SAMKille tulossa uusi koulutusvastuu – insinöörikoulutukseen prosessi- ja materiaalitekniikka

SAMKin insinöörikoulutukseen on tulossa uusi koulutusvastuu, prosessi- ja materiaalitekniikka. Koulutus alkaisi vuoden 2024 syksyllä ja siihen hakeuduttaisiin kevään yhteishaussa.

28.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay/xresch

Abstrakti sininen kuva, jossa sisäkkäisiä erisävyisiä ympyröitä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on linjannut muutoksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Koulutusvastuita esitetään lisättäväksi kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa. Koulutusvastuu määrittää, mitä tutkintoja milläkin alalla korkeakoulussa voi suorittaa.

SAMKin insinööri (AMK) -tutkintonimikettä koskevaan koulutusvastuuseen lisätään täsmennys prosessi- ja materiaalitekniikka. Uusien koulutusvastuiden mukaisten koulutusten on tarkoitus alkaa vuoden 2024 syksyllä.

– Koulutuksessa keskitytään erityisesti sähköistymisen ja vähähiilisyyden kannalta tärkeiden metallien, metallituotteiden ja kemikaalien jalostukseen, tuotantoon ja tuotekehitykseen. Koulutusvastuu kiinnittyy myös SAMKin maisteriohjelmayhteistyöhön Aalto-yliopiston ja Vaasan yliopiston kanssa, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Koulutusvastuu tukee Satakunnan akku- ja teknologiaklusteria.

– Vihreän siirtymän ansiosta Satakunnan alueelle syntyy satoja uusia työpaikkoja ja miljardien arvosta vientiteollisuutta. High-tech-metallien kierrätys on tulevaisuuden ala Satakunnassa. RoboAI-tutkimuskeskuksessa tehdään jo kierrätystutkimusta spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä, toteaa tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi.

Valtioneuvosto päättää ammattikorkeakoulujen koulutusvastuita koskevista toimilupien muutoksista yleisistunnossaan torstaina 2.3.2023.

Lisätiedot:

Opetuksen vararehtori Timo Mattila
timo.mattila@samk.fi
044 710 6350

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi
cimmo.nurmi@samk.fi
044 710 3371

28.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay/xresch

Lisää aiheesta

| Teknologia

SAMKissa käynnistyy ensi syksynä yrityselämälähtöinen elintarviketuotantoon suuntautuva insinöörikoulutus

Toivomme elintarvikeinsinöörin koulutukseen hakijoita sekä nuorista että jo työelämässä olevista elintarvikealan osaajista. Koulutus on suunniteltu ja tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä alan yritysten kanssa, kertoo koulutuksesta vastaava lehtori Vesa Rosenqvist.
Silmälasit päässä isosti hymyilevä nainen.
| Opinnot ja opetus

Etenemismahdollisuudet houkuttelivat Emman insinööriopintoihin

Turusta Poriin muuttanut Emma Alén opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html