RoboAI-viikko: Häckää, pitchaa ja voita! – RoboAI Innovation Challenge haastaa ideoimaan

– Ryhmillä on päivä aikaa villisti keksiä, konseptoida ja esittää oma ideansa. Vahvoilla ovat ne kilpailijat, jotka ovat rohkeasti avoimin mielin liikkeellä, uskaltavat kertoa mieleen tulevat ideansa ja toimivat hyvin ryhmässä. Myös niitä ihmisiä tarvitaan, jotka löytävät villeistä ideoista konkretian ja kehittävät sitä eteenpäin, muistuttaa Koivisto.

8.10.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Santeri Koivisto

kilpailuryhmiä haastekilpailussa.

Tiimit muodostetaan satunnaisesti, jollei osallistujalla ole jo valmiiksi oma kilpailuporukka valmiina. Tämä on jopa suositeltavaa, jos kyseessä on oman yritysidean kehittäminen. – Tiimit rakennetaan mahdollisimman heterogeenisesti, niin että mahdollisimman eri taustaiset ja eri koulutusalan omaavat ihmiset yhdistetään ennakkoilmoittautumisten perusteella, kertoo tapahtumanjärjestäjä Santeri Koivisto.

RoboAI Innovation Challenge on SAMKin 12.11. järjestämä tapahtuma, jonka tarkoitus on törmäyttää innovatiiviset ja ongelmaratkaisukykyiset kilpailijat ja Satakunnan korkeakoulu- ja yritysmaailman haasteet. Mukana järjestelyissä ovat myös mm. Robocoast ja Prizztech, Sataedu, Winnova ja Pori Entrepreneurship Society (Pori ES).  Tämä on RoboAI-viikolla selkeimmin opiskelijoille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään paikan päällä SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa.

– RoboAI Innovation Challengeen on näillä näkymin tulossa osallistujia SAMKista ja Yliopistokeskuksesta sekä toiselta asteelta WinNovan ja Sataedun opiskelijoista. Toki mukaan saa tulla kuka vaan, ei tarvitse olla opiskelija. Näissä tapahtumissa painopiste on aiemmin ollut hyvin kansainvälinen: vaihtarit ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat ovat usein jo valmiiksi yrittäjähenkisiä, aktiivisia ja innostuvat tämän tyyppisistä mahdollisuuksista herkemmin. Siksi tapahtuman virallinen kieli on englanti, jotta se saavutettavampi kaikille. Toki ohjausta ja mentorointia saa myös suomeksi, kertoo tapahtuman järjestäjä, SAMKin yrittäjyysasioiden erityisasiantuntija Santeri Koivisto.

 

Win-win yrityksille ja kilpailijoille

Yritysidean esittäminen

– Maakunnan kansainväliset opiskelijat voivat tarjota Robocoast-yrityksille uutta osaamista. Hackathonit sekä muut haastekisat tarjoavat yrityksille uudenlaisia ratkaisuja niin uusien liiketoimintamallien kuin teknologistenkin innovaatioiden osalta. Samalla ne myös auttavat yritystä löytämään tulevaisuuden talentteja. Monipuolista osaamista yhdistelevällä kisatiimillä on myös mahdollisuus perustaa vaikka oma yritys ja löytää uransa kasvavassa Robocoast-klusterissa, kertoo Pauliina Harrivaara, Talent Hub Roboticsista.

Pori ES:n hallituksen puheenjohtaja Elias Pihala nostaa Harrivaaran tapaan esiin tapahtumaan liittyvät uramahdollisuudet. Hänen mukaansa tapahtumassa voi syntyä uusi menestysidea tai jo olemassa oleva liikeidea saattaa saada nousukiitoon vaadittavan kipinän. Pihalan mukaan tapahtumaan osallistuvat löytävät joka tapauksessa yritystoimintaan liittyviä uusia näkökulmia, verkostoituvat, sekä mikä tärkeintä, viettävät hauskan päivän.

 

Lähikuva, erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.

– Jos olet aktiivinen, otat haasteen vastaan ja haluat rakentaa omaa osaamistasi ja verkostoasi tulevaisuuden näkökulmasta, kannattaa ilmoittautua mukaan. Tässä menee monta kärpästä yhdellä iskulla. Uskon tämän olevan monelle erittäin hyödyllinen kokemus, Koivisto sparraa.

