Sannan kiinnostus suunnitteluohjelmiin heräsi opiskeluaikana

Sanna Sipposelle oli lukion jälkeen selvää lähteä opiskelemaan tekniselle alalle jo työelämässä olleiden isoveljien innoittamana. Satakunnan ammattikorkeakoulu oli opiskelupaikaksi luontainen valinta paljasjalkaiselle porilaiselle.

8.1.2021 | Teksti: Anna Kujanpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Anna Kujanpää ja Joni Sipponen

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.
– Opiskelu on antanut hyvät alkueväät tämänhetkisiin työtehtäviini. Opiskelukavereista sai myös hyvän pohjan verkostoitumiselle työelämää ajatellen.

Vaikka koulutusohjelma vaihtuikin ensimmäisen vuoden jälkeen sähkötekniikan koulutusohjelmasta kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaan (nykyinen konetekniikan koulutusohjelma), Sannalle oli jo opiskeluvaiheessa selvää, että hän haluaa suuntautua suunnitteluohjelmiin. Kiinnostuksensa pohjalta Sanna valitsi opintojaksoja, jotka painottuivat suunnitteluun. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, koska valmistumisensa jälkeen Sanna on työskennellyt eri yrityksissä juuri suunnittelutehtävissä.

Työkokemusta Sannalle on kertynyt monenlaisista tehtävistä

Sipponen valmistui koulutusohjelman vaihtamisesta huolimatta tavoiteajassa ja saikin ensimmäisen oman alansa työpaikan kolme kuukautta valmistumisensa jälkeen. Sipponen työskenteli tuolloin Harjavallassa teräsrakennesuunnittelijana. Myöhemmin Sipponen on kartuttanut kokemusta myös mekaniikkasuunnittelun tehtävistä Raumalla toimivassa yrityksessä, ensin suunnittelutoimiston kautta ja sen jälkeen myös työnantajan omilla kirjoilla.

Viimeiset kolme vuotta Sanna on työskennellyt Ulvilassa toimivan Cimcorp Oy:n palveluksessa. Sanna aloitti Cimcorpilla mekaniikkasuunnittelijan määräaikaisella pestillä, jonka jälkeen hän siirtyi nykyisiin dokumentointi-insinöörin työtehtäviinsä. Sannan työtehtävät koostuvat pääsääntöisesti Cimcorpin tuotteiden käyttö- ja huoltomanuaalien laatimisesta. Kielitaito on myös tärkeä osa työskentelyä, koska yrityksen sisäinen kieli on englanti.

– Yhteistyö yrityksen osastojen kesken on lähes jokapäiväistä, koska manuaalien laatimiseen tarvittava data tulee kunkin osa-alueen asiantuntijoilta.

Sipponen haluaa opiskella vielä lisää ja siitä syystä hän suorittaakin työn ohella tuotantotalouden diplomi-insinöörin opintoja. Tulevaisuuden toiveena olisi, että työtehtävät muokkautuisivat opiskelun myötä.

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.

Sanna Sipponen

Tutkinto: Insinööri (AMK), valmistunut SAMKista kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi (nyk. konetekniikan insinööri)

Työtehtävä: Dokumentointi-insinööri, Cimcorp Oy

8.1.2021 | Teksti: Anna Kujanpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Anna Kujanpää ja Joni Sipponen

Lisää aiheesta

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.
Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista Caverionin projektipäälliköksi

Nousiaisista lähtöisin oleva Jere Blom kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012. Jatkokoulutusta miettien mielenkiintoa oli LVI-puolelle sekä energiatekniikkaan. LVI-puolella työtarjontaa on ollut enemmän, joten se siirtyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Uusimmat uutiset

Saksassa toteutetun rakennustekniikan alan koulutuksen opiskelijoita luokkahuoneessa./German construction students in the classroom.
| SAMK

Bachelor & Meister -hanke sai tunnustuksen

Elokuussa 2020 päättynyt Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa Satakunnan ammattikorkeakoulu oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta (96/100). Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Erasmus+ -hanke "Bachelor & Meister", jossa SAMK oli mukana partnerina, sai Euroopan unionin arvioinnissa 96 pistettä sadasta. Ulkopuolinen arvioija suosittelee Bachelor & Meister -hanketta Euroopan komissiolle esimerkiksi hyvistä käytännöistä.
https://www.samk.fi/uutiset/bachelor-meister-hanke-sai-tunnustuksen/

Uusi kaikille avoin ja ilmainen verkkopohjainen työkalu koostaa tietoa energiansäästötoimenpiteistä yhteen paikkaan helppokäyttöiseksi tietopankiksi. @SataMariSAMK #samk #energiansäästö
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-tyokalu-energiansaastoon-yrityksille-keskiossa-yhteistyo-satakunnan-meriklusterin-kanssa/

Is IKEA furniture assembly a walk in park? Take it to the next level and try this! Experts from 3DPrint DnB Project have released videos for Prusa 3D Printer assembly. @RoboAkatemia students show you how it's done!🔧 💪🏻https://www.roboai.fi/en/3d-printing/take-on-the-challenge-assemble-your-own-prusa-3d-printer/ #roboai #samk #3dprinter #DIY #DOIT

Tutkinto verkossa -blogissa pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä työyhteisössä. Hyvä vuorovaikutus lisää työyhteisön psykologista turvallisuutta ja sitä kautta tuottavuutta. Lue kirjoitus: https://bit.ly/36avZX5
#työyhteisö #psykologinenturvallisuus #vuorovaikutus

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi puhuu opiskeluperäisen maahanmuuton puolesta. Hän pitää tärkeänä myös alueen nuorten kiinnittämistä maakunnan työpaikkoihin jo opiskeluaikana. @SatakunnanKansa #samk #teknologia #teollisuus https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007756587.html