RoboAI-viikko 2021: RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 kestävän kehityksen asialla

– Ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot ovat opittavien asioiden ytimessä, mutta myös laajempi ymmärrys omasta idearikkaudesta. Tapahtuman energinen, mutta rento tunnelma kannustaa osallistujia olemaan aktiivisia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, luonnehtii RoboAI Innovation Challenge -tapahtumaa RoboAI-viikolla 25.11. järjestävä SAMKin erityisasiantuntija Santeri Koivisto.

21.10.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Yrityksen edustaja selostaa opiskelijoille haastetta robotin vieressä.
Innovation Challenge on RoboAI-viikon opiskelijoille suunnattu interaktiivinen osuus. Tapahtuma alkaa keskiviikkoiltana verkostoitumistapahtumalla, jossa käydään läpi tapahtuman design thinking -prosessi ja jossa osallistujat pääsevät tutustumaan omaan tiimiinsä. Torstaina tiimit pääsevät kiinni kestävän kehityksen haasteisiin. Kuva tapahtumasta marraskuulta 2020.

RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 on kaikille avoin haastekilpailu, joka törmäyttää innovatiiviset ja ongelmaratkaisukykyiset kilpailijat ja Satakunnan korkeakoulu- ja yritysmaailman haasteet. Jo neljättä kertaa järjestettävästä Innovation Challengesta on tullut perinne ja Koivisto on ylpeä siitä, että tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa osana toimintaa. Tänä syksynä tapahtuman teemana on kestävä kehitys, ja edeltävänä päivänä (24.11.) järjestetään Crazy Townilla myös verkostoitumistapahtuma ensimmäistä kertaa.

– Ekologisen näkökulman rinnalla haluamme tuoda esille inhimillisen sosiaalisen ja taloudellisen kestävän kehityksen. Koska teknisiä osaajia on paljon, ovat haasteet hieman teknispainotteisia, mutta tavoitteena on se, että mielekästä tekemistä löytyy kaikkien alojen osallistujille, Koivisto lupaa.

 

Kaksi opiskelijaa seisoo ihmisten edessä.

Tiimi esittelemässä ideoitaan Orferin haastepisteellä.

Yrittäjämielisyyttä ja verkostoitumista

Tapahtuman järjestämisessä hyvät yhteistyöverkostot ovat avainasemassa. Mukana toimii pääjärjestäjä Pori Entrepreneurship Societyn (Pori ES) lisäksi SAMK ja Prizztech.

– Tapahtuman avulla halutaan paitsi haastaa opiskelijoita, myös kasvattaa Satakunnan yrittäjämielisten yhteisöä, se luo alueelle kumulatiivista arvoa, Koivisto muistuttaa.

Kaksinkertaiselle RoboAI Innovation Challenge -voittajalle, Pori ES:n puheenjohtaja ja perustaja Violeta Ivanovalle tapahtuma on tärkeä mahdollisuus tehdä yhteisön työtä näkyväksi, verkostoitua ja edistää varsinkin ulkomaisten opiskelijoiden juurruttamista alueelle.

– RoboAI Innovation Challenge järjestetään kahdesti vuodessa ja se on meidän tapahtumiemme kohokohta! Tapahtuma on paitsi hullun hauska, se toimii tärkeänä näyteikkunana alueen ajankohtaisiin haasteisiin, kertoo Ivanova.

Yhteistyökumppaneina ja haasteiden asettajina toimivat tällä kertaa tunnettujen yritysten lisäksi muun muassa yhdistys Blockchain Forum Helsinki, joka tukee lohkoketjujen hyödyntämistä Suomessa. Kilpailu on näin myös erinomainen verkostoitumistapahtumana.

– Verkostoitumismahdollisuuksia on paljon, ja kannustammekin osallistujia aina jututtamaan haasteiden asettajia kilpailun lomassa. Porukkaa on päätynyt harjoitteluun ja töihin näihin yrityksiin ja minulta on pyydetty suosituksia. Myös osa kilpailuissa tehdyistä haasteratkaisuista on päätynyt jatkojalostukseen, yksi näistä oli tavaroiden ympärille pakkausmateriaaliksi kovettuva bambuvaahto, Koivisto korostaa.

Kolme nuorta miestä istuu tietokoneen edessä.

Viime vuonna RoboAI-viikolla järjestetyssä Innovation Challengessa tiiminsä kanssa voittanut Manu Kivelä (edessä) suosittelee tapahtumaan osallistumista kaikille.

Tärkeitä oppeja tulevaisuuden varalle

Niin ikään kaksinkertainen RoboAI Innovation Challenge -voittaja, kansainvälisen AI-koulutuksen opiskelija Manu Kivelä kehuu tapahtuman järjestelyitä sekä positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä.

–  Molemmat tapahtumat ovat olleet mielenkiintoisia, haastavia, jännittäviä ja palkitsevia. Pandemian takia viime kevään tapahtuma järjestettiin etänä, joka toi oman lisähaasteensa jo valmiiksi vaativaan päivään, hän kertoo.

Tänä syksynä tapahtuma on sidottu myös SAMKin kansainvälisten opiskelijoiden projektitoiminnan perusteet -opintoihin. Tapahtumaan toivotaan osallistujia kuitenkin paitsi kaikilta koulutusasteilta, myös työelämästä. Kivelä näkee osallistujien moninaisuudessa paljon etuja ja kehottaa ottamaan rohkeasti osaa kilpailuun.

– Pidän siitä, miten osallistujat jaetaan satunnaisiin joukkueisiin. Erilaiset taustat tuovat erilaisia ajatuksia ja ideoita haasteiden ratkaisemiseen. Tämä auttaa myös itseä ajattelemaan asioita eri näkökulmasta. Suosittelen tapahtumaa aivan kaikille! Tapahtuma opettaa ja mitään aikaisempaa kokemusta vastaavista ei tarvitse olla, hän muistuttaa. Myös Ivanovalla on tärkeä vinkki tapahtuman osallistujille.

– Pitäkää haasteen ratkaisu riittävän yksinkertaisena. Jotain, minkä yritys voi muuttaa tai ottaa käyttöön heti ensi maanantaina!

 

 

RoboAI Innovation Challenge RoboAI-viikolla 24.-25.11. Ilmoittaudu nyt!

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu tapahtumaan! Tsekkaa koko viikon ohjelma!

Lue lisää Pori ES:n sivuilta!

Pori Entrepreneurship Society ry, eli Pori ES, on opiskelijavetoinen yhdistys, jonka toiminta tähtää Porin alueen startup-maailman elävöittämiseen. Yhdistys tarjoaa etenkin nuorille yrityksen perustamisesta kiinnostuneille mentorointia sekä keinoja löytää rahoitusta ja tiiminjäseniä. Pori ES järjestää rentoja tapahtumia, joissa osallistuja voi hioa omia liikeideoitaan, keksiä sellaisia tai oppia uutta inspiroivilta liike-elämän huipuilta, joita yhdistys tavoittelee vierailemaan tapahtumiinsa. Seuraa Instagramissa @pori_es ja Facebookissa Pori Entrepreneurship Society.

 

Lisätiedot:

Santeri Koivisto, Erityisasiantuntija (Startup-palvelut)
p. 044 710 3213
santeri.koivisto@samk.fi

Violeta Ivanova, Pori ES puheenjohtaja
p. 044 218 4574
violeta.ivanova@pories.fi

Järjestäjien logoja.

Rahoittajien logoja. Talent Hub Satakunta -logo.

 

RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 -tapahtuman pääjärjestäjät ovat Pori Entrepreneurship Society, SAMK ja Prizztech.  

21.10.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

kilpailuryhmiä haastekilpailussa.
| Teknologia

RoboAI-viikko: Häckää, pitchaa ja voita! – RoboAI Innovation Challenge haastaa ideoimaan

– Ryhmillä on päivä aikaa villisti keksiä, konseptoida ja esittää oma ideansa. Vahvoilla ovat ne kilpailijat, jotka ovat rohkeasti avoimin mielin liikkeellä, uskaltavat kertoa mieleen tulevat ideansa ja toimivat hyvin ryhmässä. Myös niitä ihmisiä tarvitaan, jotka löytävät villeistä ideoista konkretian ja kehittävät sitä eteenpäin, muistuttaa Koivisto.
Kuvassa Universal Robotsin piste, jossa opiskelijat pääsevät kysymään haasteeseen liittyviä kysymyksiä.
| Yrittäjyys

Hack up your future! – Haasta itsesi Hackatonissa

SAMKin, Pori Entrepreneur Societyn ja muiden yhteistyökumppaneiden järjestämässä etäkilpailussa pääset innovoimaan mm. robotiikkaan ja hyvinvointiteknologiaan liittyvissä haasteissa.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html