Satakunta edustaa syksyllä koko Suomea: Kansainvälinen areena kokoaa matkailun kärkitoimijat Poriin

Merellisen matkailun kestävä kehitys ja suuntaviivat lähitulevaisuuden kehittämistoimille ovat aiheena Euroopan parlamentin rahoittamassa Science meets Regions -tapahtumassa Porissa 26.9.2019. Poriin kokoontuu matkailun kehittämisen kansainvälisiä, valtakunnallisia ja paikallisia kärkitoimijoita.

Science Meets Regions Brand pic (SAMK Pori 2019 version)

Tavoitteena on edistää erityisesti tutkimustietoon pohjautuvaa päätöksentekoa ja aiheen ymmärrystä eri sidosryhmien kesken. Tapahtuma on suunnattu erilaisille toimijoille: viranomaisille, koulutus- ja tutkimusorganisaatioille, yrityksille ja yhdistyksille, joiden toimintaan matkailuelinkeino kytkeytyy.

– Ilmastonmuutoksen ja merten roskaantumisen myötä nostetaan yhä enemmän esille myös kestävyys ja vastuullisuus. Kehittämistoimissa on mukana monia sidosryhmiä, joiden intressit eroavat toisistaan. Tämä aiheuttaa konflikteja, minkä vuoksi yhteistä keskusteluareenaa tarvitaan, toteaa tapahtuman koordinaattori Sanna-Mari Renfors.

Merellinen matkailu tarjoaa uusia mahdollisuuksia taloudelliseen kasvuun, mutta samalla voi aiheuttaa negatiivisia sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia. On tärkeää, että kolmen ulottuvuuden – taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen – välillä löydetään tasapaino.

 

Puheenvuoro kestävän matkailun globaaleista standardeista

Puheenvuoroja aiheesta esittävät muun muassa maailmanlaajuisesta kestävän matkailun standardien kehittämisestä vastaava neuvosto, Euroopan kestävän matkailun järjestö sekä Euroopan komission tutkimuskeskus. Pääpuheenvuoron pitää MEP Sirpa Pietikäinen. Kommentoimassa ovat muun muassa työ- ja elinkeinoministeriö, Metsähallitus ja Visit Finland. Tapahtuman juontaa Rita Strömmer.

Tapahtuma liittyy Euroopan komission Science Meets Region -tapahtumabrändiin, ja edustaa tapahtumasarjassa Suomea. Tapahtuma järjestetään Euroopassa eri teemoilla 23 maassa. Tapahtuman organisoinnista vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) yhteistyössä Satakuntaliiton kanssa. Tapahtuman lisäksi SAMK sai rahoituksen aihealueen tutkimiseksi.

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilla

Tapahtumakoordinaattori Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi, p. 044 710 3821

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.