RoboAI-viikko: Hyvinvointiteknologiamessut verkkoon – Tavoitteena kansallisesti laajempi kohderyhmä

Vuoden kiinnostavin hyvinvointiteknologian tapahtumakokonaisuus Hyvinvointiteknologiamessut avaa RoboAI-viikon esitellen monipuolisesti teknologian ja digitaalisten palveluiden tilaa nyt ja tulevaisuudessa. Kaksipäiväinen verkkotapahtuma on monialainen ja sisältö sopii hyvin myös maallikoille.

29.9.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Krista Toivonen, Sari Merilampi

Prizztechin Niina Holappa ja SAMKin Sari Merilampi.

Merilampi toivoo, että pandemia-ajan opit jalkautuisivat ja jäisivät elämään, sillä on paljon ihmisiä, joille esimerkiksi sairauden takia karanteeninomaiset olosuhteet ovat arkipäivää. Miksei esimerkiksi digitaalisia kulttuuripalveluita tms. voitaisi tarjota jatkossa automaattisesti perinteisen rinnalla? Sari Merilammen rinnalla Hyvinvointiteknologiamessujen toinen järjestäjä, Prizztechin projektipäällikkö Niina Holappa (vas).

– Monissa soteorganisaatioissa mietitään niitä ratkaisuja ja vaihtoehtoja, mitä voidaan tehdä koronaepidemian ollessa käynnissä.

Hyvinvointiteknologiamessuilta toivotaan, että tarjonta ja tarpeet kohtaisivat toisensa. Maaperä on nyt pakon edessä muuttunut otollisemmaksi, kun digivalmiudet ovat parantuneet ja on ymmärretty näiden asioiden arvo, arvioivat messujärjestäjät Prizztechin projektipäällikkö Niina Holappa ja SAMKin tutkijayliopettaja Sari Merilampi koronan vaikutuksista alaan.

 

Hyte-Ope hankkeen opiskelijoita tutustumassa RoboAI-laboratorioon.

PedaTorilla HyteOpe-hankkeen toimijat kertovat hankkeen toteutuksesta sekä tuloksena syntyneistä hyvinvointiteknologian opetuksen käytännönläheisistä toteuttamisideoista. Syksyllä 2019 alkaneessa opetushallituksen rahoittamassa HyteOpe-koulutuksessa sote- ja tekniikan alan ammatilliset opettajat saivat tärkeitä työkaluja terveys- ja hyvinvointiteknologian opettamiseen. (kuva: Krista Toivonen)

Terveyttä ja hyvinvointia kaikille

Tapahtuman pääteemoja ovat paikallisuus, opiskelijat kehittäjinä sekä kuntoutus ja toimintakyvyn edistäminen. Terveyden edistämisessä halutaan sairaudenhoidon lisäksi nostaa mielen hyvinvointi, elämän mielekkyys ja elämyksellisyys.  – Näitä haluamme tuoda esille, on sitten kyse kehitetyistä teknologioista, mutta myös pioneerimaisista hyvistä toimintamallista ja käytänteistä, Merilampi muistuttaa.

Hyvinvointiteknologiamessujen kohderyhmä on yhtä laaja kuin alakin, mutta erityisesti sisältöä on suunnattu sote-toimijoille, päättäjille, henkilöstölle, teknologian kehittäjille, opettajille, opiskelijoille ja kaikille, joita kiinnostaa omaa hyvinvointiin liittyvät asiat ja apuvälineet nyt ja tulevaisuudessa.

 

Keynote-puhujat webinaarien vetonauloina

Maanantaina pääpaino on Rauman alueen palveluissa ja yrityksissä, ja taustalla on ollut järjestelyissä vahvasti mukana SAMKin ja WinNovan Rauman kampuksen henkilökunta. Päivä alkaa Hyvinvointiteknologia nyt ja tulevaisuudessa -webinaarilla, jossa keynote-puhujana toimii tutkimusjohtaja Johanna Ollila Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

Tiistaina esitellään enemmän Porin alueen palveluita ja yrityksiä, niin että aamupäivällä pääpaino on hyvinvointi- ja kuntoutusasioissa ja iltapäivällä vuorossa on terveysteknologiaa. Aamun Toimintakykyä teknologialla -webinaari huipentuu Suomen mitatuimman miehen, Pekko Vehviläisen, mielenkiintoiseen keynote-puheenvuoroon. Iltapäivän Terveysteknologia – jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua -webinaarissa esitellään täysin uudenlaista kehitteillä olevaa teknologiaa, olemassa olevien teknologioiden käytön tehostamismahdollisuuksia ja teknologiaa hyödyntäviä uusia toimintamalleja.

