SAMK EduTravel tuo Satakuntaa ja SAMKia tutuksi

SAMK EduTravel mahdollistaa opiskelijoiden saavan käytännön työkokemusta ja verkostoja, opiskelijat taas mahdollistavat EduTravelin toiminnan pyörittämisen.

5.10.2022 | Teksti: Taru Hyrkäs | Kuva: Taru Hyrkäs ja Olli Riihimäki

Japanilaisryhmä poseeraa SAMKin Porin kampuksen aulassa.

Japanilaisten Fam trip vieraili SAMKin Porin kampuksella. 

SAMK EduTravel oli järjestämässä Satakunnassa Visit Finlandin koulutusmatkailun fam trip -kiertomatkaa, eli tutustumismatkaa, jossa japanilainen matkailualan toimijoiden ryhmä tutustui Satakunnan koulutusmatkailutarjontaan matkailuyrityksissä ja oppilaitoksissa.

Fam tripin Satakunnan osuus järjestettiin yhteistyössä West Coast Finland yritysryhmähankkeen, Visit Porin ja Visit Rauman kanssa. SAMK EduTravelin toiminnanjohtaja ja matkailupalvelujen lehtori Maaria Berg nostaa EduTravelin opiskelijoiden aktiivisuuden merkitystä toiminnassa.

– Luulen, että osasyy miksi tätä meille tarjottiin, on meidän opiskelijoiden Julian ja Ollin aktiivinen yhteydenpito Visit Finlandiin. Viime keväänä olemme tuoneet tarjontaamme esille Visit Finlandin Japanin ja Etelä-Korean markkinoiden edustajille, Maaria kiteyttää.

– Ilman aktiivista West Coast Finland –yritysryhmähankkeen verkostoa tätä Fam trippiä ei olisi järjestetty, joten lämmin kiitos heille hyvästä yhteistyöstä.

Opiskelijalle tärkeää käytännön työkokemusta jo opintojen aikana

Kolmannen vuoden International Tourism Management opiskelijat Julia Alankoja ja Olli Riihimäki suorittavat osan opinnoistaan SAMK EduTravelissa, koulutusmatkoihin erikoistuneessa incoming-matkatoimistossa. Nyt opiskelijat pääsivät tekemään niitä asioita, joita alalla tehdään.

Julia pääsi toimimaan fam-trip ryhmän tour leaderinä ja huolehti ryhmästä, sekä tiukasta aikataulusta. Olli valmisteli markkinointimateriaaleja vierailijoille ja lisäksi pääsi Japanin tuntemuksena vuoksi mukaan business-illalliselle tutustumaan vieraisiin. Julia näkee EduTravelin antaman käytännönläheisyyden ja mahdollisuuden kokeilla matkatoimistotyyppistä työtä omassa ammattikorkeakoulussaan hyvänä.

– Tästä saa niitä ideoita, että mitä ehkä haluaa tehdä valmistumisen jälkeen.

SAMK EduTravelin järjestämällä osuudella japanilaisryhmä pääsi tutustumaan satakuntalaisiin kohteisiin, EduTravelin palveluntarjoajiin sekä yhteistyökouluihin. SAMKissa ryhmä pääsi tutustumaan moderniin Porin kampukseen, kansainvälisyyteen ja Porin kampuksen innovatiivisiin oppimisympäristöihin, joista piipahdettiin RoboAI laboratoriossa.

Fam tripin toivotaan herättävän kiinnostusta Japanista Suomeen ja Satakuntaan kohdistuvan koulutusmatkailun markkinoilla, joita japanilaiset matkatoimistoalan vieraat B2B-asiakkaina edustavat.

Maaria muistuttaa myös aktiivisen yhteydenpidon ja markkinoinnin merkityksestä.

– Pallo on nyt asiakkaalla ja jälkimarkkinointia tehdään, Maaria lisää.

SAMK EduTravelin toiminta on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisissä vaihto-opiskelijoissa. Varaustiedusteluja on päiväretkille saatu aktiivisen markkinoinnin ansiosta ja EduTravelin uusi opiskelijatiimi nappaa pian viestikapulan Ollilta ja Julialta. Julia pääsee onneksi vielä yhden päiväretken tour leaderiksi ja Olli aikoo suorittaa projektiopintojakson EduTravelissa.

Maaria, Olli ja Julia yhteiskuvassa.

Fam trip Suomeen

FAM trip alkoi 19.9. Forssasta jatkuen 20.9. Satakuntaan Kokemäen matkailuyrityksiin (Ali-Ketolan Tila ja Pitkäjärven vapaa-ajankeskus) ja oppilaitoksiin (Kokemäen yhteiskoulu ja lukio). Sieltä jatkuen Porin nähtävyyksiin, Yyteri Beach lomakeskukseen, ravintola Merimestaan, Original Sokos Hotel Vaakunaan ja SAMKille. Porista matka jatkui 21.9. Vanhaan Raumaan ja Euraan, jossa tutustuttiin Sieravuoren Lomakeskuksen ja Kanniston kotieläintilan tarjontaan, jonka jälkeen ryhmä suuntasi pariksi päiväksi Turkuun.

Kuvassa Maaria Berg, Olli Riihimäki ja Julia Alankoja. 

Fam trip -kuvagalleria

5.10.2022 | Teksti: Taru Hyrkäs | Kuva: Taru Hyrkäs ja Olli Riihimäki

Lisää aiheesta

SAMK
| Matkailu

Tuotetarjonnan laajentaminen, yhteistyö ja verkostoituminen loivat uskoa tulevaisuuteen SAMK EduTravelissa

EduTravel toimii oppimisympäristönä matkailualan opiskelijoille. Tuttuun tapaan, opiskelijat sekä mentorit tekivät vuosikertomuksen edeltävästä vuodesta.
EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html