SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet -kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. SAMK osallistuu kilpailuun satamalogistiikan toimintaa edistävää ja tehostavaa Port Activity App -sovellusta esittelevällä videolla.

17.3.2022 | Teksti: Merilogistiikan tutkimuskeskus | Kuva: Merilogistiikan tutkimuskeskus

Rahtilaiva merellä sekä ote satamasovelluksen näkymistä puhelimen näytöllä.

TKI Kärjet-kilpailun tavoitteena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sisältöä ja vaikutusta. Vuonna 2022 keskitytään siihen, miten tulokset ja tekeminen edistävät ilmastotavoitteita. Tarkoituksena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä paremman tulevaisuuden rakentajina toimintansa kautta.

Kilpailuvideot esittelevät tapoja, joilla ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta tukee Suomen ja Euroopan Vihreää siirtymää (Green Deal). SAMK osallistuu vuoden 2022 kilpailuun Port Activity App -satamasovellusta esittelevällä videolla. Sovellus kehitettiin SAMKin vetämässä Efficient Flow -hankkeessa, se on esimerkki onnistuneesta kansainvälisestä innovaatioyhteistyöstä julkisten ja yksityisten toimijoiden kesken.

Sovellus sujuvoittaa satamatoimintoja tällä hetkellä jo kuudessatoista kotimaisessa satamassa. Käytön tavoitteena on säästää rahaa ja aikaa satamatoiminnoissa, mikä näkyy parempana toimitusvarmuutena ja palveluina mm. vientiyrityksille. Sovellusta hyödyntämällä voidaan myös vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Katso kilpailuvideot ja äänestä suosikkiasi peukuttamalla YouTubessa, äänestysaika 14.-25.3.2022. Voittaja julkistetaan AMK-päivillä toukokuussa.

17.3.2022 | Teksti: Merilogistiikan tutkimuskeskus | Kuva: Merilogistiikan tutkimuskeskus

Lisää aiheesta

Port Activity Appin kehittäjätiimi seisoo rakennuksen pihassa ja heiluttaa.
| Merenkulku

Rauman kauppakamarin kansainvälistymispalkinto jaettiin kahtia: Port Activity App ja Tasmanian-alusten myynticase voittajiksi

Rauman kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta jakaa Rauman seudulla vuosittain kansainvälistymispalkinnon. Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustus esimerkillisestä kansainvälisyyden toteuttamisesta ja kannustaa seudun toimijoita kansainvälisyyteen. Tällä kertaa haluttiin nostaa esille seudun kansainvälisyyden monipuolisuutta ja kytkeä SAMKin opiskelijat mukaan valintaprosessiin.
Heikki Koivisto ja Riitta Tempakka seisovat merenkulun sinulaattorissa, jossa näkyy Rauman satama.
| Merenkulku

Merenkulun koulutus purjehtii 140-vuotissatamaan – Keskiössä älykäs merenkulku ja logistiikka

Rauman merenkulun koulutus täyttää 140 vuotta. Koulutus on kehittynyt monin tavoin vuosien saatossa. Älykäs merenkulku ja logistiikka on määritelty SAMKin uuteen strategiaan nousevaksi alaksi.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html