SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. SAMK osallistuu kilpailuun satamalogistiikan toimintaa edistävää ja tehostavaa Port Activity App -sovellusta esittelevällä videolla.

Rahtilaiva merellä sekä ote satamasovelluksen näkymistä puhelimen näytöllä.

SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

TKI Kärjet-kilpailun tavoitteena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sisältöä ja vaikutusta. Vuonna 2022 keskitytään siihen, miten tulokset ja tekeminen edistävät ilmastotavoitteita. Tarkoituksena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä paremman tulevaisuuden rakentajina toimintansa kautta.

Kilpailuvideot esittelevät tapoja, joilla ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta tukee Suomen ja Euroopan Vihreää siirtymää (Green Deal). SAMK osallistuu vuoden 2022 kilpailuun Port Activity App -satamasovellusta esittelevällä videolla. Sovellus kehitettiin SAMKin vetämässä Efficient Flow -hankkeessa, se on esimerkki onnistuneesta kansainvälisestä innovaatioyhteistyöstä julkisten ja yksityisten toimijoiden kesken.

Sovellus sujuvoittaa satamatoimintoja tällä hetkellä jo kuudessatoista kotimaisessa satamassa. Käytön tavoitteena on säästää rahaa ja aikaa satamatoiminnoissa, mikä näkyy parempana toimitusvarmuutena ja palveluina mm. vientiyrityksille. Sovellusta hyödyntämällä voidaan myös vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Katso kilpailuvideot ja äänestä suosikkiasi peukuttamalla YouTubessa, äänestysaika 14.-25.3.2022. Voittaja julkistetaan AMK-päivillä toukokuussa.

SAMKin Port Activity App -kilpailuvideo Kaikki TKI-kärjet 2022 -kilpailuvideot

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.