Rose-Marie oli harjoittelussa Tukholmassa

Rose-Marien toive toteutui, sillä hän oli jo hetken haaveillut harjoittelusta ulkomailla ja etenkin Ruotsissa.

13.12.2019 | Teksti: Amanda Laine, SAMKin opiskelija | Kuva: Rose-Marie Nurmi, SAMKin opiskelija

Rose-Marie Nurmi kuvaa kännykällä Viking Linen laivaa.

Rose-Marie Nurmi työskenteli asiakaspalvelutehtävissä Suomen Tukholman-suurlähetystön konsulaatissa.

Rose-Marie opiskelee tradenomiksi Huittisissa suuntautuen rahoitukseen ja sijoitukseen. Hän työskenteli harjoittelujaksonsa Suomen Tukholman-suurlähetystön konsulaatissa. Pääsääntöisesti hänen tehtäviinsä kuului asiakaspalvelu konsulaatissa.

– Otin vastaan kansalaisuushakemuksia, passi- ja henkilökorttihakemuksia ja tein niihin liittyviä päätöksiä. Työtehtäviini kuului myös huolehtia kassatoiminnoista, osallistua suurlähetystön tapahtumiin ja tehdä muitakin toimistotehtäviä.

Asumisessa tingittävä alueesta tai yksityisyydestä

Rose-Marie kertoo, että Tukholmassa asuminen on mahdollista myös edullisesti, mutta silloin on tingittävä alueesta tai yksityisyydestä. Moni opiskelija asuu alivuokralaisena, jolloin asuminen on huomattavasti edullisempaa.

Ruotsissa on tori.fin kaltainen paikka, josta Rose-Marie löysi asunnon ja päätti mennä katsomaan sitä. Asunto oli Rose-Marien mielestä juuri sopiva hänelle ja hänen mielestään vuokraajakin oli oikein mukava ja luotettava henkilö. Asunnon järjestelyt onnistuivat moitteettomasti.

– Asuntopulan vuoksi tartuin ensimmäiseen vastaan tulleeseen asuntoon, joka sattui sijaitsemaan Östermalmilla. Sijainnin vuoksi asunnon vuokra olikin mehevät 14 000 kruunua kuukaudessa.

Raha-asioihin tukea harjoittelun aikana

Rose-Marie oli vakituisessa työsuhteessa harjoitteluun lähtiessään, joten hän haki töistään opintovapaata ja anoi aikuiskoulutusrahastolta aikuiskoulutustukea. Lisäksi hän sai Erasmus + -apurahan. Omiakin säästöjä kului jonkin verran.

– Lähdin oppimaan avoimin mielin, tarkoituksenani omaksua konsulaatin systeemit sekä mahdollisimman paljon ruotsin kieltä.

Rose-Marie pärjäsi ruotsin perussanastolla ja hetken päästä hänellä olikin jo paremman tason arvosana kielitestissä. Tukholmassa on paljon harjoittelijoita Suomesta.

Kulttuurierot Suomen ja Ruotsin välillä eivät olleet Rose-Marien mukaan suuret. Työaika oli 7,15 tuntia. Rosen mielestä tämä oli vähän, koska Suomessa on mahdollisuus tehdä pidempiä työpäiviä.

– Suosittelen ehdottomasti lähtemään harjoitteluun ulkomaille ja etenkin Tukholmaan, siellä on paljon hyviä mahdollisuuksia.

Rose pääsi tutustumaan toiseen kulttuuriin ja sai hyvän lisän CV:hen. Harjoittelu edisti myös uraa. Hän ehti olla kaksi viikkoa Suomessa ja sai heti uuden työpaikan.

Kuva Ruotsin Skansenin portilta.

Rose-Maria Nurmi

Rose-Maria Nurmi

Koulutusohjelma: Liiketalous, Huittinen

Harjoittelupaikka: Suomen Tukholman-konsulaatti, Tukholma, Ruotsi

13.12.2019 | Teksti: Amanda Laine, SAMKin opiskelija | Kuva: Rose-Marie Nurmi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti

Alumnitarina: Verkko-opiskelun lähtökohtana on halu oppia itsenäisesti ”Monimuotokoulutus on helppo tapa opiskella, mutta se vaatii opiskelijalta kurinalaisuutta ja itsensä johtamista,” painottaa tradenomi...
Emilia Hasa kävelee Carrick-a-Rede-Rope-Bridgella, joka sijaitsee Pohjois-Irlannissa.
| SAMK

Vaihto-opiskelusta uusia ystäviä ympäri maailmaa

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Emilia Hasa lähti syksyllä 2019 opiskelijavaihtoon Irlantiin. Vaihtoon lähteminen oli Emilialle selvää jo lukioaikoina, sillä uusi kulttuuri, uudet ihmiset ja itsensä haastaminen kiehtoivat häntä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk