SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. SAMK osallistuu kilpailuun satamalogistiikan toimintaa edistävää ja tehostavaa Port Activity App -sovellusta esittelevällä videolla.

Rahtilaiva merellä sekä ote satamasovelluksen näkymistä puhelimen näytöllä.

SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

TKI Kärjet-kilpailun tavoitteena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sisältöä ja vaikutusta. Vuonna 2022 keskitytään siihen, miten tulokset ja tekeminen edistävät ilmastotavoitteita. Tarkoituksena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä paremman tulevaisuuden rakentajina toimintansa kautta.

Kilpailuvideot esittelevät tapoja, joilla ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta tukee Suomen ja Euroopan Vihreää siirtymää (Green Deal). SAMK osallistuu vuoden 2022 kilpailuun Port Activity App -satamasovellusta esittelevällä videolla. Sovellus kehitettiin SAMKin vetämässä Efficient Flow -hankkeessa, se on esimerkki onnistuneesta kansainvälisestä innovaatioyhteistyöstä julkisten ja yksityisten toimijoiden kesken.

Sovellus sujuvoittaa satamatoimintoja tällä hetkellä jo kuudessatoista kotimaisessa satamassa. Käytön tavoitteena on säästää rahaa ja aikaa satamatoiminnoissa, mikä näkyy parempana toimitusvarmuutena ja palveluina mm. vientiyrityksille. Sovellusta hyödyntämällä voidaan myös vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Katso kilpailuvideot ja äänestä suosikkiasi peukuttamalla YouTubessa, äänestysaika 14.-25.3.2022. Voittaja julkistetaan AMK-päivillä toukokuussa.

SAMKin Port Activity App -kilpailuvideo Kaikki TKI-kärjet 2022 -kilpailuvideot

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.