SAMK esitteli osaamistaan Dubain maailmannäyttelyssä

SAMK esitteli osaamistaan ja koulutuspalvelujaan maailmannäyttelyssä joulukuussa. Suomen maine koulutusosaamisessa tunnetaan, ja SAMKin koulutusviennille on kysyntää.

SAMKin edustajat Dubai Expossa vasemmalta: Taina Jyräkoski, Timo Mattila, Henna Tammisto ja Elina Valkama.

SAMKin opetuksen vararehtorin Timo Mattilan mukaan osallistuminen maailmannäyttelyyn tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden monipuoliseen kansainvälisen yhteistyön rakentamiseen.

– Maailmannäyttelyssä voimme tuoda esille SAMKin kansainvälistä koulutustarjontaa ennennäkemättömällä tavalla. Samalla teemme näkyväksi laadukasta suomalaista koulutusosaamista yhdessä muiden suomalaisten toimijoiden kanssa.

Koulutusta esiteltiin hanketyön ja tutkimuksen avulla

Maailmannäyttelyn Suomen paviljongissa SAMK tapasi Persianlahden yhteistyökumppaneitaan ja koulutusviennin asiakkaita.

SAMKin osaamista esiteltiin projektioppimisen ja tutkimuksen avulla. Projektipäällikkö Henna Tammisto esitteli XRKauppa-hankkeen, jossa opiskelijat ovat olleet mukana luomassa AR-sovellusta. Projektitutkija Taina Jyräkoski esitteli alaraajarobotti exoskeletonin kanssa tehtävää tutkimusta. Neurologisessa kävelykuntoutumisessa käytettävää exoskeletonia hyödynnetään myös opetuksessa sekä yhteistyössä yritysten ja sairaaloiden kanssa.

SAMK kuuluu Education Finlandin koordinoimaan klusteriin, jossa on yhteensä 14 koulutusalan organisaatiota. Suomi esittäytyy maailmannäyttelyssä Sharing Future Happiness -teemalla. Suomen paviljongissa on mukana 120 yritystä ja organisaatiota.

Education Finlandin pysyvä näyttely suomalaisesta koulutuksesta on nähtävillä koko maailmannäyttelyn ajan 1.10.2021-31.3.2022. Koulutusalan seuraavat teemapäivät järjestetään Expossa 1.-2.2.2022. Kyseessä on ensimmäinen Lähi-idässä järjestettävä maailmannäyttely.

 

Katso kuvagalleria joulukuun Education Finland -teemapäiviltä:

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.