Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista kansainväliseen työhön tuotantotalouden insinöörinä

Juuso Saari opiskeli SAMKissa Rauman kampuksella ja valmistui tuotantotalouden insinööriksi jouluna 2017. Nykyään Saari työskentelee monikansallisessa teollisuusyrityksessä, nimeltään Andritz Oy. Siellä hän työskentelee brasilialaisessa divisioonassa teollisen internetin, eli IIoT:n parissa.

15.1.2019 | Teksti: Toni Hokkanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Juuso Saari

Juuso Saari Brasilian lämmössä

– Olen aina ollut taloustietoinen ja lukiessani tuotantotaloudesta, vaikutti se ehkä itselleni mielenkiintoisimmalta insinööritieteeltä. Toisena vaihtoehtona pidin informaatiotekniikkaa, siihen verrattuna tuotantotalous kuitenkin edusti itselleni laajempaa näkökulmaa teollisuudesta.

Saari kertoo työtehtävien koostuvan pääasiassa ohjelmistokehityksestä, koodaamisesta ja asiakastilaisuuksista. Hän pitää työstään, sillä siinä tulee vastaan koko ajan erilaisia haasteita, uusia ihmisiä ja jaettuja kokemuksia.

Opintojaksojen sisältö

Saari kertoo, että vaikka ei suoraa yhteyttä opintojaksojen ja työtehtävien välillä välttämättä aina ole, niin on kaikesta opitusta tiedosta silti ollut hyötyä varsin monesti. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, vaikka ei suoraa yhteyttä löytyisikään. Saari korostaa, kuinka hänelle on ollut eniten hyötyä englannin kielen opiskelusta, sillä englantia hän käyttää päivittäin kansainvälisessä työssään.  Saari oli itse opiskeluaikanaan vaihdossa vuoden Tsekin Ceske Budejovicessä ja suositteleekin vaihto-opiskelua kaikille kiinnostuneille jo senkin takia, kuinka paljon siinä oppii englannin kieltä.

– Erilaisten kulttuurien kanssa toimiessa on hyvä muistaa tiettyjä asioita.

Saari opiskeli vuoden vaihdossa Tsekin Ceske Budejovicessä, joka painotutti opiskeluja finanssipuolelle.

Oma ala löytyi

Saaresta tuntuu, että tämä ala on juuri häntä varten.

– Jokainen päivä on täynnä uusia mielenkiintoisia haasteita ja kehitettävää riittää. En enää varsinaisesti työskentele tuotantotalouden parissa, mutta pohjakoulutuksena se on toiminut varsin hyvin.

– Eniten uraani on ohjannut ehkä sisäinen kiinnostuneisuuteni kehitystyöhön ja ohjelmointiin. Harjoitteluni ja kesätyöni olen suorittanut pääasiassa metsäteollisuuden parissa, mikä ohjasi minut tekemään opinnäytetyöni Äänekosken biotuotetehtaalle. Tämän jälkeen muutaman lisämutkan jälkeen löysin nykyisen työnantajani ja työtehtäväni.

Saaren mielestä oma-aloitteisuus, sopiva rohkeus, sosiaalisten taitojen hyödyntäminen ja verkostoituminen ovat tärkeitä ominaisuuksia työssä. Saari avaa vielä, että nämä ovat tärkeitä sen takia, että löytää ne itselleen mieluisimmat työtehtävät ja pitää työelämän mielenkiintoisena.

Koulutuksen laatu hyvää

Saaren mielestä koulutus SAMKissa oli hyvin järjestetty ja koulutusohjelmaan sai vaikutettua hyvin itse.

– Vaihtoon lähteminen SAMKista oli helppoa ja opetussuunnitelman räätälöinti oli juuri niin joustavaa kuin sen pitääkin.

Tulevaisuudessa Saari näkee itsensä saman aiheen, eli Internet of Thingsin kehityksen parissa.

Juuso Saaren lähikuva kypärä päässä.

Juuso Saari

Metris/OPP Engineer

Electric and Automation

APO

ANDRITZ Oy

Lisää aiheesta

Tuotantotalous- ja tekniikka-alan insinööriksi opiskeleva Elina Seikola seuraa Vahteruksella tilausten virran kulkua.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: – Opintojaksojen tärkeyden huomaa vasta jälkeenpäin

SAMKin tuotantotalouden ja -tekniikan koulutuksesta Raumalta valmistunut Elina Seikola on työllistynyt levylämmönsiirtymiä valmistavaan yritykseen projektipäälliköksi. - Ala on tuntunut alusta lähtien minulle oikealta ja olen opiskeluni jälkeen päässyt tekemään oman alani töitä, mihin olen tietenkin tyytyväinen, hän kertoo.
Mia Jauhiainen
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Mia halusi laaja-alaisen ja kansainvälisen työn insinöörinä

Mia Jauhiainen on ottanut periaatteekseen katsoa kahden vuoden välein, lähteekö hän johonkin uuteen. Nyt hän vastaa skype-puheluun Teksasissa, Allenin kaupungissa. SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri ja nyt myös viittä vaille DI on Teksasissa KONEen palveluksessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html