Opiskelijamme työllistyvät: Työmahdollisuuksien monipuolisuus kiinnitti huomion

Keväällä 2017 SAMKista tradenomiksi valmistunut Jonna Vaahtera piti opintojen jälkeistä työllistymismahdollisuuksia monipuolisena ja valitsi siksi liiketalouden.

Jonna Vaahtera työpaikallaan Kodin Terrassa.

Jonnan työpaikalla hyviä asiakaspalvelutaitoja osataan arvostaa.

Jonna kertoo haaveilleensa monista eri aloista. Hän ei ole vieläkään varma, mikä hänestä tulee isona, mahdollisuuksia on niin monia. Opintoja selaillessa liiketalouden monipuolisuus vakuutti hänet heti. Opintojen jälkeen olisi helppo työllistyä moneen eri tehtävään. Vaikka tulevaisuudessa opiskelisi lisää, niin liiketalouden opinnoista on silti hyötyä monessa.

– Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta keväällä 2017 tradenomiksi. En vieläkään ole varma, missä ammatissa näen itseni tulevaisuudessa mutta Kodin Terran myynnissä ja asiakaspalvelussa oli hyvä aloittaa, Jonna pohtii.

Opinnot vahvistivat jo aiemmin opittuja taitoja

Jonna kokee alansa työmahdollisuudet laajaksi. Kodin Terrassakin hän tykkää työn monipuolisuudesta ja työilmapiiri saa myös paljon kehuja. Laadukasta asiakaspalvelua Jonna osaa arvostaa. Monen vuoden kokemus asiakaspalvelusta on opettanut Jonnalle paljon ja opinnot ovat vain vahvistaneet jo aiemmin opittuja taitoja.

– Opiskeluaikana tuli opittua paljon lisää asiakaspalvelun tärkeydestä. Tietojenkäsittelyn taidot kehittyivät huimasti opintojen aikana ja siitä on ollut paljon hyötyä työelämässä, Jonna kertoo.

Asiakaspalvelija työnimikkeenä on laaja käsite

Jonna työskentelee Kodin Terrassa, jossa hän on työskennellyt pian seitsemän vuotta. Harjoittelun hän kuitenkin suoritti toisessa paikassa, kokemuksien kerryttämisen vuoksi. Jonna toimii Kodin Terrassa niin asiakaspalvelijana kuin myös kassavastaavana. Hänen vastuullaan ovat muun muassa rahojen lähetys ja vastaanotto, raporttien läpikäynti ja kassaerojen selvitys. Hänen työtehtäviinsä kuuluu myös kaikki kassa- ja infopalvelut. Infotyöskentelyyn kuuluvat reklamaatiot ja palautukset, sekä esimerkiksi peräkärryn vuokraus. Infotyöntekijät ovat moniosaajia, kuten myös tradenomit. Jonna kertookin tradenomiopintojen kehittäneen häntä paljon asiakaspalvelijana.

 

Jonna

Jonna Vaahtera

Koulutus: Tradenomi, taloushallinto

Nykyinen työtehtävä: Asiakaspalvelija ja myyjä, Kodin Terrassa

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.