SAMKin kansainvälisyys veti puoleensa

SAMKin englanninkielinen matkailualan tutkinto-ohjelma, International Tourism Management, herätti Suti Niemelän kiinnostuksen.

19.1.2022 | Teksti: Tiia Hautamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Suti Niemelä

Suti Niemelä tähyilee ulos lentokoneen oviaukosta.

Suti Niemelä toimii opiskelun ohella stuerttina.

22-vuotias Suti Niemelä valitsi matkailun urapolukseen koska tunsi, että se on laaja kokonaisuus, jossa pystyy toimimaan myös bisnespuolella.

– Valinta tuntui turvalliselta, koska sillä alalla on miljoona eri työtehtävää ja positiota, jossa voi olla.

Myös vapaa-ajan matkailu ja erityinen kiinnostus ilmailualaan sekä lentoyhtiöiden yhteistyöhön vahvistivat valintaa.

Matkailuala on aina kiinnostanut

Suti aloitti matkailualan opintonsa vuonna 2015 ammattikoulussa kaksoistutkintona.

– Tiesin jo edellistä koulua käydessäni, että haluan johonkin matkailualan työpaikkaan. Ilmailualaan päätyminen vei kuitenkin jonkin aikaa.

2016 vuoden syksyllä Suti päätyi vaihtoon Italiaan yhden lukukauden ajaksi. Tämän aikana hän matkusti siellä paljon, mikä laittoi miettimään uudelleen sitä, oliko ilmailuala sittenkin hänen juttunsa. Palattuaan Suomeen hänelle vahvistui se, että halusi jatkaa ilmailualalla.

Syksyllä 2017 Suti haki koulun kautta Finnairin omaan työharjoittelujaksoon nimeltään ”Service guide”, jossa hän vietti loppuosan viimeisestä vuodestaan ammattikoulussa.

– Kävi sellainen tuuri, että työpaikkahan siitä tuli kesäksi, jonka jälkeen lähdettiinkin yläilmoihin lentämään.

Kansainvälisyys on SAMKin vahvuus

Sutin toi SAMKiin se, että täällä saa laadukasta opetusta ja SAMK on hyvin menestynyt kansainvälisesti.

– SAMKissa tuetaan erittäin hyvin kansainvälisiä opiskelijoita ja ilmapiirin luomiseen panostetaan. Nämä herättivät minussa kiinnostusta. Tunsin, että SAMK voisi olla se oikea paikka opiskella matkailua.

Myös se, että SAMKissa mennään tulevaisuus edellä, oli yksi suuri tekijä siihen, miksi Suti halusi tulla SAMKiin.

Opiskelu on hyvin opiskelijalähtöistä

Opiskelu SAMKissa on ollut Sutin mukaan hyvin opiskelijalähtöistä, eli kaikkia opiskelijoita on kuunneltu ja jokainen opiskelija on otettu yksilöllisesti huomioon esimerkiksi siinä, miten opintosuunnitelma on pyritty tekemään opiskelijan näköiseksi.

Sutin mukaan ensimmäisen vuoden opinnot SAMKissa ovat sisältäneet samoja asioita kuin ammattikoulussa. Tästä huolimatta hän on silti kokenut oppivansa paljon uutta.

– On ollut mielenkiintoista nähdä, miten nämä asiat käydään läpi ammattikorkeakoulussa, koska ammattikoulussa jotkin asiat käytiin läpi vain teoreettisella pohjalla, mutta ammattikorkeakoulussa jokaisesta aiheesta tulee paljon enemmän tietoa.

Suti kokee, että tähänastisista opinnoista on jäänyt tosi hyvät tunnelmat.

– Meistä on pidetty tosi hyvin huolta ja saamme riittävästi aikaa tehtävien tekoon. On myös tosi kiva, että opettajat kysyvät opiskelijoilta ideoita ja saamme vapaasti tuoda esille omia näkemyksiämme.

Tulevaisuuden näkemyksiä

Tulevaisuudessa Suti näkee omaavansa valmiudet toimia matkailualalla esimerkiksi kehittämisprojekteissa tai joissain isoissa hankkeissa. Erityisesti häntä kiinnostavat lentoyhtiöiden ”code sharing”.

Suti suosittelee matkailualaa kaikille kiinnostuneille.

– Se ensimmäinen työpaikka ei välttämättä ole se, jossa viihtyy, mutta matkailualalla voi aika lailla lennosta vaihtaa vaikka laivayhtiöstä lentoyhtiöön. Mahdollisuuksia on paljon.

Suti Niemelä seisoo ikkunan edessä.

Suti Niemelä

  • International Tourism Management -tutkinto-ohjelman opiskelija
  • Toimii opintojen ohella stuerttina

19.1.2022 | Teksti: Tiia Hautamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Suti Niemelä

Lisää aiheesta

Sofia Hillin lähikuva.
| Matkailu

Sofia päätyi SAMKin englanninkieliseen matkailualan koulutukseen veljen vinkin kautta

Sofia Hilli opiskelee matkailualaa englanninkielisessä koulutuksessa toista vuotta. Yhtenä tulevaisuuden unelmana hän näkee yrittäjyyden.
EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html