SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.

1.4.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Fysioterapian opiskelijoita luokassa

Fysioterapian tutkinto-ohjelma oli päivätoteutuksista suosituin. Arkistokuvassa fysioterapian opiskelijoita.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 14 päiväopetuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, seitsemän monimuoto- tai verkkokoulutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja viisi YAMK-tutkinto-ohjelmaa (Master).

Hakukohteista kaikkein vetovoimaisin oli Porissa tarjottava sosiaalialan monimuotototeutus, johon oli 10,5 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Tähän tutkinto-ohjelmaan oli yli 400 ensisijaista hakijaa ja yhteensä lähes 1100 hakijaa.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian tutkinto-ohjelma, johon oli 4 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli johtamisen ja hyvinvointiteknologian tutkinto-ohjelma, johon haki niin ikään 4 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

– Hakijoiden määrä laski SAMKissa noin 500 ensisijaisella hakijalla viime keväästä. Valtakunnallisesti hakijoita oli noin 20 000 vähemmän kuin kevään 2021 toisessa yhteishaussa, joten koronapandemian taantuminen lienee vaikuttanut jonkin verran korkeakouluopintoihin hakeutumiseen, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 770 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät syksyllä 2022.

Valinnat päivätoteutuksiin toteutetaan touko-kesäkuussa pääasiassa todistusvalinnoilla ja AMK-valintakokeella. Kuvataiteen päivätoteutuksen opiskelijat valitaan toukokuussa pidettävällä valintakurssilla, ja kaikkien monimuoto- ja verkkototeutuksissa käytetään valintakursseja, jotka ovat alkaneet verkossa maaliskuun lopussa.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

1.4.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Lisää aiheesta

Tekniikan opiskelijoita englannintunnilla Quizlet-sanapelin kimpussa.
| SAMK

SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli ennätysmäärä hakijoita.
Opiskelijoita SAMKin Porin kampuksen Agora-kahviossa.
| Opinnot ja opetus

Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin käynnistyi. Haussa on suomenkielisiä AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavia koulutuksia.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html