Restonomien SM-kisoista hopeaa ja hyödyllisiä kokemuksia

Matkailun opiskelijat Sonja Röntynen, Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen matkustivat toiselle puolelle Suomea Joensuuhun RESTO2019-kisoihin ja nappasivat toisen sijan. Karjalainen vieraanvaraisuus ja välittömyys purivat hyvin porilaisnaisiin, jotka eivät itsekään jää sanattomaksi. Yksi kilpailun tarkoituksista onkin omien ideoiden esittämisen ja esittelyn taito.

28.3.2019 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Sonja Röntynen (vas.), Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen saivat restonomien SM-kisoista palkintojen lisäksi myös kunniakirjan.
Sonja Röntynen (vas.), Kiia Mäkinen, Taru Hyrkäs ja Elina Tiainen saivat restonomien SM-kisoista palkintojen lisäksi myös kunniakirjan.

Kaksipäiväiset kilpailut sisälsivät ennakko- ja kilpailutehtävien lisäksi verkostoitumista, tutustumista Joensuun tärkeisiin matkailukohteisiin sekä paikallisiin yrityksiin.

– Tasainen laatu kaikissa tehtävissä taisi olla valttimme kilpailussa, naiset pohtivat.

Menestykseen on helppoa olla tyytyväinen, sillä se on vuosittain toistuvassa kisassa SAMKin paras sijoitus tähän mennessä. Matkailun opettajat kutsuivat joukkueeseen erilaisia vahvuuksia omaavia opiskelijoita, jotta saatiin tietotaidoltaan mahdollisimman monipuolinen joukkue eri vuosikurssien opiskelijoista.

– Tietenkin joukkuehengen kannalta on tärkeää, että osallistujat tuntevat toisensa myös ennestään, valmentavat opettajat Elina Junnila ja Heini Korvenkangas toteavat.

Ennakkotehtävien toimeksiantajia olivat Suomen Restonomiliitto ry Sure ja Joensuun kaupunki. Ennakkotehtävien lisäksi kilpailuun ei voinut erityisesti valmistautua muuten kuin perehtymällä alueen yrityksiin.

Kilpailutehtäviin kuului matkapaketin luonti, tapahtuman suunnittelu, vierailukohteen vahvuuksien markkinointi sekä villiruuan konseptointi. Kilpailutehtävät perustuivat paikallisten yritysten antamiin toimeksiantoihin. Kilpailutehtävien esittämisessä raadille ja yleisölle mitattiin ongelmanratkaisutaitojen lisäksi esimerkiksi esiintymistaitoja hissipuheen muodossa.

Opiskelijoiden mielestä erityisen mielenkiintoinen oli tehtävä, jossa suunniteltiin lapsiperheille suunnattu muinaisen Karjalan tapahtumapäivä.

– Kilpailuun osallistuminen ja menestyminen vaatii uskallusta, heittäytymistaitoa ja itsevarmuutta omasta osaamisesta ja vahvuuksista. Pitää myös uskaltaa esiintyä ja tuoda esille omat mielipiteensä. Myös jaksamista ja paineensietokykyä vaadittiin, he arvioivat.

Opiskelijoiden mielestä tähänastiset opinnot hyödyttivät suuresti kilpailutehtävien teossa, esimerkiksi matkailupakettien ja tapahtumien suunnittelussa. Koulutuksessa on oppinut myös esiintymistä, ryhmätöiden tekoa, visuaalisuutta ja digitaitoja.

Kilpailumenestyksestä hyötyä työelämässä

Kilpailuun osallistumisesta saa opintopisteitä, mutta sitä tärkeämpänä opiskelijat pitävät saatua kokemusta. He uskovat, että tulevaisuudessa kilpailukokemuksesta ja menestyksestä on hyötyä työnhaussa.

– Voimme osoittaa, että oikeasti osaamme asioita ja pystymme olemaan luovia paineen alla, naiset sanovat.

 

Info

  • RESTO2019-kisat järjestettiin Joensuussa 21.–22.3.2019. Kilpailuiden teemana oli Pure Karelia, jolla korostettiin karjalaista vieraanvaraisuutta sekä paikallisia erityispiirteitä.
  • Kisan voitti Laurea-ammattikorkeakoulun Rebels-joukkue, SAMKin Poristokraatit sijoittui toiseksi ja kolmannen sijan vei Haaga Helia Porvoon joukkue Porvoon Mitta. Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 11 joukkuetta.

Lisätietoa kilpailusta

 

 

 

Lisää aiheesta

Michaela Särs (vas.), Sanna Alakuju ja Kiia Mäkinen ovat SAMK Bridgeen rekrytoituja matkailun opiskelijoita.
| Matkailu

Teoria käytäntöön – koulutusmatkatoimisto starttasi

Opiskelijavoimin toimiva incoming-koulutusmatkatoimisto SAMK Bridge on viettänyt avajaisia vilkkaissa ja innostuneissa tunnelmissa. Matkailun opiskelijat Sanna Alakulju, Kiia Mäkinen ja Michaela Särs odottavat pääsyä tositoimiiin. Avajaisissa heidän tehtävänään oli kertoa yhteistyökumppaneille uuden matkatoimiston tavoitteista ja yhteistyömahdollisuuksista.
SAMKista restonomiksi (AMK) valmistunut Mikko Leinonen työpaikallaan.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Festivaalituottajana mielekkäintä on työn monipuolisuus

Restonomin (AMK) koulutuksesta valmistunut Mikko Leinonen toimii tällä hetkellä festivaalituottajana Tanssikoulu Baila Bailassa Helsingissä. Häntä innostaa työssä se, että jokainen päivä on erilainen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html