SAMK EduTravel tuo Satakuntaa ja SAMKia tutuksi

SAMK EduTravel mahdollistaa opiskelijoiden saavan käytännön työkokemusta ja verkostoja, opiskelijat taas mahdollistavat EduTravelin toiminnan pyörittämisen.

Japanilaisryhmä poseeraa SAMKin Porin kampuksen aulassa.

Japanilaisten Fam trip vieraili SAMKin Porin kampuksella.

SAMK EduTravel oli järjestämässä Satakunnassa Visit Finlandin koulutusmatkailun fam trip -kiertomatkaa, eli tutustumismatkaa, jossa japanilainen matkailualan toimijoiden ryhmä tutustui Satakunnan koulutusmatkailutarjontaan matkailuyrityksissä ja oppilaitoksissa.

Fam tripin Satakunnan osuus järjestettiin yhteistyössä West Coast Finland yritysryhmähankkeen, Visit Porin ja Visit Rauman kanssa. SAMK EduTravelin toiminnanjohtaja ja matkailupalvelujen lehtori Maaria Berg nostaa EduTravelin opiskelijoiden aktiivisuuden merkitystä toiminnassa.

– Luulen, että osasyy miksi tätä meille tarjottiin, on meidän opiskelijoiden Julian ja Ollin aktiivinen yhteydenpito Visit Finlandiin. Viime keväänä olemme tuoneet tarjontaamme esille Visit Finlandin Japanin ja Etelä-Korean markkinoiden edustajille, Maaria kiteyttää.

– Ilman aktiivista West Coast Finland -yritysryhmähankkeen verkostoa tätä Fam trippiä ei olisi järjestetty, joten lämmin kiitos heille hyvästä yhteistyöstä.

Opiskelijalle tärkeää käytännön työkokemusta jo opintojen aikana

Kolmannen vuoden International Tourism Management opiskelijat Julia Alankoja ja Olli Riihimäki suorittavat osan opinnoistaan SAMK EduTravelissa, koulutusmatkoihin erikoistuneessa incoming-matkatoimistossa. Nyt opiskelijat pääsivät tekemään niitä asioita, joita alalla tehdään.

Julia pääsi toimimaan fam-trip ryhmän tour leaderinä ja huolehti ryhmästä, sekä tiukasta aikataulusta. Olli valmisteli markkinointimateriaaleja vierailijoille ja lisäksi pääsi Japanin tuntemuksena vuoksi mukaan business-illalliselle tutustumaan vieraisiin. Julia näkee EduTravelin antaman käytännönläheisyyden ja mahdollisuuden kokeilla matkatoimistotyyppistä työtä omassa ammattikorkeakoulussaan hyvänä.

– Tästä saa niitä ideoita, että mitä ehkä haluaa tehdä valmistumisen jälkeen.

SAMK EduTravelin järjestämällä osuudella japanilaisryhmä pääsi tutustumaan satakuntalaisiin kohteisiin, EduTravelin palveluntarjoajiin sekä yhteistyökouluihin. SAMKissa ryhmä pääsi tutustumaan moderniin Porin kampukseen, kansainvälisyyteen ja Porin kampuksen innovatiivisiin oppimisympäristöihin, joista piipahdettiin RoboAI laboratoriossa.

Fam tripin toivotaan herättävän kiinnostusta Japanista Suomeen ja Satakuntaan kohdistuvan koulutusmatkailun markkinoilla, joita japanilaiset matkatoimistoalan vieraat B2B-asiakkaina edustavat.

Maaria muistuttaa myös aktiivisen yhteydenpidon ja markkinoinnin merkityksestä.

– Pallo on nyt asiakkaalla ja jälkimarkkinointia tehdään, Maaria lisää.

SAMK EduTravelin toiminta on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisissä vaihto-opiskelijoissa. Varaustiedusteluja on päiväretkille saatu aktiivisen markkinoinnin ansiosta ja EduTravelin uusi opiskelijatiimi nappaa pian viestikapulan Ollilta ja Julialta. Julia pääsee onneksi vielä yhden päiväretken tour leaderiksi ja Olli aikoo suorittaa projektiopintojakson EduTravelissa.

Lue lisää SAMK EduTravelista Maaria, Olli ja Julia yhteiskuvassa.

Fam trip Suomeen

FAM trip alkoi 19.9. Forssasta jatkuen 20.9. Satakuntaan Kokemäen matkailuyrityksiin (Ali-Ketolan Tila ja Pitkäjärven vapaa-ajankeskus) ja oppilaitoksiin (Kokemäen yhteiskoulu ja lukio). Sieltä jatkuen Porin nähtävyyksiin, Yyteri Beach lomakeskukseen, ravintola Merimestaan, Original Sokos Hotel Vaakunaan ja SAMKille. Porista matka jatkui 21.9. Vanhaan Raumaan ja Euraan, jossa tutustuttiin Sieravuoren Lomakeskuksen ja Kanniston kotieläintilan tarjontaan, jonka jälkeen ryhmä suuntasi pariksi päiväksi Turkuun.

Kuvassa Maaria Berg, Olli Riihimäki ja Julia Alankoja.

Fam trip -kuvagalleria

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.