SAMK järjestää Euroopan komission tapahtuman kestävästä merellisestä matkailusta

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää Euroopan parlamentin rahoittaman ja Euroopan komission yhteisen tutkimuskeskuksen (JRC) lanseeraaman tapahtuman ”Science meets Regions” Porin kampuksella ensi syyskuussa. Tapahtuma edustaa Suomea tässä 23 tapahtuman brändissä.

5.3.2019 | Teksti: Sanna-Mari Renfors & Anne Sankari

Tapahtuma tuo yhteen tutkijoita ja päätöksentekijöitä aluekehityksen kannalta merkittävässä teemassa ja edistää tutkimustietoon pohjautuvaa päätöksentekoa. Se tarjoaa tutkijoille mahdollisuuden esitellä työtään ja päätöksentekijöille viestiä tarpeistaan.

Teemana merellisen matkailun kestävä kasvu

Merellinen matkailu on yksi sinisen talouden eli mereen liittyvän talouden keskeisistä osa-alueista. Se on työllisyyden perusteella merialoista suurin, ja alan osuus on kolmannes meritaloudesta Euroopassa. Sininen talous on myös yksi Satakunnan maakuntaohjelman painopisteistä.

Merellinen matkailu tarjoaa uusia mahdollisuuksia taloudelliseen kasvuun, mutta samalla aiheuttaa negatiivisia sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia.

– On tärkeää, että näiden kolmen kestävyyden ulottuvuuden – taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen – välillä löydetään oikea tasapaino, joka takaa kestävyyden pitkällä aikavälillä. Matkailun nopea kasvuvauhti Suomessa ja Satakunnassa on lisännyt yhä enemmän huomiota matkailun kestävään kehittämiseen ja kestävyyden ulottuvuuksien ymmärtämiseen sekä tämän vaikutusten hallintaan, sillä kasvun uskotaan tulevan lieveilmiöiden kanssa, toteaa tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors.

On tärkeää, että näiden kolmen kestävyyden ulottuvuuden – taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen – välillä löydetään oikea tasapaino, joka takaa kestävyyden pitkällä aikavälillä.

Tapahtumassa tutustutaan tutkimustuloksiin siitä, miten eri toimijat kokevat kestävyyden merellisessä matkailussa. Kansainväliset, valtakunnalliset ja paikalliset toimijat esittelevät esimerkkejä, miten merellistä matkailua hallitaan ja kehitetään kestävästi. Esitysten pohjalta paneelikeskustelussa pohditaan, millaisia askeleita kestävän merellisen matkailun kehittäminen ja hallinta vaativat. Lopuksi työpajatyöskentelyn avulla luodaan lista käytännön toimenpiteistä tukemaan päätöksentekoa.

Tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä Satakuntaliiton ja Euroopan kestävän matkailun järjestön (FEST) kanssa. Tapahtuman lisäksi SAMK sai rahoituksen aihealueen tutkimiseksi.

Lisätietoja tapahtumasta on saatavilla tapahtuman nettisivuilla.

 

Lisää aiheesta

20180209 Renfors KeinanenToivola Kuva: Sankari
| SAMK

SAMK kehittää Itämeren aluetta kansainvälisessä yhteistyössä

SAMK on vahvasti mukana kehittämässä Itämeren alueen liiketoimintaa. Verkostot ja ulkomaisten kumppanien ymmärtäminen ovat osaamispääomaa, jota halutaan jakaa opiskelijoille ja muille sidosryhmille.
| Matkailu

Merellinen matkailu: SAMK mukana Itämeren asiantuntijaryhmässä

Itämeren matkailussa keskitytään vahvasti rannikkoalueiden hyödyntämiseen. Merellisen matkailun edistämiseksi Itämerelle laaditaan sinisen kasvun strategia. Sen tavoitteena on lisätä yhteisymmärrystä ja yhteistyötä alueen toimijoiden välillä. Strategian laadintaprosessiin sisältyvä asiantuntijatyöpaja pidettiin helmikuussa Jurmalassa, Latviassa.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k

Universities of applied sciences have approved a joint programme for #sustainabledevelopment and #responsibility. The goal of the programme is a sustainable, responsible and #carbonneutral university of applied sciences by 2030.

https://www.samk.fi/en/uutiset/universities-of-applied-sciences-sustainable-development-skills-for-everyone/