Ota haaste vastaan

RoboAI Innovation Challengessa neljä yritystä antaa ryhmiin jaetuille kilpailijoille haasteen tietystä aiheesta: teemat eli trackit liittyvät tekoälyyn, robotiikkaan, terveysteknologiaan sekä kestävään kehitykseen ja resurssiviisauteen. Lisäksi on avoin sarja omille yritysideoille. Haasteet ovat aitoja caseja, joihin yritys hakee kilpailijoilta tuoretta ja laatikon ulkopuolista ajattelua, esimerkiksi liiketoimintamahdollisuuksien ja kehitysideoiden muodossa. Jokaisen trackin paras idea palkitaan 500 eurolla ja mahdollisilla tuotepalkinnoilla. Eikä tässä vielä kaikki! Jos idea on oikein loistava, se voi esimerkiksi poikia yhteistyötä haasteyrityksessä.

– Avainasemassa on idean esittely: timanttinen idea on keskiössä, mutta esittämistä kannattaa harjoitella. Valmista huippupitchaajaa emme kuitenkaan etsi, vaan tämä on oppimistilanne ja kilpailuun voi lähteä täysin ummikkona, kannustaa Koivisto.

Jokaisessa haasteessa tiimille annetaan valmiiksi tietty toimintaympäristö sekä kuvaus halutusta ja odotetusta ratkaisusta, toteutus jätetään ryhmän päätettäväksi. Tiimien apuna ovat SAMKin yrityskiihdyttämön mentorit sekä haasteyrityksien asiantuntijat. Yleisölle kiinnostavin vaihe alkaa noin klo 16, kun ryhmät alkavat esittää omia pitchauksiaan ja tapahtuman kruunaa palkintojenjako.

– Tapahtuma on kaikille avoin, mutta toivomme, että yleisö ottaa mukaan omat kasvomaskinsa ja huolehtii riittävistä välimatkoista muihin.

 

RoboAI Innovation Challenge RoboAI-viikolla 12.11. klo 8-19.

Ilmoittaudu kilpailuun!

 

Kiinnostaako yritystäsi osallistua RoboAI INnovation Challenge -tapahtumaan näytteilleasettajana? Voitte toimittaa 10-15s videomainoksen, joka näkyy online-tapahtuman tauoilla osallistujille. Ilmoittaudu (sivustolla elomake.samk.fi) ja toimita materiaali annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja tapahtumasta:

RoboAI:n verkkosivuilta (sivustolla www.roboai.fi)

Ilmoittaudu RoboAI-viikon tapahtumiin!

 

Talent Hub Robotics on osa kansainvälisten osaajien rekrytointia tukevaa valtakunnallista Talent Boost-ohjelmaa. Päätoteuttajina toimivat Prizztech, Sataedu ja Winnova ja toimintaa rahoitetaan Talent Hub Robotics – Satakunta Region Offers Robotics, AI and Automation Career opportunities in Smart Factories ESR -hankkeella

Pori Entrepreneurship Society ry, eli Pori ES, on opiskelijavetoinen yhdistys, jonka toiminta tähtää Porin alueen startup-maailman elävöittämiseen. Yhdistys tarjoaa etenkin nuorille yrityksen perustamisesta kiinnostuneille mentorointia sekä keinoja löytää rahoitusta ja tiiminjäseniä. Pori ES järjestää rentoja tapahtumia, joissa osallistuja voi hioa omia liikeideoitaan, keksiä sellaisia tai oppia uutta inspiroivilta liike-elämän huipuilta, joita yhdistys tavoittelee vierailemaan tapahtumiinsa. Seuraa Instagramissa @pori_es ja Facebookissa Pori Entrepreneurship Society.

 

Lisätiedot:

Santeri Koivisto, Senior Adviser (Startup Services)
tel. 044 710 3213
santeri.koivisto@samk.fi

Pauliina Harrivaara, Talent Hub Robotics -hanke
p. 040 829 7175
pauliina.harrivaara@prizz.fi

Elias Pihala, Pori Entrepreneurship Society ry:n hallituksen puheenjohtaja
p. 044 304 7860
elias.pihala@pories.fi

 

8.10.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Santeri Koivisto

Lisää aiheesta

Lähikuva, erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.
| SAMK

Ideoista toteutukseen – Startup-yhteisö tukee opiskelijaa matkalla yrittäjäksi

SAMKin Yrityskiihdyttämö on 22 toimintavuotensa aikana tuottanut jo 320 yritystä. Nyt SAMK on lisännyt panostusta yrittäjyyteen ja perustanut proaktiivisen Startup-yhteisön, jota koordinoi maaliskuussa SAMKin erityisasiantuntijana aloittanut Santeri Koivisto.
SAMkin opiskelijat pitchaamassa yritysideaansa.
| Yrittäjyys

5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html