Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko 2021 esittelee jälleen satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, viime vuonna kokonaisuus keräsi linjoille viikon aikana erilaisiin teknologiatapahtumiin lähes 1400 osallistujaa. Tänä vuonna tapahtuma on neljäpäiväinen ja järjestetään osin hybridimallisena. Teknologia selvästi kiinnostaa, ilmoittautuneita on jälleen satoja.

Jokaiselle jotakin

Tapahtuman etuna on erittäin monipuolinen sisältö. Mitä tehdä, kun P***A lentää tuulettimeen?  Maanantaina 22.11. Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtuman teemoina ovat mielen hyvinvointi ja verkostotyöskentely. Viidettä kertaa järjestettävä NEXT2021-teknologiaseminaarissa keskitytään konepajateollisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Kaksipäiväinen ROS-tapahtuma esittelee ohjelmointiympäristön etuja ja mahdollisuuksia tehdä bisnestä.

Tiistaina Tekoäly ja terveysteknologia -tapahtuma avartaa terveys- ja hyvinvointi- sekä teknologia-alan ammattilaisten ajatuksia tiedolla johtamisesta tulevaisuudessa. Virtuaalikuntoutusverkoston työpajassa mietitään voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla apua kuntoutuksessa.

Keskiviikkona peruskoulujen ja toisen asteen opettajille suunnattu Teknologia opetuksessa -koulutus- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen digi- ja teknologiataitoihin liittyviä luentoja ja työpajoja. Peruskoululaisille tarkoitetuissa matalan kynnyksen robottikilpailuissa mitellään taito- ja tanssiosioissa.

Torstaina RoboAI Innovation Challenge haastaa ratkomaan ongelmia kestävän kehityksen teemalla.

 

Lisätiedot ja koko viikon 22.–25.11. ohjelma: https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

Käy ilmoittautumassa ja anna teknologian inspiroida!

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimuspäällikkö
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi

Petra O'Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

17.11.2021 | Teksti: RoboAI:n tiedote | Kuva: Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mies istuu tietokoneen edessä, näytössä on simulaatio.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: ROSista kilpailuetua ja uusia bisnesmahdollisuuksia

– ROS virtaviivaistaa tekemistä, vähentää asioiden uudelleen keksimistä, ja nopeuttaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista. ROSin tulevaisuuteen uskoo iso osa tutkimuslaitoksia ja suuria toimijoita NASAsta lähtien, joten tässä kehityksessä kannattaa olla mukana, kannustaa ROS-tapahtumaa järjestävä tutkija-opettaja Toni Aaltonen.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi