SAMKissa Suomen laadukkainta opetusta – Monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin

Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet SAMKin opetuksen Suomen ammattikorkeakouluista laadukkaimmaksi. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatusta palautekyselystä (AVOP), jossa arvioidaan ja annetaan palautetta toteutuneesta koulutuksesta.

SAMK-kampus Rauman opiskelijoita ja ohjaava lehtori.
Opettaja Arto Keskinen. Satakunnan ammattikorkeakoulu liiketalouden opiskelijoita Raumalla. Kuva: Tomi Glad

Lehtori Arto Keskinen ohjaa liiketalouden opiskelijoita Raumalla.

– Opiskelijoilta saatu palaute on tärkeää, ja olemme pyrkineet ottamaan opiskelijan näkökulman huomioon kaikessa toiminnassamme. Siksi arvostankin tätä opiskelijoiden arviota SAMKin opetuksen laadusta, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta.

Opetuksen hyvään laatuun vaikuttavat opettajien, tutkijoiden ja muun henkilöstön asiantuntemus sekä modernit työskentely- ja oppimisympäristöt. SAMKissa on tehty myös paljon pedagogista kehittämistyötä.

SAMK menestynyt myös opiskelijoiden työllistymisessä

Laadukkaan opetuksen lisäksi SAMK menestyy valmistuneiden työllistymisessä. Tilastokeskuksen kymmenen vuoden tilastojen mukaan SAMKista valmistuneet työllistyvät pääkaupunkiseudun ulkopuolisista ammattikorkeakouluista parhaiten.

– Uskon, että SAMKista valmistuu monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin ja organisaatioihin. SAMKin tärkein tehtävä on tuottaa osaamista maakuntaan, ja minusta menestys AVOP-kyselyssä osoittaa, että olemme onnistuneet siinä loistavasti, sanoo rehtori Multisilta.

AVOP on Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely, jossa opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa. Kyselyn täyttävät kaikki ammattikorkeakouluista valmistuvat tutkinto-opiskelijat.

SAMK on noin 6000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. SAMKin visiona on, että jokainen ammattikorkeakoulun opiskelija työllistyy.

Tilastolähteenä opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen: https://vipunen.fi/fi-fi

Lisätiedot:
toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta
044 710 3410
jari.multisilta@samk.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.