Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2021 esittelee jälleen satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, viime vuonna kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on neljäpäiväinen ja järjestetään osin hybridimallisena. Teknologia selvästi kiinnostaa, ilmoittautuneita on jälleen satoja.

Jokaiselle jotakin

Tapahtuman etuna on erittäin monipuolinen sisältö. Mitä tehdä, kun P***A lentää tuulettimeen?  Maanantaina 22.11. Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtuman teemoina ovat mielen hyvinvointi ja verkostotyöskentely. Viidettä kertaa järjestettävä NEXT2021-teknologiaseminaarissa keskitytään konepajateollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Kaksipäiväinen ROS-tapahtuma esittelee ohjelmointiympäristön etuja ja mahdollisuuksia tehdä bisnestä.

Tiistaina Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma avartaa terveys- ja hyvinvointi- sekä teknologia-alan ammattilaisten ajatuksia tiedolla johtamisesta tulevaisuudessa. Virtuaalikuntoutusverkoston työpajassa mietitään voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla apua kuntoutuksessa.

Keskiviikkona peruskoulujen ja toisen asteen opettajille suunnattu Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen digi- ja teknologiataitoihin liittyviä luentoja ja työpajoja. Peruskoululaisille tarkoitetuissa matalan kynnyksen robottikilpailuissa mitellään taito- ja tanssiosioissa.

Torstaina RoboAI Innovation Challenge haastaa ratkomaan ongelmia kestävän kehityksen teemalla.

 

Lisätiedot ja koko viikon 22.–25.11. ohjelma: https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

Käy ilmoittautumassa ja anna teknologian inspiroida!

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimuspäällikkö
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi

Petra O'Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mies istuu tietokoneen edessä, näytössä on simulaatio.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: ROSista kilpailuetua ja uusia bisnesmahdollisuuksia

– ROS virtaviivaistaa tekemistä, vähentää asioiden uudelleen keksimistä, ja nopeuttaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista. ROSin tulevaisuuteen uskoo iso osa tutkimuslaitoksia ja suuria toimijoita NASAsta lähtien, joten tässä kehityksessä kannattaa olla mukana, kannustaa ROS-tapahtumaa järjestävä tutkija-opettaja Toni Aaltonen.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html