SAMKin fysioterapiakoulutukselle kansainvälistä tunnustusta

Satakunnan ammattikorkeakoulun fysioterapiakoulutuksille myönnettiin Fysioterapeuttien maailmanjärjestön (WCPT) toimesta akkreditointi viideksi vuodeksi.

13.2.2020 | Teksti: Viveka Höijer-Brear | Kuva: WCPT

Print

Satakunnan ammattikorkeakoulun fysioterapiakoulutus on Fysioterapeuttien maailmanjärjestön (WCPT) akkreditoima.

SAMK sai kansainvälisen akkreditointiprosessin yhteydessä palautetta sekä ohjelmien vahvuuksista että kehitysalueista. SAMK on ensimmäinen skandinaavinen ja kolmas eurooppalainen korkeakoulu, joka läpäisi tämän akkreditointiprosessin.

Akkreditointi antaa suuntaviivat koulutusten jatkuvaan kehittämiseen ja raportissa todetaan, että SAMK tarjoaa korkeatasoista koulutusta fysioterapian opiskelijoille. Vahvuuksia ovat erinomainen oppimisympäristö, sitoutuneet opettajat, hyvät suhteet työelämän ja korkeakoulun välillä ja innovatiivinen Palvelukeskus SOTEEKKI.

 

Lehtori Viveka Höijer-Brear:

”Fysioterapiakoulutusten avaaminen kansainväliselle arvioinnille vaati rohkeutta. Tänään olemme sekä iloisia kansainvälisen akkreditoinnin tuloksista, että valmiita jatkamaan kehitystyötä koulutuksen laadun eteen. Kokemuksemme on, että WCPT n fysioterapeuttikoulutuksen akkreditointiohjelma toimii hyvin koulutuksen laadun kehittämisessä”

 

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Arvokasta lisäkoulutusta fysioterapeuteille

Satakunnan alueen fysioterapeutit ovat erityisessä asemassa saadessaan mahdollisuuden ilmaiseen Eksoskeleton-koulutukseen.
Elina Pettersson, Matthias Rigal, Lea Heinrich & Maija Kangasperko SAMK
| Hyvinvointi ja terveys

Eurooppalaiset fysioterapeutit kehittävät koulutusta yhteistyössä

SAMKin opiskelijat ja opettajat kehittävät opetusta Euroopan fysioterapian korkeakouluverkostossa ENPHE:ssä. Samkilaiset ja espanjalainen yhteistyökumppani Vic-Central Catalonia University ovat kehittäneet kliinisen päättelyn opintojakson, jossa opiskelijat ratkovat potilastapauksia 2 x 2 henkilön kansainvälisinä pareina.

Uusimmat uutiset

| Yrittäjyys

5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA