Opiskelijamme työllistyvät: Vaihtelua uralle yritysjuridiikan parista

Harri Liimatainen lähti hakemaan kehitysmahdollisuuksia ja vaihtelua uralleen yritysjuridiikan parista ja eteni koulutuksen kautta henkilöstösuunnittelijaksi.

Liimatainen lähikuvassa puku päällä.

Harri Liimatainen opiskeli SAMKissa yritysjuridiikan tradenomiksi monimuotototeutuksessa Huittisissa 2014–2016, työskenneltyään aikaisemmin kokkina Suomessa ja Euroopassa, sekä linja-auton kuljettajana.

Liimatainen lähti opiskelemaan tradenomiksi kehittyäkseen urallaan työn ohella. Eritysesti juridiikka ja sen tuoma oikeustieteellinen asiantuntemus kiinnosti aiheena, jonka kautta opiskeluala valikoitui.

Monimuoto-opiskelua SAMKissa

SAMKin monimuoto-opiskelusta Liimataisella on vain hyvää sanottavaa.

– Monimuoto-opiskelu oli oikein mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.

Yritysjuridiikan alaa Liimatainen suosittelisi kaikille, joita vähäkään HR-puolen toiminta kiinnostaa. Opinnoista on kyseisellä puolella todella paljon hyötyä ja juridiikkaa tarvitaan muutenkin monilla eri alueilla. Liimataisesta alan opiskelu sopii hyvin järjestelmällisille ja analyyttisille henkilöille, joita kiinnostaa perehtyä lainsäädäntöön ja sen sisältöön.

– Alan opiskelu toi ainakin itselle varmuutta, kun tietää mitä lainsäädännöt oikeasti tarkoittavat niin jäävät kuulopuheet välistä.

”Monimuoto-opiskelu oli mukavaa aikuiselle, työssäkäyvälle ihmiselle, koska se tarjosi joustavat opiskelumahdollisuudet.”

Opiskelun jälkeen henkilöstöhallintoon

Liimataiselle työ yritysjuridiikan parissa, henkilöstöhallinnossa, avautui opiskelujen jälkeen hyvin. Hän pystyi vaihtamaan tehtäväänsä työpaikan sisäisesti. Liimatainen toteaa, että opiskelujen jälkeisen työllistymisen kannalta esimerkiksi paikka, jossa opinnäytetyön tekee, voi olla tärkeä mahdollisuus avata ovia uralle.

Henkilöstösuunnitelijana työskentelevä Liimatainen kertoo työhönsä kuuluvan tällä hetkellä työsuhteen koko elinkaaren lainsäädäntöpuoli, rekrytoinneista työsuhteen kehittämiseen ja työsuojeluun.

Harri Liimatainen

Tradenomi (AMK)

HR coordinator, Länsilinjat Oy

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.