Opiskelijat valitsivat vuoden opettajan – myös muita työntekijöitä palkittiin henkilöstöpäivässä

”Opas eksyneelle. Tsemppaaja toivottomalle. Ihminen ihmiselle. Ideoiden jatkojalostaja sekä haaveiden suunnitelmistaja. Se on meidän Petri.” Näin kuvattiin vuoden opettajaksi valittua lehtori Petri Martikkalaa. Myös muita ansioituneita työntekijöitä palkittiin SAMKin henkilöstöpäivässä.

11.1.2021 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Miikka Sammalisto

Petri Martikkala seisoo harmaan särmin edessä pitäen kunnikirjaa ja kukkakimppua./Petri Martikkala stands in front of a gray border, holding a certificate of honor and a bouquet of flowers.

Vuoden opettajaksi valittu Petri Martikkala sai opiskelijakunnalta onnittelukukkaset ja opiskelijahaalarit.

SAMKin henkilöstöpäivä järjestettiin vallitsevan tilanteen vuoksi etäyhteyksin. Henkilöstöpäivässä kuultiin ajankohtaisia asioita ja palkittiin vuoden 2019 ansioituneita samkilaisia. SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden hanketoimija, vuoden julkaisija, vuoden julkaisu, vuoden menestystarina ja vuoden viestijät. Vuoden opettajan valitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Henkilökunta valitsi keskuudestaan vuoden samkilaisen.

Vuoden opettajaksi valitun lehtori Petri Martikkalan valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Petri osaa opettaa asiat kiinnostavasti, hyvällä huumorilla höystettynä. Petri on helposti lähestyttävä ja läppää voi heittää muustakin kuin kouluasioista!” ”Pysyy asiassa mutta osaa myös olla hauska. Pitää luennot myös täten mielenkiintoisena. Reilu arvostelu opintojaksoilla ja osaa auttaa jos kysyttävää on.” ”Häneltä saa aina tukea ja kannustusta opiskeluissa. Hänen luennoillaan saa aina hyviä ja kehittäviä keskusteluita aikaiseksi. Ehdottomasti paras opettaja!"

Vuoden menestystarinaksi valittiin Nopsa-väyläopinnot. Valintaa perusteltiin seuraavasti: "Nopsa-hanke vastaa hyvin SAMKin haasteisiin, normiajassa valmistumiseen. Nopsa-polun suorittaneet ovat sitoutuneita ja motivoituneita opiskelijoita. He suurella todennäköisyydellä tulevat valmistumaan ajallaan. Nopsa-hankkeessa suunnitellusta väylämallista on tullut osa SAMKin pysyvää toimintaa ja se on lisännyt yhteistyötä SAMKin ja ammattioppilaitosten välillä".

Vuoden viestijät palkittavana ensi kertaa

Vuoden viestijät valittiin ensimmäistä kertaa. Palkituksi tuli kaksi henkilöä, tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola ja tutkijayliopettaja Sari Merilampi. Valintaa perusteltiin sillä, että vuoden viestijät ovat tuoneet SAMKia esille aktiivisella toiminnallaan ja omalla persoonallaan sosiaalisessa tai perinteisessä mediassa, ja he ovat olleet myös proaktiivisia toimijoita tuodessaan asioita SAMKin viralliseen viestintään.

Vuoden julkaisijana palkittiin tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Hänen valintaansa perusteltiin seuraavasti: "Samkilaiset julkaisivat vuonna 2019 kaikkiaan 17 alkuperäisartikkelia tieteellisissä aikakauslehdissä. Vuoden julkaisija on tehnyt näistä artikkeleista kolme, ollen niissä joko ainoa tai ensimmäinen kirjoittaja. Tämän tutkimus- ja hankemaailmassa aktiivisen tohtorin artikkelit vuodelta 2019 käsittelevät eri näkökulmista kansainvälisen opetussuunnitelman laatimista ja kehittämistä."

