Porissa järjestetään Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 2.–3.11.2023

SAMK järjestää yhdessä Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan toisen asteen kouluttajien WinNovan ja Sataedun kanssa AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät SAMKin Porin kampuksella marraskuussa. 

1.9.2023 | Teksti: Hanna-Maria Mäkelä | Kuva: Tomi Glad

SAMKin Porin kampus ylhäältä päin kuvattuna./ SAMK Pori Campus seen from above.

Tutkimuspäivien teema on ”Tulevaisuuden oppiminen ja kestävyysosaamisen vahvistaminen tutkimusyhteistyön avulla”. Päiville odotetaan noin 150 ammatillisen ja ammattikorkeakoulutuksen tutkijaa ja kehittäjää. 

Tapahtuma vahvistaa työelämän, koulutuksen ja tutkijoiden kohtaamista ja vuoropuhelua, ja tunnistaa niitä haasteita, joita työelämän muutokset, digitalisaatio, vastuullisuus ja vihreä siirtymä asettavat tulevaisuuden työelämälle. Koulutus on keskeisessä roolissa, kun mietitään, mihin Suomi on menossa tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana. 

Keskeisenä työelämätaitona nähdään kestävyysosaaminen. Sillä tarkoitetaan kestävän tulevaisuuden rakentamisessa tarvittavaa ammattiosaamista, joka koostuu työprosessin hallintaan, työyhteisössä toimimiseen, toimintaympäristön tuntemukseen ja globaaliin ulottuvuuteen liittyvästä osaamisesta. 

– On tärkeää, että yhdessä työelämän ja kaikkien koulutustoimijoiden kanssa voidaan pohtia, millaisia uusia taitoja ja tietoja tulevaisuuden työelämä edellyttää. Kestävyysosaaminen kuvaa juuri niitä taitoja, joita muuttuvassa työelämässä tarvitaan. Odotan, että tapahtuman puheenvuorot ja keskustelut antavat eväitä kehittää koulutusta vastaamaan entistä paremmin yritysten ja yhteiskunnan tarpeita, Satakunnan ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta kuvailee odotuksiaan. 

– AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät järjestetään vuosittain, jotta koulutuksen kehittäjillä ja tutkijoilla on mahdollisuus tavata ja keskustella ajankohtaisista aiheista, kertoo tapahtuman järjestäjäkumppani Ottu ry:n varapuheenjohtaja, projektitutkija Maarit Virolainen koulutuksen tutkimuslaitokselta Jyväskylän yliopistosta.  

Tutkimuspäivien aikana järjestetään teemaryhmiä, joissa käsitellään ammattikorkeakoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen kohdistuvaa tutkimus- ja kehitystyötä.

Tutkimuspäivillä kuullaan myös ajankohtaisista ja mielenkiintoisista teemoista puheenvuoroja alansa huippuasiantuntijoilta

Tämän vuoden avainpuhujat, ja huippuasiantuntijat, Chiara Riondion ja Jörg Markowitch tarjoavat virikkeeksi kansainvälisiä, eurooppalaisia näkökulmia, Maarit Virolainen summaa tapahtuman antia.

Lisäksi päivien esityksistä saa raikkaan ja ajantasaisen näkökulman Suomessa menossa olevasta tutkimuksesta, joten odotankin että tulee taas innostava ja mukava konferenssi. 

 
Lisätietoja tapahtuman verkkosivulla.

 

Lisätietoja:

Jari Multisilta
rehtori, toimitusjohtaja
Satakunnan ammattikorkeakoulu
+358 44 710 3410
jari.multisilta@samk.fi 

1.9.2023 | Teksti: Hanna-Maria Mäkelä | Kuva: Tomi Glad

Lisää aiheesta

Sinisävytteinen abstrakti kuva
| TKI

Kuusi miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta SAMKille

Satakunnan ammattikorkeakoulu on menestyi viime vuoden lopulla hyvin tutkimusrahoituksen hankinnassa. Kansallista ja kansainvälistä tutkimusrahoitusta on tulossa yhteensä kuusi miljoonaa euroa. Rahoitus kanavoituu 20 Satakuntaa palvelevaan tutkimushankkeeseen.
Näkymä SAMKin Porin kampuksen Atrium-aulaan kohti suuria päätyikkunoita.
| SAMK

Katsaus SAMKin tutkimuskeskusten vuoteen 2022

Satakunnan ammattikorkeakoulussa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Keskukset tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa sekä kilpailun, tehokkuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa. Myös vuonna 2022 toiminta on ollut aktiivista ja innovatiivista, ilmassa on ollut tekemisen meininkiä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen