Rehabilitation-opintojen anti käytäntöön geneveläisessä fysioterapiayrityksessä

Sveitsiläinen Sibyl Szedressy aloitti opinnot SAMKin englanninkielisessä Rehabilitation-koulutuksessa syksyllä 2018. Genevessä omaa yksityistä fysioterapian alan yritystä pyörittävä Sibyl etsi pitkään itselleen sisällöltään ja toteutustavaltaan sopivaa Master-koulutusta, kunnes löysi SAMKin koulutuksen netistä.

6.3.2020 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Sibyl Szedressy

Kuntouksen opiskelija Sibyl Szedressy fysioterapia-klinikallaan Sveitsissä.

Sveitsiläinen kolmen lapsen äiti Sibyl Szedressy suorittaa Rehabilitation-koulutusta SAMKissa.

Rehabilitation-opinnoissa käsitellään muun muassa kuntoutuksen teoriaa, esteettömyyttä, kuntoutuspalveluja ja hyvinvointiteknologiaa. Näiden aiheiden lisäksi opintoihin sisältyy myös tutkimus- ja johtamisopintoja.

– Johtaminen, laatu ja prosessit ovat aiheina minulle uusia. Oman työni kannalta on erittäin hyödyllistä käydä myös näitä uusia aiheita läpi ja keskustella niistä muiden opiskelijoiden ja lehtoreiden kanssa.

Sibylin mielestä koulutusohjelman sisältö on mielenkiintoinen ja se antaa perusteelliset tiedot Rehabilitation-alasta.

– Koulutus on avannut silmäni, sillä sisältö on paljon muutakin kuin pelkkää fysioterapiaa, josta minulla on aikaisempaa kokemusta.

SAMKin englanninkielinen Rehabilitation-koulutus soveltuu esimerkiksi fysioterapeuteille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kuntoutuksen ohjaajille ja sosionomeille, joilla on vähintään kaksi vuotta työkokemusta ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen.

– Keskustelut muiden terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa opintojaksojen aikana on antanut uusia näkökulmia omaan osaamiseeni.

Etäopiskelu onnistuu hyvien työkalujen ansiosta

Master-koulutuksen opetus on järjestetty niin, että työn ja opiskelun yhteensovittaminen on mahdollista. Opiskelu onnistuu myös ulkomailta käsin. Kontaktiopetuspäiviin, joita on noin kaksi päivää kuussa, voi osallistua Porin kampuksella tai HILLissä, joka on SAMKin verkko-opiskeluympäristö.

Mielestäni etäopiskelukonsepti on erittäin hyvä ja se toimii.

– Opintojen aikana olen käynyt 4 kertaa Porin kampuksella. Muuten osallistun opetukseen HILLissä järjestettävien luentojen kautta. Teemme myös jonkin verran ryhmätehtäviä. Mielestäni etäopiskelukonsepti on erittäin hyvä ja se toimii. Työkalut on helppo oppia ja opettajat auttavat ja tukevat.

Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Sibyl ohjaa fysioterapian harjoitteluja suorittavia opiskelijoita ja opettaa fysioterapiaa Geneven yliopistossa. Kiireisen arjen keskellä Sibyl kertookin tekevänsä opiskelutehtäviä yleensä iltaisin, kun hänen kolme lastansa ovat jo nukkumassa.

– Työtä on toki paljon, mutta järjestelmällisyys ja priorisointi auttavat opintojen suorittamisessa. Kun motivaatio on kohdallaan, opinnoista suoriutuu hyvin.

– Rehabilitation-koulutuksen myötä olen tutustunut uuteen maahan, Suomeen, ja sen terveydenhuoltoon ja kulttuuriin. Se on upeaa!

Kuntouksen opiskelija Sibyl Szedressy fysioterapia-klinikallaan Sveitsissä.

Kuka? Sibyl Szedressy

Koulutusohjelma: Rehabilitation (Master-koulutus)

6.3.2020 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Sibyl Szedressy

Lisää aiheesta

Henkilökunta testaamassa Indegon eri ohjelmavaihtoehtoa.
| Hyvinvointi ja terveys

Arvokasta lisäkoulutusta fysioterapeuteille

Satakunnan alueen fysioterapeutit ovat erityisessä asemassa saadessaan mahdollisuuden ilmaiseen Eksoskeleton-koulutukseen.
Yvonne Ewane Porin kampuksen Agora kahviossa.
| Hyvinvointi ja terveys

Kamerunilaistaustainen Yvonne opiskelee sairaanhoitajaksi – työpaikka jo on

Yvonne Ewane aloitti sairaanhoitajaopinnot SAMKissa elokuussa 2017. Nyt hän työskentelee sairaanhoitajana Turussa akuutilla geriatrisella vuodeosastolla ja suorittaa samalla syventävää opintoihin kuuluvaa harjoitteluaan.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html