Vuoden julkaisuna palkittiin Hoitotyön taidot ja toiminnot, jonka tekijöitä ovat lehtorit Hanna Rautava-Nurmi, Airi Westergård, Tarja Henttonen sekä Mirja Ojala SAMKista ja Sinikka Vuorinen Diakista. Palkittu julkaisu on uusittu painos Suomessa merkittävästä oppikirjasta. Tekijät ovat haastattelussa kertoneet sen olevan ”tukeva pohja, johon voi palata vaikka valmistuttuaankin. Kirjasta voi helposti varmistaa asioita, jotka eivät ole itselle jokapäiväisiä”. Pontimena oppikirjan tekemiseen – ja myös uudistamiseen – oli heidän mukaansa yksinkertaisesti tarve paremmille oppimateriaaleille. Tästä kirjasta on haluttu tehdä mahdollisimman ymmärrettävä ja konkreettinen.

Vuoden samkilaiseksi tuli yhteensä 44 ehdotusta. Valituksi tuli verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen. Häntä kuvailtiin perusteluissa ystävälliseksi ja kohteliaaksi, aina valmiiksi neuvomaan ja opastamaan. Hänen sanottiin olevan myönteinen ja aurinkoinen työkaveri, työhön ja haasteisiin napakasti tarttuva tiimipelaaja ja uusien juttujen kehittäjä.

Vuoden hanketoimijoiksi valittiin projektiassistentit Maija Hannukainen, Anu-Susanna Koskela, Sinikka Kyngäs, Heli Leppäniemi ja Annu Rantanen, projektisihteerit Minna Jaakkola, Susanna Jänismäki ja Pirjo Tuomi, T&K -suunnittelija Marjo Lehto ja suunnittelija Leila Tasku. Heidän valintaansa perusteltiin seuraavasti: ”Näiden hanketoimijoiden työtä arvostetaan sekä SAMKissa että hankekumppanien keskuudessa. Nämä henkilöt saavat erittäin hyvää palautetta hankkeen toteuttajakollegoilta, projektipäälliköiltä, tutkijoilta ja rahoittajilta."

11.1.2021 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Miikka Sammalisto

Lisää aiheesta

Vanhoja mentoreita: Marko Mikkola, kiihdyttömötoiminnasta vastaava Pia Marjanen ja Petri Martikkala, ryhmäkuva.
| Opinnot ja opetus

Opiskelijat kiinnostuneita yrittäjyydestä – SAMKin Yrityskiihdyttämöä vahvistettiin uusilla mentoreilla

SAMK vahvisti Yrityskiihdyttämöään uusilla mentoreilla, sillä opiskelijat ovat entistä kiinnostuneempia yrittäjyydestä. Kiihdyttämön mentoreina ovat viime vuosina toimineet Pia Marjanen (vetäjä), Teppo Lundell, Petri Martikkala ja Marko Mikkola. He pitävät tärkeänä yhteistä nimittäjäänsä: helppoa lähestyttävyyttä ja auttamisen halua.
SAMKin Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa.
| Opinnot ja opetus

Mitä hoitotyön opiskelijan tulee oppia? Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa

– Tarvitaan parempia materiaaleja opiskelijoille. Nuoret vähenevät, mutta opiskelupaikkojen määrä lisääntyy. On tärkeää, että valmistuneet ymmärtävät oman vastuunsa ja osaavat tarvittaessa nostaa kädet pystyyn: tätä asiaa en tiedä, siispä kysyn, tiivistävät hoitotyön opettajat ja oppikirjakirjailijat SAMKista ja Diakista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKissa lehtorina toimiva Anne Sankari kirjoittaa uudessa blogissa kirjoittamisesta ─ välillä ammattikorkeakouluopiskelun näkökulmasta, välillä yleisemmin.
https://tekstisankari.samk.fi

Muistatko, milloin liityit Twitteriin? Minä muistan! RoboAI 2 vuotta Twitterissä! 563 twiittiä robotiikkaa, automaatiota, tekoälyä ja hyvinvointiteknologiaa. Tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @TampereUni sekä yritykset! #TwitterMerkkipäiväni

Palveluliiketoiminnan osaamisalueella on lähdetty kehittämään digitalisaation ja liiketoiminnan rajapintaan liittyvää opetus- ja TKI-toimintaa.
https://www.samk.fi/uutiset/katseet-kohti-digitaalista-transformaatiota/

Hyvää kansainvälistä sairaanhoitajien päivää. Teette arvokasta työtä!

Happy International Nurses Day. Your work is invaluable!

#samk #kansainvälinensairaanhoitajapäivä
#InternationalNursesDay #IND2021 #FlorenceNightingale