SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin.

10.9.2020 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Taina Lahti

Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina Lahti osallistui TuotekehitysPajaan keväällä 2020. Projektiluontoisista tehtävistä pitävä Taina kiinnostui erityisesti CampusMowen toimeksiannosta ja ilmoitti halukkuutensa myös projektipäällikön tehtäviin.

– Tiimit koottiin ensimmäisessä KickOff:ssa joulukuussa. Tiimissämme oli neljä täysin erityyppistä jäsentä. Mielenkiintomme erosivat juuri sopivasti ja kaikki saivat itselle mieluisan roolin.

TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiön pöydän äärellä.

Tainan mielestä eniten opintojaksosta saa irti, kun lähtee mukaan avoimin mielin ja muistaa, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. 

Tainan mielestä tiimityöskentely on parasta silloin, kun kaikki osallistuvat aktiivisesti toimintaan.

– Tämän onnistui omassa tiimissäni hyvin. Yhteiset pelisäännöt on hyvä käydä läpi heti alkuun ja huumoriakaan ei ole syytä unohtaa. Kannattaa pysyä rehellisesti omana itsenään, eikä toisiin tutustuminen myös vapaa-ajan merkeissä ole yhtään pahitteeksi.

Toimeksiantajalta kullanarvoisia vinkkejä

CampusMowen toimeksiannon tavoitteena oli parantaa työ- ja opiskeluhyvinvointia vähentämällä istumista päivän aikana ja aktivoida niin SAMKin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin aktiivisempaan työskentelyyn kampuksillamme. Yhteistyö toimeksiantajan kanssa sujui hyvin.

– Toimeksiantajan kanssa yhteydenpito toimi hienosti ja tapaamiset saatiin sovittua hyvin nopeallakin aikataululla. Saimme paljon hyviä vinkkejä projektin toteutukseen. Toimeksiantaja esimerkiksi piti huolen siitä, ettemme haali projektiin liikaa liikkuvia osia, vaan pidämme suunnitelman yksinkertaisena, mutta hyvänä. Mieluummin yksi loistava idea, kuin monta keskinkertaista. Keväällä, maailmantilanteen muuttumisen myötä, löydettiin myös joustavasti uusi suunta projektille sosiaalisen median kanavilla.

Paras oppiminen tapahtuu matkan varrella.

Taina korostaa, että aina ei tärkeintä ole määränpää, vaan matka. Tämä pätee myös TuotekehitysPajaan, paras oppiminen tapahtuu matkan varrella. Taina odotti oppivansa lisää omista työskentelytavoistaan ja saavansa niihin kehittämisen työkaluja.

– Oman tiimin palaute oli arvokasta lisätietoa omista toimintatavoista. Optimistina tartun aina positiivisen kautta asioihin, mutta selvästi olisi työnsarkaa vielä rakentavan palautteen antamisessa. Kesällä olen harjoitellut palautteen antamista vastuutehtävissä enemmän ja kokemuksen myötä se on helpompaa. Sain myös työkaluja siihen, miten tällaista projektia on hyvä lähteä kartoittamaan ja opin, että toimeksiantajalta voi rohkeasti kysyä ihan mitä tahansa, kuinka usein tahansa. Sen myötä välittyy myös ryhmän kiinnostus ja paneutuminen aiheeseen.

Taina kannustaakin SAMKin opiskelijoita hakeutumaan opintojaksolle ja tarttumaan rohkeasti haasteeseen.

– Ole avoimin mielin ja muista, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella.

SAMK TuotekehitysPajan opintojakso on suunnattu SAMKin opiskelijoille. Haku on käynnissä 27.9.2020 asti.

Lisätietoja ja hakulomake: www.tuotekehityspaja.fi

Lisää aiheesta

Linda Kolehmainen ja Nita Vallimäki esittelevät suunnittelemaansa Rauman kaupungin teatterin posteria.
| Opinnot ja opetus

TuotekehitysPaja – työelämän pähkinät purtavana

TuotekehitysPajassa hankitaan taitoja, joita opiskelijat työelämässä tarvitsevat. Tiimit etsivät ratkaisuja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin. Puolen vuoden työskentely esitellään Grand Finalessa, jossa saadaan palautetta niin toimeksiantajalta, opettajilta kuin yleisöltäkin.
Pinja Rönkkö pitää kädessään isoa lamppua.
| Opinnot ja opetus

Ujous joutaa TuotekehitysPajassa romukoppaan

Kiinnostaisiko kehittää viraali-ilmiö kaupunginteatterille vai uusi energiatehokas sähkösaunakonsepti? Vai jotain ihan muuta?

Uusimmat uutiset

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä. Kyhä luotsaa uutta keskusta hyödyntäen omaa monipuolista kokemustaan ja osaamistaan tutkimushankkeiden koordinoinnista ja niiden toteuttamisesta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary