SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. SAMK osallistuu kilpailuun satamalogistiikan toimintaa edistävää ja tehostavaa Port Activity App -sovellusta esittelevällä videolla.

Rahtilaiva merellä sekä ote satamasovelluksen näkymistä puhelimen näytöllä.

SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

TKI Kärjet-kilpailun tavoitteena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sisältöä ja vaikutusta. Vuonna 2022 keskitytään siihen, miten tulokset ja tekeminen edistävät ilmastotavoitteita. Tarkoituksena on tuoda esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä paremman tulevaisuuden rakentajina toimintansa kautta.

Kilpailuvideot esittelevät tapoja, joilla ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta tukee Suomen ja Euroopan Vihreää siirtymää (Green Deal). SAMK osallistuu vuoden 2022 kilpailuun Port Activity App -satamasovellusta esittelevällä videolla. Sovellus kehitettiin SAMKin vetämässä Efficient Flow -hankkeessa, se on esimerkki onnistuneesta kansainvälisestä innovaatioyhteistyöstä julkisten ja yksityisten toimijoiden kesken.

Sovellus sujuvoittaa satamatoimintoja tällä hetkellä jo kuudessatoista kotimaisessa satamassa. Käytön tavoitteena on säästää rahaa ja aikaa satamatoiminnoissa, mikä näkyy parempana toimitusvarmuutena ja palveluina mm. vientiyrityksille. Sovellusta hyödyntämällä voidaan myös vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Katso kilpailuvideot ja äänestä suosikkiasi peukuttamalla YouTubessa, äänestysaika 14.-25.3.2022. Voittaja julkistetaan AMK-päivillä toukokuussa.

SAMKin Port Activity App -kilpailuvideo Kaikki TKI-kärjet 2022 -kilpailuvideot

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.