Skip to content

SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin.

10.9.2020 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Taina Lahti

Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina Lahti osallistui TuotekehitysPajaan keväällä 2020. Projektiluontoisista tehtävistä pitävä Taina kiinnostui erityisesti CampusMowen toimeksiannosta ja ilmoitti halukkuutensa myös projektipäällikön tehtäviin.

– Tiimit koottiin ensimmäisessä KickOff:ssa joulukuussa. Tiimissämme oli neljä täysin erityyppistä jäsentä. Mielenkiintomme erosivat juuri sopivasti ja kaikki saivat itselle mieluisan roolin.

TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiön pöydän äärellä.

Tainan mielestä eniten opintojaksosta saa irti, kun lähtee mukaan avoimin mielin ja muistaa, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. 

Tainan mielestä tiimityöskentely on parasta silloin, kun kaikki osallistuvat aktiivisesti toimintaan.

– Tämän onnistui omassa tiimissäni hyvin. Yhteiset pelisäännöt on hyvä käydä läpi heti alkuun ja huumoriakaan ei ole syytä unohtaa. Kannattaa pysyä rehellisesti omana itsenään, eikä toisiin tutustuminen myös vapaa-ajan merkeissä ole yhtään pahitteeksi.

Toimeksiantajalta kullanarvoisia vinkkejä

CampusMowen toimeksiannon tavoitteena oli parantaa työ- ja opiskeluhyvinvointia vähentämällä istumista päivän aikana ja aktivoida niin SAMKin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin aktiivisempaan työskentelyyn kampuksillamme. Yhteistyö toimeksiantajan kanssa sujui hyvin.

– Toimeksiantajan kanssa yhteydenpito toimi hienosti ja tapaamiset saatiin sovittua hyvin nopeallakin aikataululla. Saimme paljon hyviä vinkkejä projektin toteutukseen. Toimeksiantaja esimerkiksi piti huolen siitä, ettemme haali projektiin liikaa liikkuvia osia, vaan pidämme suunnitelman yksinkertaisena, mutta hyvänä. Mieluummin yksi loistava idea, kuin monta keskinkertaista. Keväällä, maailmantilanteen muuttumisen myötä, löydettiin myös joustavasti uusi suunta projektille sosiaalisen median kanavilla.

Paras oppiminen tapahtuu matkan varrella.

Taina korostaa, että aina ei tärkeintä ole määränpää, vaan matka. Tämä pätee myös TuotekehitysPajaan, paras oppiminen tapahtuu matkan varrella. Taina odotti oppivansa lisää omista työskentelytavoistaan ja saavansa niihin kehittämisen työkaluja.

– Oman tiimin palaute oli arvokasta lisätietoa omista toimintatavoista. Optimistina tartun aina positiivisen kautta asioihin, mutta selvästi olisi työnsarkaa vielä rakentavan palautteen antamisessa. Kesällä olen harjoitellut palautteen antamista vastuutehtävissä enemmän ja kokemuksen myötä se on helpompaa. Sain myös työkaluja siihen, miten tällaista projektia on hyvä lähteä kartoittamaan ja opin, että toimeksiantajalta voi rohkeasti kysyä ihan mitä tahansa, kuinka usein tahansa. Sen myötä välittyy myös ryhmän kiinnostus ja paneutuminen aiheeseen.

Taina kannustaakin SAMKin opiskelijoita hakeutumaan opintojaksolle ja tarttumaan rohkeasti haasteeseen.

– Ole avoimin mielin ja muista, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella.

SAMK TuotekehitysPajan opintojakso on suunnattu SAMKin opiskelijoille. Haku on käynnissä 27.9.2020 asti.

Lisätietoja ja hakulomake: www.tuotekehityspaja.fi

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

TuotekehitysPaja – työelämän pähkinät purtavana

TuotekehitysPajassa hankitaan taitoja, joita opiskelijat työelämässä tarvitsevat. Tiimit etsivät ratkaisuja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin. Puolen vuoden työskentely esitellään Grand Finalessa, jossa saadaan palautetta niin toimeksiantajalta, opettajilta kuin yleisöltäkin.
Pinja Rönkkö pitää kädessään isoa lamppua.
| Opinnot ja opetus

Ujous joutaa TuotekehitysPajassa romukoppaan

Kiinnostaisiko kehittää viraali-ilmiö kaupunginteatterille vai uusi energiatehokas sähkösaunakonsepti? Vai jotain ihan muuta?

Uusimmat uutiset

Pertti Mäkinen, Heli Ryhänen ja Ossi Somma seisovat vierekkäin.
| Kuvataide

Ossi Sommaa muistaen – Kädentaidot ovat kaikkein tärkeintä

Kuvanveistäjä, professori Ossi Somma kuoli 10.9.2020 94-vuotiaana. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin haki syksyn yhteishaussa 2607 hakijaa yhteensä kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Suosituin hakukohde huikealla 1459 hakijalla oli Liiketalouden koulutusohjelma Huittisissa, joka järjestetään 100% verkkototeutuksena. Kiitos kaikille hakijoille!

SAMK received a total of 2607 applications for eight different degree programs during the application period. Thank you!
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
RoboAI-viikko tarjoaa teknologia-alan näytteilleasettajille mahdollisuuden esittäytyä tauko- ja iltaohjelmassa! Lue lisää ja ilmoittaudu heti. #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #event #teknologia

SAMKiin haki syksyn yhteishaussa yhteensä 2607 hakijaa kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! https://t.co/dak6AEh9zN SatakunnanAMK photo

Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
https://t.co/zsxreu0E08

SAMKin Porin-kampus valaistiin viime yönä tapahtuma-alan tekijöiden toimesta. Tempauksella haluttiin huomioida tapahtuma-alan ahdinko vallitsevassa pandemiatilanteessa. Toimialan ahdingon välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille. https://t.co/M6EBWgV7y0 SatakunnanAMK photo

SAMK tukee tapahtuma-alaa olemalla mukana yhtenä Äänirasian valaisemista
kohteista osana tapahtuma-alan mielenilmausta.
Valot syttyvät 8.9. illan aikana ja palavat aina 9.9. aamuun saakka.