SAMKin startup-sijoitus tukee nuorta yrittäjää

SAMK tarjoaa Yrityskiihdyttämön kautta monipuolisia startup- ja rahoituspalveluita aloittaville yrittäjille. Yrittäjät saavat kiihdyttämömentoreilta valmennusta mm. liiketoimintasuunnitelmien ja markkina-analyysien teossa. SAMK myös sijoittaa kehityskykyisiin opiskelijoiden yrityksiin sekä satakuntalaisiin yrityksiin.

29.3.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Kuvassa haastateltavat poseeraavat Porin kampuksella. Taustalla näkyy Atrium.
SAMKin opiskelijayrittäjät Vilhelmiina Riuttala ja Ollipekka Kivin ovat Yrityskiihdyttämön asiakkaita, saaneet mentoreiden valmennusta sekä täyttäneet SAMKin startup-rahoituksen alkusijoituksen kriteeristön.

Lähikuva, erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.

– SAMK haluaa olla pitkässä juoksussa tuloksellinen sijoittaja ja rakentaa uusia tapoja tukea alueen ja opiskelijoidensa yrityksiä, kertoo Koivisto.

– Aloittavien teknologiafirmojen tukeminen on alueellista kehittämistoimintaa. Sillä taataan nuorille ihmisille mielenkiintoisia työpaikkoja kasvavissa yrityksissä. Ne ovat työpaikkoja, joiden perässä muutetaan vaikka Murmanskiin asti. Ja onhan Pori paljon lähempänä, korostaa SAMKin eritysiasiantuntija ja kiihdyttämömentori Santeri Koivisto.

SAMKin rahoitusmallissa on kolme osaa: 5000 euron kiinteä alkusijoitus on tarkoitettu ideanikkareille, jotka hyvällä yritysidealla ja persoonallaan tekevät vaikutuksen. Jatkosijoitus voidaan tehdä yhteistyössä esimerkiksi BusinessFinlandin tai muun sijoittajan kanssa, siihen ole määritelty kiinteää summaa. Enkelisijoituksella tuetaan Yrityskiihdyttämön ulkopuolisia yrityksiä. SAMKin startup-sijoitus on harkinnnanvaraista.

SAMKin rahoituksen saaminen edellyttää yrittäjältä hyvän yritysidean lisäksi vakuuttavaa suunnitelmaa idean toteutuksesta, lisäksi asiaa edistävät mahdollinen yhteistyösopimus, konseptitodistus, markkinointitutkimus tai prototyyppi. Jokainen rahoituspäätös arvioidaan yksilöllisesti.

– Tulevaisuudessa rahoitusta tulisi mielestäni kohdistaa varsinkin yritysideoihin, joiden on suunniteltu työllistävän yrittäjän lisäksi myös muita. Siihen vaikuttavat myös tulevan yritystoiminnan vaikutuksen laajuus ja kohderyhmä, muistuttaa Koivisto.

 

Alkusijoitus hyvään käyttöön

Ollipekka Kivinin yritysidea on etäterveysasema Kätevä. Idea muuttui koronan aiheuttaman markkinatilanteen vuoksi lopulta ohjelmistotuotteesta varsinaiseksi etäterveyspalveluja tarjoavaksi yritykseksi. SAMKin alkusijoituksen yrittäjä käytti mm. toiminnan aloitukseen liittyviin Valviran lupahakemuskuluihin sekä tarvittavaan ohjelmiston kehittämiseen, kuten sähköiseen tunnistautumiseen, potilastietojärjestelmään ja chat-vastaanottoon.

Kuvassa Ollipekka Kivin ja Vilhelmiina Riuttala istuvat tuoleilla SAMKin kampuksella.– Tarvittava osapalveluiden ja niihin liittyvä työn määrä pääsi yllättämään minut täysin! Se on aikamoinen viidakko. Mutta on hyvä, että prosessi erottelee jyvät akanoista. Tähän on pakko lähteä ihan tosissaan. Minun tehtäväni on luoda ja mahdollistaa mahdollisimman hyvät olosuhteet ammattilaisille tehdä työtään etänä, kertoo Kivin.

Etäterveysasema Kätevä avautuu kevään aikana ja sieltä saa aluksi yleislääkärin ja hoitajan etäpalveluja. Kivin haluaa korostaa SAMKin positiivista vaikutusta hänen yrittäjätarinaansa ja elämäänsä.

– On valtavan tärkeää, että SAMK tukee opiskelijoitaan ja henkilökuntaa yrittäjyydessä. Mahdollisuus hyödyntää 400:n eri alojen ammattilaisen konsultaatioapua on todellinen tietoallas, muistuttaa Ollipekka kiitollisena.

 

Ihotyypin tunnistava sovellus

Skinr Oy on aikaisemmin kosmetologiyrittäjänä toimineen ja nykyään SAMKin yrittäjän koulutusohjelmassa opiskelevan Vilhelmiina Riuttalan käsialaa. Ohjelmistoyritys tarjoaa asiakkaille oikeaan ihonhoitoon kannustavan mobiilisovelluksen. Sovellus tunnistaa konenäön avulla selfiestä asiakkaan ihotyypin ja mahdolliset iho-ongelmat, suosittelee oikeanlaisten tuotteiden käyttöä sekä ohjaa verkkokauppaan. Hyödynnettävää dataa eri ihotyypeistä kerätään ilmaisella etäihoklinikalla. Kiinnostusta sovellukselle voisi olla tulevaisuudessa ympäri maailmaa.

– Tavoitteenani on rakentaa toimiva mobiilisovellus, joka voi auttaa varsinkin nuoria iho-ongelmien ja sitä kautta itsetunnon rakentamisen kanssa. Tällä kohderyhmällä ei ole varaa valttämättä käydä kosmetologilla ihokonsultaatiossa. Kiinnostavia yhteistyökumppaneita voisivat olla esimerkiksi kotimainen Lumene ja mailman suurin ihonhoitobrändi Loreal, kertoo Riuttala.

Vilhelmiinan tavoitteena on käyttää SAMKin alkusijoitus ihoklinikan järjestämiseen sekä sovelluksen prototyypin rakentamiseen ja testaamiseen.

– SAMKin rooli ja tuki on ollut merkittävä, ilman sitä en olisi ideaa keksinytkään. SAMKilla on vahva usko opiskelijoiden tekemiseen, joka konkretisoituu sekä sparrauksen että rahoituksen muodossa, hän kiittelee.

 

SAMK on yrittäjyyskorkeakoulu: Korkeakoululähtöisen innovaatiotoiminnan ja yritystoiminnan läpinäkyvät, tasavertaiset ja yhdenmukaiset periaatteet ja toimintatavat kannustavat koko korkeakouluyhteisöä yrittäjyyteen.

 

Lue lisää: https://www.samk.fi/opiskelu/yrityskiihdyttamo/

Tule ilmaiseen ihoanalyysiin ja osallistut samalla konenäön opetustyöhön! Osallistu tästä: https://forms.gle/HzEanqzwgPkgDrNE7

Huom! Sinun täytyy olla kirjautuneena Google-tilillesi, jotta voit osallistua ihoanalyysiin.

 

Lisätiedot:

Erityisasiantuntija (startup-palvelut)
Santeri Koivisto
p. 044 710 3213
santeri.koivisto@samk.fi

29.3.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

Kuvassa Universal Robotsin piste, jossa opiskelijat pääsevät kysymään haasteeseen liittyviä kysymyksiä.
| Yrittäjyys

Hack up your future! – Haasta itsesi Hackatonissa

SAMKin, Pori Entrepreneur Societyn ja muiden yhteistyökumppaneiden järjestämässä etäkilpailussa pääset innovoimaan mm. robotiikkaan ja hyvinvointiteknologiaan liittyvissä haasteissa.
Jenni Peltonen värjää lankoja kattilassa. Päällään hänellä on suojakäsineet, suojamaski ja essu.
| Uratarina

Innostus yrittäjyyteen lähti opinnoista

Jenni Pelkonen opiskelee tradenomiksi ja samalla pyörittää verkossa pientä lankakauppaa nimeltä Mokku Yarn. Hän kokee, että opinnot rohkaisivat häntä aloittamaan elinkeinonharjoittajana

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary