Sannan kiinnostus suunnitteluohjelmiin heräsi opiskeluaikana

Sanna Sipposelle oli lukion jälkeen selvää lähteä opiskelemaan tekniselle alalle jo työelämässä olleiden isoveljien innoittamana. Satakunnan ammattikorkeakoulu oli opiskelupaikaksi luontainen valinta paljasjalkaiselle porilaiselle.

8.1.2021 | Teksti: Anna Kujanpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Anna Kujanpää ja Joni Sipponen

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.
– Opiskelu on antanut hyvät alkueväät tämänhetkisiin työtehtäviini. Opiskelukavereista sai myös hyvän pohjan verkostoitumiselle työelämää ajatellen.

Vaikka koulutusohjelma vaihtuikin ensimmäisen vuoden jälkeen sähkötekniikan koulutusohjelmasta kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaan (nykyinen konetekniikan koulutusohjelma), Sannalle oli jo opiskeluvaiheessa selvää, että hän haluaa suuntautua suunnitteluohjelmiin. Kiinnostuksensa pohjalta Sanna valitsi opintojaksoja, jotka painottuivat suunnitteluun. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, koska valmistumisensa jälkeen Sanna on työskennellyt eri yrityksissä juuri suunnittelutehtävissä.

Työkokemusta Sannalle on kertynyt monenlaisista tehtävistä

Sipponen valmistui koulutusohjelman vaihtamisesta huolimatta tavoiteajassa ja saikin ensimmäisen oman alansa työpaikan kolme kuukautta valmistumisensa jälkeen. Sipponen työskenteli tuolloin Harjavallassa teräsrakennesuunnittelijana. Myöhemmin Sipponen on kartuttanut kokemusta myös mekaniikkasuunnittelun tehtävistä Raumalla toimivassa yrityksessä, ensin suunnittelutoimiston kautta ja sen jälkeen myös työnantajan omilla kirjoilla.

Viimeiset kolme vuotta Sanna on työskennellyt Ulvilassa toimivan Cimcorp Oy:n palveluksessa. Sanna aloitti Cimcorpilla mekaniikkasuunnittelijan määräaikaisella pestillä, jonka jälkeen hän siirtyi nykyisiin dokumentointi-insinöörin työtehtäviinsä. Sannan työtehtävät koostuvat pääsääntöisesti Cimcorpin tuotteiden käyttö- ja huoltomanuaalien laatimisesta. Kielitaito on myös tärkeä osa työskentelyä, koska yrityksen sisäinen kieli on englanti.

– Yhteistyö yrityksen osastojen kesken on lähes jokapäiväistä, koska manuaalien laatimiseen tarvittava data tulee kunkin osa-alueen asiantuntijoilta.

Sipponen haluaa opiskella vielä lisää ja siitä syystä hän suorittaakin työn ohella tuotantotalouden diplomi-insinöörin opintoja. Tulevaisuuden toiveena olisi, että työtehtävät muokkautuisivat opiskelun myötä.

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.

Sanna Sipponen

Tutkinto: Insinööri (AMK), valmistunut SAMKista kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi (nyk. konetekniikan insinööri)

Työtehtävä: Dokumentointi-insinööri, Cimcorp Oy

8.1.2021 | Teksti: Anna Kujanpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Anna Kujanpää ja Joni Sipponen

Lisää aiheesta

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.
Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista Caverionin projektipäälliköksi

Nousiaisista lähtöisin oleva Jere Blom kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012. Jatkokoulutusta miettien mielenkiintoa oli LVI-puolelle sekä energiatekniikkaan. LVI-puolella työtarjontaa on ollut enemmän, joten se siirtyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/