SAMKissa viime vuonna ennätysmäärä tutkintoja Suomen parhaaksi arvioidulla opetuksen laadulla

SAMKissa suoritettiin vuonna 2020 koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta yli sata tutkintoa enemmän kuin vuonna 2019. AMK-tutkintoja suoritettiin viime vuonna 993 ja ylempiä AMK-tutkintoja 165, kun vastaavat luvut olivat tätä edeltävänä vuonna 907 ja 128.

2.3.2021 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Veera Korhonen

SAMK-kampus Porin julkisivu Karjalankadulta.

Jatkuvan oppimisen opintopisteitä suoritettiin viime vuonna 27 500, kun sitä edeltävänä vuonna niitä kertyi 18 100.

– Korona-aikana olemme onnistuneet tukemaan opiskelijoita valmistumisessa hienosti. SAMKin siirtyminen etäopetukseen maaliskuussa ja hybridimallin mukainen toiminta syksyllä osoittautui toimivaksi. SAMKin opiskelijoilla on hyvät valmiudet monimuotoiseen opiskeluun, toteaa SAMKin rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta.

Ennätyksellisestä tutkintojen ja suoritettujen opintopisteiden määrästä huolimatta opetuksen laatu ei kärsinyt – päinvastoin. Ammattikorkeakoulun valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn eli AVOP-kyselyyn vastanneiden mukaan SAMKin opetus nähtiin Suomen ammattikorkeakoulujen parhaana. SAMK on saanut opetuksestaan erinomaisia tuloksia aikaisemminkin, mutta nyt saatu tulos on SAMKille viisivuotiskauden paras.

– Hyvä palaute opiskelijoilta kannustaa meitä jatkamaan työtämme. Olen erityisen ylpeä siitä, että opiskelijat kokevat opetuksen SAMKissa Suomen parhaaksi. Kiitos siitä kuuluu koko SAMKin henkilöstölle, sanoo Multisilta.

AVOP-kyselyn kaikkien vastausten keskiarvossa SAMK pääsi koko Suomen ammattikorkeakouluista toiselle sijalle.

Viime vuonna valmistuneiden opiskelijoiden mukaan SAMK arvioitiin Suomen toiseksi parhaaksi YAMK-tutkintoon valmistuneiden vastauksissa, opiskelutyytyväisyydessä, opintojen suunnittelussa ja ohjauksessa, oppimisympäristöissä sekä opiskelun tukipalveluissa.

SAMKin strateginen yhteistyökumppani Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) menestyi AVOP-kyselyssä niin ikään erinomaisesti. SeAMK arvioitiin kyselyn kaikkien kysymysten keskiarvolla Suomen parhaaksi.

Lisätietoja AVOPista

AVOP on Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely, jossa opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa. Kyselyn täyttävät kaikki ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat.

Opiskelijan HAKA-kirjautumisen avulla haetaan henkilön opiskeluoikeuteen liittyviä tietoja VIRTA-opintotietopalvelusta taustatiedoksi AVOP-kyselyn vastaajatunnuksen luomiseksi ja sähköisen palautteen antamisen mahdollistamiseksi. Henkilön yksilöiviä tunnisteita ei välitetä eteenpäin itse AVOP-kyselyyn ja annettua palautetta käsitellään anonyymisti.

AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

2.3.2021 | Teksti: Jani Wahlman | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

Etualalla kukkia, taka-alalla kannettava tietokone/Flowers in the foreground, laptop in the background.
| Opinnot ja opetus

Yli puoli miljoonaa tutkintoa suoritettu ammattikorkeakouluissa ─ SAMKista yhteensä 22 470 tutkintoa

Ammattikorkeakouluissa on suoritettu 509 000 korkeakoulututkintoa vajaan 30 vuoden aikana. SAMKissa on suoritettu yhteensä 22 470 tutkintoa.
Timo Mattila opetuksen vararehtori SAMK.
| SAMK

SAMKista valmistuneet työllistyneet huippuhyvin

Ammattikorkeakouluissa tehdään uraseurantaa viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyllä selvitetään valmistuneiden työuria, työmarkkinatilannetta ja tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Miten voittajatiimit rakennetaan? Miten menestystä johdetaan? Miten mullistuva työelämä vaikuttaa ihmisten johtamiseen eri toimialoilla? Tervetuloa maksuttomaan Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu: elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tervetuloa Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu:
https://elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html

Tekoälyosaaja Jussi Bergman elää nyt kolmatta työuraansa. Ammattimuusikkona aloittanut Jussi rakentaa @SatakunnanAMK AI-koulutusohjelmaa ratkaisuksi alan osaajapulaan. Poriin oli päästävä! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #team

SAMKissa on valmistelu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia. Se on tehty satakuntalaisille toimijoille työkalupakiksi, tausta-aineistoksi ja yhteistyön edistäjäksi. #samk #hinku #canemure
https://www.samk.fi/uutiset/satakunnan-ilmasto-ja-energiastrategia-rakennettiin-maakunnan-ilmastotyon-tueksi/

SAMK auttaa jalostettuja puutuotteita tarjoavia yrityksiä Kiinan markkinoille. Tänä keväänä osallistuttiin omalla osastolla puualan messuille Shanghaissa. Changzhouhun on avattu showroom yritysten tuotteille. #samk #lefnetworktochina
https://www.samk.fi/uutiset/puualan-yritykset-tahtaavat-kiinan-markkinoille-changzhoussa-upouusi-showroom

Satakunnan ammattikorkeakoulu on julkaissut kaikille avoimen brändikirjan, joka summaa sen miltä SAMK kuulostaa ja näyttää sekä missä omissa kanavissaan SAMK näkyy.

https://www.samk.fi/uutiset/samk-vahvistaa-nakyvyyttaan-brandikirjan-avulla/