 

älyvaatteita

Maanantaina järjestettävä englanninkielinen Smart furniture & wearables workshop palvelee pandemiatilanteesta kärsineitä kansainvälisiä hankkeita ja sen tarkoitus on aktivoida yhteistä tekemistä ja verkostotoimintaa. Workshopissa esitellään SAMKin hankkeissa kehitettyjä älyvaate- ja -huonekalukonsepteja monialaiselle kutsuvierasyleisölle ja ideoidaan yhdessä tuotteiden jatkokehitystä. (kuva: Sari Merilampi)

Virtuaalinen messuosasto

Molempina päivinä on luvassa myös iltaohjelmaa, kun Hyvinvointiteknologiamessut mahdollistaa alan yritysten ja toimijoiden esittäytymisen messuosastojen sijaan virtuaalisesti. Järjestäjätkään eivät vielä tiedä tarkkaan mitä kaikkea on tulossa.

– Tarjoamme toimijoille erilaisia vaihtoehtoja osallistua, kuten videoesittely, podcast, pitchaus, workshop tai paneelikeskustelu, mutta toivomme toki myös uusia ja innovatiivisia tapoja esitellä omaa toimintaa ja tuotteita, pallo on nyt näytteilleasettajilla, kannustaa Holappa.

– Koska messuvieraat eivät pääse nyt tutustumaan SAMKin tiloihin, tarjoamme myös mahdollisuuden laboratoriokierrokseen mobiilirobotin kyydissä, myös simulaatiotiloja ja Kokeilimon toimintaa esitellään, Merilampi kertoo.

 

 

Sari Merilampi ja Niina Holappa.

Lisäarvoa poikkeusolosuhteisiin

Verkkototeutuksella Hyvinvointiteknologiamessut pyrkii live-tapahtumaa kansallisesti laajempaan kohderyhmään, nyt kun messuille on mahdollista osallistua helposti myös oman maakunnan ulkopuolelta. Tilanteesta löydettiin myös muuta positiivista.

– Koronaviruksen aiheuttama pandemiatilanne edisti sotealan pakollista digiloikkaa, jolloin eri ammattiryhmillä on parempia valmiuksia ottaa käyttöön erilaisia ratkaisuja. Nämä messuilla esiteltävät teknologiat ja niitä edustavat yritykset ovat sellaisia, jotka voivat tuoda lisäarvoa poikkeusolosuhteisiin. Ei pelkästään lisäämällä terveyden etämittauksia, vaan edistämällä normaalia elämää ja helpottamalla fyysisen välimatkan aiheuttamaa henkistä painetta, Merilampi muistuttaa.

 

Hyvinvointiteknologiamessut RoboAI-viikolla 9.-10.11.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Kiinnostaako yritystäsi osallistua Hyvinvointiteknologiamessuille näytteilleasettajana? Voitte toimittaa 10-15s videomainoksen, joka näkyy online-tapahtuman tauoilla osallistujille. Ilmoittaudu ja toimita materiaali annettujen ohjeiden mukaisesti.

Hyvinvointiteknologiamessut tarjoaa näytteilleasettajille myös mahdollisuuden osallistua iltaohjelmaan. Lisätietoja näytteilleasettajille.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

RoboAI:n verkkosivuilta

Hyvinvointiteknologiamessujen verkkosivuilta

 

Hyvinvointiteknologiamessut järjestää Satakunta DigiHealth -hanke, jota toteuttavat Prizztech Oy, Sataedu, SAMK, Tampereen yliopisto ja WinNova. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat. Tiistain ohjelman toteuttamisessa on mukana myös SAMKin ja Satasairaalan Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke (EAKR). Messujen kumppanina toimii STM:n Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelma HyteAiro.

 

Lisätiedot:

Sari Merilampi
p. 044 710 3171
sari.merilampi@samk.fi

Niina Holappa
p. 044 710 5455
niina.holappa@prizz.fi

 

tapahtumaan osallistuvien organisaatioiden logot

 

Lisää aiheesta

Krista Toivonen RoboAI:n laboratoriossa.
| Teknologia

Opettajat janoavat teknologiatietoa – HyteOpe terveys- ja hyvinvointiteknologiakoulutuksella varmistetaan ajantasainen opetus

Teknologia näkyy yhä vahvemmin perus- ja ammattiopetuksen opetussuunnitelmissa. Opettajia tuetaan tarjoamalla ammattitaitoa lisääviä SAMKin lisäkoulutuksia osana RoboAI:n STEM-toimintaa. Syksyllä 2019 alkaneessa opetushallituksen rahoittamassa HyteOpe-koulutuksessa sote- ja tekniikan alan ammatilliset opettajat saivat tärkeitä työkaluja terveys- ja hyvinvointiteknologian opettamiseen.
Exoskeleton-kuntoutusrobotin testaus.
| Teknologia

Esittelyssä exoskeleton: asiakaskokemus ja käyttäjäymmärrys haltuun

Ennen joulua neljä fysioterapeutin taustan omaavaa SAMKilaista: Anja Poberznik, Krista Toivonen, Kyle Mulholland ja Sari Lintukorpi saivat kolmipäiväisen intensiivikoulutuksen ja Indego Specialist -sertifikaatin SAMKin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön hankkiman exoskeletonin käyttöön. Nyt he esittelevät laitetta tutkijoille ja opettajille sekä kouluttavat fysioterapeutteja sen käyttöön. Terapeutin on tärkeää päästä kiinni asiakkaan kokemukseen laitteen käytössä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary