Putkimiehestä insinööriksi

Jere Kuljula, päätti ottaa seuraavan askeleen elämässään ja hakea SAMKiin 2019 keväällä. Jere opiskelee nyt kolmatta vuotta rakennus ja -yhdyskuntatekniikkaa ja on erikoistunut LVI-suunnitteluun.

Jere Kuljula istuu pyöreän pöydän vieressä ja katsoo kannettavaa tietokonetta.

Jere suosittelee alaa niille, joita kiinnostaa rakennus ja -yhdyskuntatekniikka sekä insinööriopinnot.

Jere Kuljula, puolivartalokuva

Jere Kuljula

LVI-asentaja

Rakennus ja -yhdyskuntatekniikan opiskelija

Pori

– En halunnut olla ”se perusjamppa”, joka tekee töitä asennuksen parissa, vaan haluan vastuuta.

Kun Jere aloitti opintonsa SAMKissa, hän oivalsi, että haluaisi mahdollisesti perustaa oman yrityksen. Ajatus vahvistui opintoihin sisältyneiden yrittäjyysopintojaksojen jälkeen. Tulevaisuuden suunnitelmien lisäksi ammattikorkeakoulu on tuonut muutakin sisältöä Jere elämään.

– Parasta opinnoissa on ollut keskiviikot, Jere naurahtaa.

– On saanut uusia kavereita ja päässyt haastamaan itseä vaikeiden opiskelutehtävien myötä. Palkitsevinta on onnistua tehtävässä, mikä tuntui aluksi mahdottomalta.

Kiinnostus omaa alaa kohti teki tulevaisuuden polkua selkeämmäksi

Aikaisemman työkokemuksen myötä LVI-alalla työskennellyt Jere on saanut hyväksiluettua esimerkiksi opintojen harjoitteluita. Käytännön asiat ovat LVI-alalta olleet tuttuja, mutta haastavinta opinnoissa on hänen mukaan ollut matematiikka ja fysiikka.

– Välillä tehtävät tuntuvat erittäin vaikeilta, mutta niissä onnistuminen on palkitsevaa. Nykyään asiat sujuvat jo paremmin ja ymmärsin että LVI-alaan tarvitaan muutakin kuin käytännön tietoa ja taitoa. Haluan nähdä mitä on perusasentamisen takana, kun suunnitellaan kohteita.

Opintoja on jäljellä noin puolet ja katse Jerellä on tulevaisuudessa.

– Oon viiden vuoden päästä LVI-insinööri ja töissä jossain isommassa roolissa, tai alan yrityksessä. Haluan olla muutakin kuin ihminen, joka kävelee koulusta todistus kourassa hyödyntämättä opintojani.

Jere suosittelee alaa niille, joita kiinnostaa rakennus ja -yhdyskuntatekniikka sekä insinööriopinnot. Hän kokee, että ammattikorkeakoulututkinto antaa huomattavasti paremmat eväät tulevaisuuden työelämään kuin ammattikoulututkinto.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.