Satakuntalaista koulutusmatkailua markkinoidaan Etelä-Koreaan

Yhdeksän eteläkorealaisen leirikoulumatkanjärjestäjän ryhmä tutustui syyskuun alkupäivinä Porin, Rauman ja Turun nähtävyyksiin, matkailukohteisiin ja kouluihin. Yritykset esittelivät ryhmälle erityisesti leirikoululaisille suunnattuja palveluja. Tutustumismatka liittyi koulutusalan toimijoiden, matkailuyritysten ja Visit Finlandin yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on edistää koulutusmatkailua Suomeen ja länsirannikolle. Tällä hetkellä tärkeimmät koulutusmatkailun kohdemarkkinat ovat Aasiassa.

Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.
Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.

Ryhmä vieraili Yyterissä, jossa tutustuttiin rantaan, Virkistyshotellin palveluihin sekä Yyteri Beach Lomakeskukseen, jossa on tarjolla leirikoululaisia kiinnostavia luontoliikunta-aktiviteetteja kuten kiipeilyä.

Koulutusmatkailulla tarkoitetaan esimerkiksi koululaisille ja opetusalan ammattilaisille järjestettäviä leirikouluja, opintomatkoja ja ystävyysvierailuja.

– Saasteeton ilma, hiljaisuus ja puhdas luonto ovat suomalaisille arkipäivää, mutta Aasian miljoonakaupunkien lapsille ne ovat uskomattomia elämyksiä, jotka muistetaan varmasti. On hieno nähdä ilo leirikoululaisten silmistä, kun he pääsevät ensimmäistä kertaa kävelemään metsään ja kokeilemaan erilaisia yleisurheilulajeja. Pienetkin asiat voivat olla heille suuria ihmeitä. Koulunkäynti Aasiassa on myös hyvin erilaista kuin Suomessa, joten suomalainen koulukin on heille iso elämys, kuvaa Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen yrittäjä Mika Lavonius kokemuksiaan kiinalaisryhmien leirikouluista.

Satakunnassa koulutusmatkailua kehitetään matkailuyritysten ja koulutusalan toimijoiden yhteistyönä. Tähän mennessä yhteistyössä on syntynyt leirikoulutuotteita ja alueella on vieraillut ryhmiä etupäässä Kiinasta. Matkailuyrityksiin leirikoulut tuovat kesän kiivaimman sesongin ulkopuolelle toivottua vilinää.

Kokemäen Pitkäjärvellä vieraat pääsivät seuraamaan juniorien jääkiekkoharjoituksia. Luistelu ja jääkiekko ovat ulkomaalisille leirikoululaisille kiinnostavia uusia elämyksiä.

SAMK koordinoi

Satakunnan ammattikorkeakoulu koordinoi yritysryhmähanketta ja yhteistyötä koulutusalan toimijoiden kanssa. Vuodenvaihteessa SAMKiin perustettiin koulutusmatkailuun keskittyvä matkatoimisto SAMK Bridge, joka kokoaa satakuntalaiset koulutusmatkailun palvelut myytäviksi tuotteiksi.

– Matkanjärjestäjien tutustumismatka Satakunnan alueella järjestettiin osana Matkailuyrityksille kasvua Kiinasta -hanketta, kertoo projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki.

Hankkeeseen osallistuvat Ali-Ketolan Tila ja Pitkäjärven vapaa-ajankeskus Kokemäeltä, Yyteri Beach Lomakeskus Porista, Lomakeskus Sieravuori Eurasta ja Kanniston kotieläintila Loimaalta. Hanke saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskusten kautta ja sitä hallinnoi Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Luonnon lisäksi koulutus on matkailuvaltti

Suomeen matkustetaan useimmiten luonnon vuoksi, mutta myös koulutus on tunnistettu matkailuvaltiksi, joka voi tuoda uutta kasvua Suomen matkailulle. Suomalainen koulutusjärjestelmä tunnetaan maailmalla ja sillä on erinomainen maine.

Yhdistämällä koulutuksen ja luontoelämykset koulutusmatkailun tuotteiksi voimme tarjota ulkomaalaisille houkuttelevia sisältöjä ja rakentaa kasvun mahdollisuuksia suomalaisille matkailuyrityksille.

– Matkanjärjestäjien tutustumismatka on tärkeä kumppanuuksien rakentamisen ja markkinoinnin väline. Matkan avulla luodaan kontakteja potentiaalisiin tulevaisuuden kumppaneihin, joiden kanssa yhteistyötä lähdetään seuraavaksi rakentamaan, Minna Uusiniitty-Kivimäki summaa.

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.