Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2021 esittelee jälleen satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, viime vuonna kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on neljäpäiväinen ja järjestetään osin hybridimallisena. Teknologia selvästi kiinnostaa, ilmoittautuneita on jälleen satoja.

Jokaiselle jotakin

Tapahtuman etuna on erittäin monipuolinen sisältö. Mitä tehdä, kun P***A lentää tuulettimeen?  Maanantaina 22.11. Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtuman teemoina ovat mielen hyvinvointi ja verkostotyöskentely. Viidettä kertaa järjestettävä NEXT2021-teknologiaseminaarissa keskitytään konepajateollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Kaksipäiväinen ROS-tapahtuma esittelee ohjelmointiympäristön etuja ja mahdollisuuksia tehdä bisnestä.

Tiistaina Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma avartaa terveys- ja hyvinvointi- sekä teknologia-alan ammattilaisten ajatuksia tiedolla johtamisesta tulevaisuudessa. Virtuaalikuntoutusverkoston työpajassa mietitään voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla apua kuntoutuksessa.

Keskiviikkona peruskoulujen ja toisen asteen opettajille suunnattu Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen digi- ja teknologiataitoihin liittyviä luentoja ja työpajoja. Peruskoululaisille tarkoitetuissa matalan kynnyksen robottikilpailuissa mitellään taito- ja tanssiosioissa.

Torstaina RoboAI Innovation Challenge haastaa ratkomaan ongelmia kestävän kehityksen teemalla.

 

Lisätiedot ja koko viikon 22.–25.11. ohjelma: https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

Käy ilmoittautumassa ja anna teknologian inspiroida!

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimuspäällikkö
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi

Petra O'Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mies istuu tietokoneen edessä, näytössä on simulaatio.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: ROSista kilpailuetua ja uusia bisnesmahdollisuuksia

– ROS virtaviivaistaa tekemistä, vähentää asioiden uudelleen keksimistä, ja nopeuttaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista. ROSin tulevaisuuteen uskoo iso osa tutkimuslaitoksia ja suuria toimijoita NASAsta lähtien, joten tässä kehityksessä kannattaa olla mukana, kannustaa ROS-tapahtumaa järjestävä tutkija-opettaja Toni Aaltonen.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html