Sannan kiinnostus suunnitteluohjelmiin heräsi opiskeluaikana

Sanna Sipposelle oli lukion jälkeen selvää lähteä opiskelemaan tekniselle alalle jo työelämässä olleiden isoveljien innoittamana.

Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.
– Opiskelu on antanut hyvät alkueväät tämänhetkisiin työtehtäviini. Opiskelukavereista sai myös hyvän pohjan verkostoitumiselle työelämää ajatellen.

– Opiskelu on antanut hyvät alkueväät tämänhetkisiin työtehtäviini. Opiskelukavereista sai myös hyvän pohjan verkostoitumiselle työelämää ajatellen.

Vaikka koulutusohjelma vaihtuikin ensimmäisen vuoden jälkeen sähkötekniikan koulutusohjelmasta kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaan (nykyinen konetekniikan koulutusohjelma), Sannalle oli jo opiskeluvaiheessa selvää, että hän haluaa suuntautua suunnitteluohjelmiin. Kiinnostuksensa pohjalta Sanna valitsi opintojaksoja, jotka painottuivat suunnitteluun. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, koska valmistumisensa jälkeen Sanna on työskennellyt eri yrityksissä juuri suunnittelutehtävissä.

Työkokemusta Sannalle on kertynyt monenlaisista tehtävistä

Sipponen valmistui koulutusohjelman vaihtamisesta huolimatta tavoiteajassa ja saikin ensimmäisen oman alansa työpaikan kolme kuukautta valmistumisensa jälkeen. Sipponen työskenteli tuolloin Harjavallassa teräsrakennesuunnittelijana. Myöhemmin Sipponen on kartuttanut kokemusta myös mekaniikkasuunnittelun tehtävistä Raumalla toimivassa yrityksessä, ensin suunnittelutoimiston kautta ja sen jälkeen myös työnantajan omilla kirjoilla.

Viimeiset kolme vuotta Sanna on työskennellyt Ulvilassa toimivan Cimcorp Oy:n palveluksessa. Sanna aloitti Cimcorpilla mekaniikkasuunnittelijan määräaikaisella pestillä, jonka jälkeen hän siirtyi nykyisiin dokumentointi-insinöörin työtehtäviinsä. Sannan työtehtävät koostuvat pääsääntöisesti Cimcorpin tuotteiden käyttö- ja huoltomanuaalien laatimisesta. Kielitaito on myös tärkeä osa työskentelyä, koska yrityksen sisäinen kieli on englanti.

– Yhteistyö yrityksen osastojen kesken on lähes jokapäiväistä, koska manuaalien laatimiseen tarvittava data tulee kunkin osa-alueen asiantuntijoilta.

Sipponen haluaa opiskella vielä lisää ja siitä syystä hän suorittaakin työn ohella tuotantotalouden diplomi-insinöörin opintoja. Tulevaisuuden toiveena olisi, että työtehtävät muokkautuisivat opiskelun myötä.

Tutustu konetekniikan koulutusohjelmaan Sanna Sipponen istuu tietokoneen ääressä.

Sanna Sipponen

Tutkinto: Insinööri (AMK), valmistunut SAMKista kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi (nyk. konetekniikan insinööri)

Työtehtävä: Dokumentointi-insinööri, Cimcorp Oy

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.