SAMKissa viime vuonna ennätysmäärä tutkintoja Suomen parhaaksi arvioidulla opetuksen laadulla

Ammattikorkeakoulun valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn eli AVOP-kyselyyn vastanneiden mukaan SAMKin opetus nähtiin Suomen ammattikorkeakoulujen parhaana. SAMK arvioitiin Suomen toiseksi parhaaksi YAMK-tutkintoon valmistuneiden vastauksissa, opiskelutyytyväisyydessä, opintojen suunnittelussa ja ohjauksessa, oppimisympäristöissä sekä opiskelun tukipalveluissa.

SAMK-kampus Porin julkisivu Karjalankadulta.

Jatkuvan oppimisen opintopisteitä suoritettiin viime vuonna 27 500, kun sitä edeltävänä vuonna niitä kertyi 18 100.

– Korona-aikana olemme onnistuneet tukemaan opiskelijoita valmistumisessa hienosti. SAMKin siirtyminen etäopetukseen maaliskuussa ja hybridimallin mukainen toiminta syksyllä osoittautui toimivaksi. SAMKin opiskelijoilla on hyvät valmiudet monimuotoiseen opiskeluun, toteaa SAMKin rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta.

Ennätyksellisestä tutkintojen ja suoritettujen opintopisteiden määrästä huolimatta opetuksen laatu ei kärsinyt – päinvastoin. Ammattikorkeakoulun valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn eli AVOP-kyselyyn vastanneiden mukaan SAMKin opetus nähtiin Suomen ammattikorkeakoulujen parhaana. SAMK on saanut opetuksestaan erinomaisia tuloksia aikaisemminkin, mutta nyt saatu tulos on SAMKille viisivuotiskauden paras.

– Hyvä palaute opiskelijoilta kannustaa meitä jatkamaan työtämme. Olen erityisen ylpeä siitä, että opiskelijat kokevat opetuksen SAMKissa Suomen parhaaksi. Kiitos siitä kuuluu koko SAMKin henkilöstölle, sanoo Multisilta.

AVOP-kyselyn kaikkien vastausten keskiarvossa SAMK pääsi koko Suomen ammattikorkeakouluista toiselle sijalle.

Viime vuonna valmistuneiden opiskelijoiden mukaan SAMK arvioitiin Suomen toiseksi parhaaksi YAMK-tutkintoon valmistuneiden vastauksissa, opiskelutyytyväisyydessä, opintojen suunnittelussa ja ohjauksessa, oppimisympäristöissä sekä opiskelun tukipalveluissa.

SAMKin strateginen yhteistyökumppani Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) menestyi AVOP-kyselyssä niin ikään erinomaisesti. SeAMK arvioitiin kyselyn kaikkien kysymysten keskiarvolla Suomen parhaaksi.

Lisätietoja AVOPista

AVOP on Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely, jossa opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa. Kyselyn täyttävät kaikki ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat.

Opiskelijan HAKA-kirjautumisen avulla haetaan henkilön opiskeluoikeuteen liittyviä tietoja VIRTA-opintotietopalvelusta taustatiedoksi AVOP-kyselyn vastaajatunnuksen luomiseksi ja sähköisen palautteen antamisen mahdollistamiseksi. Henkilön yksilöiviä tunnisteita ei välitetä eteenpäin itse AVOP-kyselyyn ja annettua palautetta käsitellään anonyymisti.

AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.