SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin.

10.9.2020 | Teksti: Jatta Lehtonen | Kuva: Taina Lahti

Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina Lahti osallistui TuotekehitysPajaan keväällä 2020. Projektiluontoisista tehtävistä pitävä Taina kiinnostui erityisesti CampusMowen toimeksiannosta ja ilmoitti halukkuutensa myös projektipäällikön tehtäviin.

– Tiimit koottiin ensimmäisessä KickOff:ssa joulukuussa. Tiimissämme oli neljä täysin erityyppistä jäsentä. Mielenkiintomme erosivat juuri sopivasti ja kaikki saivat itselle mieluisan roolin.

TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiön pöydän äärellä.

Tainan mielestä eniten opintojaksosta saa irti, kun lähtee mukaan avoimin mielin ja muistaa, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. 

Tainan mielestä tiimityöskentely on parasta silloin, kun kaikki osallistuvat aktiivisesti toimintaan.

– Tämän onnistui omassa tiimissäni hyvin. Yhteiset pelisäännöt on hyvä käydä läpi heti alkuun ja huumoriakaan ei ole syytä unohtaa. Kannattaa pysyä rehellisesti omana itsenään, eikä toisiin tutustuminen myös vapaa-ajan merkeissä ole yhtään pahitteeksi.

Toimeksiantajalta kullanarvoisia vinkkejä

CampusMowen toimeksiannon tavoitteena oli parantaa työ- ja opiskeluhyvinvointia vähentämällä istumista päivän aikana ja aktivoida niin SAMKin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin aktiivisempaan työskentelyyn kampuksillamme. Yhteistyö toimeksiantajan kanssa sujui hyvin.

– Toimeksiantajan kanssa yhteydenpito toimi hienosti ja tapaamiset saatiin sovittua hyvin nopeallakin aikataululla. Saimme paljon hyviä vinkkejä projektin toteutukseen. Toimeksiantaja esimerkiksi piti huolen siitä, ettemme haali projektiin liikaa liikkuvia osia, vaan pidämme suunnitelman yksinkertaisena, mutta hyvänä. Mieluummin yksi loistava idea, kuin monta keskinkertaista. Keväällä, maailmantilanteen muuttumisen myötä, löydettiin myös joustavasti uusi suunta projektille sosiaalisen median kanavilla.

Paras oppiminen tapahtuu matkan varrella.

Taina korostaa, että aina ei tärkeintä ole määränpää, vaan matka. Tämä pätee myös TuotekehitysPajaan, paras oppiminen tapahtuu matkan varrella. Taina odotti oppivansa lisää omista työskentelytavoistaan ja saavansa niihin kehittämisen työkaluja.

– Oman tiimin palaute oli arvokasta lisätietoa omista toimintatavoista. Optimistina tartun aina positiivisen kautta asioihin, mutta selvästi olisi työnsarkaa vielä rakentavan palautteen antamisessa. Kesällä olen harjoitellut palautteen antamista vastuutehtävissä enemmän ja kokemuksen myötä se on helpompaa. Sain myös työkaluja siihen, miten tällaista projektia on hyvä lähteä kartoittamaan ja opin, että toimeksiantajalta voi rohkeasti kysyä ihan mitä tahansa, kuinka usein tahansa. Sen myötä välittyy myös ryhmän kiinnostus ja paneutuminen aiheeseen.

Taina kannustaakin SAMKin opiskelijoita hakeutumaan opintojaksolle ja tarttumaan rohkeasti haasteeseen.

– Ole avoimin mielin ja muista, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella.

SAMK TuotekehitysPajan opintojakso on suunnattu SAMKin opiskelijoille. Haku on käynnissä 27.9.2020 asti.

Lisätietoja ja hakulomake: www.tuotekehityspaja.fi

Lisää aiheesta

Linda Kolehmainen ja Nita Vallimäki esittelevät suunnittelemaansa Rauman kaupungin teatterin posteria.
| Opinnot ja opetus

TuotekehitysPaja – työelämän pähkinät purtavana

TuotekehitysPajassa hankitaan taitoja, joita opiskelijat työelämässä tarvitsevat. Tiimit etsivät ratkaisuja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin. Puolen vuoden työskentely esitellään Grand Finalessa, jossa saadaan palautetta niin toimeksiantajalta, opettajilta kuin yleisöltäkin.
Pinja Rönkkö pitää kädessään isoa lamppua.
| Opinnot ja opetus

Ujous joutaa TuotekehitysPajassa romukoppaan

Kiinnostaisiko kehittää viraali-ilmiö kaupunginteatterille vai uusi energiatehokas sähkösaunakonsepti? Vai jotain ihan muuta?

Uusimmat uutiset

| SAMK

SAMK järjestää avoimet ovet etänä 25.11.

Satakunnan ammattikorkeakoulun avoimien ovien päivä, OpenSAMK, järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä 25.11.2020.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k

Universities of applied sciences have approved a joint programme for #sustainabledevelopment and #responsibility. The goal of the programme is a sustainable, responsible and #carbonneutral university of applied sciences by 2030.

https://www.samk.fi/en/uutiset/universities-of-applied-sciences-sustainable-development-skills-for-everyone/