Restonomien SM-kisoista hopeaa ja hyödyllisiä kokemuksia

Matkailun opiskelijat Sonja Röntynen, Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen matkustivat toiselle puolelle Suomea Joensuuhun RESTO2019-kisoihin ja nappasivat toisen sijan. Karjalainen vieraanvaraisuus ja välittömyys purivat hyvin porilaisnaisiin, jotka eivät itsekään jää sanattomaksi. Yksi kilpailun tarkoituksista onkin omien ideoiden esittämisen ja esittelyn taito.

Sonja Röntynen (vas.), Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen saivat restonomien SM-kisoista palkintojen lisäksi myös kunniakirjan.
Sonja Röntynen (vas.), Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen saivat restonomien SM-kisoista palkintojen lisäksi myös kunniakirjan.

Sonja Röntynen (vas.), Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen saivat restonomien SM-kisoista palkintojen lisäksi myös kunniakirjan.

Kaksipäiväiset kilpailut sisälsivät ennakko- ja kilpailutehtävien lisäksi verkostoitumista, tutustumista Joensuun tärkeisiin matkailukohteisiin sekä paikallisiin yrityksiin.

– Tasainen laatu kaikissa tehtävissä taisi olla valttimme kilpailussa, naiset pohtivat.

Menestykseen on helppoa olla tyytyväinen, sillä se on vuosittain toistuvassa kisassa SAMKin paras sijoitus tähän mennessä. Matkailun opettajat kutsuivat joukkueeseen erilaisia vahvuuksia omaavia opiskelijoita, jotta saatiin tietotaidoltaan mahdollisimman monipuolinen joukkue eri vuosikurssien opiskelijoista.

– Tietenkin joukkuehengen kannalta on tärkeää, että osallistujat tuntevat toisensa myös ennestään, valmentavat opettajat Elina Junnila ja Heini Korvenkangas toteavat.

Ennakkotehtävien toimeksiantajia olivat Suomen Restonomiliitto ry Sure ja Joensuun kaupunki. Ennakkotehtävien lisäksi kilpailuun ei voinut erityisesti valmistautua muuten kuin perehtymällä alueen yrityksiin.

Kilpailutehtäviin kuului matkapaketin luonti, tapahtuman suunnittelu, vierailukohteen vahvuuksien markkinointi sekä villiruuan konseptointi. Kilpailutehtävät perustuivat paikallisten yritysten antamiin toimeksiantoihin. Kilpailutehtävien esittämisessä raadille ja yleisölle mitattiin ongelmanratkaisutaitojen lisäksi esimerkiksi esiintymistaitoja hissipuheen muodossa.

Opiskelijoiden mielestä erityisen mielenkiintoinen oli tehtävä, jossa suunniteltiin lapsiperheille suunnattu muinaisen Karjalan tapahtumapäivä.

– Kilpailuun osallistuminen ja menestyminen vaatii uskallusta, heittäytymistaitoa ja itsevarmuutta omasta osaamisesta ja vahvuuksista. Pitää myös uskaltaa esiintyä ja tuoda esille omat mielipiteensä. Myös jaksamista ja paineensietokykyä vaadittiin, he arvioivat.

Opiskelijoiden mielestä tähänastiset opinnot hyödyttivät suuresti kilpailutehtävien teossa, esimerkiksi matkailupakettien ja tapahtumien suunnittelussa. Koulutuksessa on oppinut myös esiintymistä, ryhmätöiden tekoa, visuaalisuutta ja digitaitoja.

Kilpailumenestyksestä hyötyä työelämässä

Kilpailuun osallistumisesta saa opintopisteitä, mutta sitä tärkeämpänä opiskelijat pitävät saatua kokemusta. He uskovat, että tulevaisuudessa kilpailukokemuksesta ja menestyksestä on hyötyä työnhaussa.

– Voimme osoittaa, että oikeasti osaamme asioita ja pystymme olemaan luovia paineen alla, naiset sanovat.

 

Info

  • RESTO2019-kisat järjestettiin Joensuussa 21.–22.3.2019. Kilpailuiden teemana oli Pure Karelia, jolla korostettiin karjalaista vieraanvaraisuutta sekä paikallisia erityispiirteitä.
  • Kisan voitti Laurea-ammattikorkeakoulun Rebels-joukkue, SAMKin Poristokraatit sijoittui toiseksi ja kolmannen sijan vei Haaga Helia Porvoon joukkue Porvoon Mitta. Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 11 joukkuetta.

Lisätietoa kilpailusta

 

 

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.