SAMKille tulossa uusi koulutusvastuu – insinöörikoulutukseen prosessi- ja materiaalitekniikka

SAMKin insinöörikoulutukseen on tulossa uusi koulutusvastuu, prosessi- ja materiaalitekniikka. Koulutus alkaisi vuoden 2024 syksyllä ja siihen hakeuduttaisiin kevään yhteishaussa.

28.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay/xresch

Abstrakti sininen kuva, jossa sisäkkäisiä erisävyisiä ympyröitä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on linjannut muutoksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Koulutusvastuita esitetään lisättäväksi kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa. Koulutusvastuu määrittää, mitä tutkintoja milläkin alalla korkeakoulussa voi suorittaa.

SAMKin insinööri (AMK) -tutkintonimikettä koskevaan koulutusvastuuseen lisätään täsmennys prosessi- ja materiaalitekniikka. Uusien koulutusvastuiden mukaisten koulutusten on tarkoitus alkaa vuoden 2024 syksyllä.

– Koulutuksessa keskitytään erityisesti sähköistymisen ja vähähiilisyyden kannalta tärkeiden metallien, metallituotteiden ja kemikaalien jalostukseen, tuotantoon ja tuotekehitykseen. Koulutusvastuu kiinnittyy myös SAMKin maisteriohjelmayhteistyöhön Aalto-yliopiston ja Vaasan yliopiston kanssa, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Koulutusvastuu tukee Satakunnan akku- ja teknologiaklusteria.

– Vihreän siirtymän ansiosta Satakunnan alueelle syntyy satoja uusia työpaikkoja ja miljardien arvosta vientiteollisuutta. High-tech-metallien kierrätys on tulevaisuuden ala Satakunnassa. RoboAI-tutkimuskeskuksessa tehdään jo kierrätystutkimusta spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä, toteaa tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi.

Valtioneuvosto päättää ammattikorkeakoulujen koulutusvastuita koskevista toimilupien muutoksista yleisistunnossaan torstaina 2.3.2023.

Lisätiedot:

Opetuksen vararehtori Timo Mattila
timo.mattila@samk.fi
044 710 6350

Tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi
cimmo.nurmi@samk.fi
044 710 3371

28.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Pixabay/xresch

Lisää aiheesta

| Teknologia

SAMKissa käynnistyy ensi syksynä yrityselämälähtöinen elintarviketuotantoon suuntautuva insinöörikoulutus

Toivomme elintarvikeinsinöörin koulutukseen hakijoita sekä nuorista että jo työelämässä olevista elintarvikealan osaajista. Koulutus on suunniteltu ja tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä alan yritysten kanssa, kertoo koulutuksesta vastaava lehtori Vesa Rosenqvist.
Silmälasit päässä isosti hymyilevä nainen.
| Opinnot ja opetus

Etenemismahdollisuudet houkuttelivat Emman insinööriopintoihin

Turusta Poriin muuttanut Emma Alén opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen