Etsi

Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi ja takaisin

Lapsen syntymä sai Tarja Savolaisen muuttamaan urasuuntaansa sairaanhoitajan työstä perhekeskeisempään työhön, terveydenhoitajaksi.

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

– Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi 2000-luvulla. Opiskelin työn ohella monimuoto-opintoina tutkinnon. Oli suuri helpotus saada hoidettua itselle ammatti niinkin kätevästi, kun oli pieni lapsi kotona, Tarja Savolainen kertoo.

Vaikka hän opiskeli ammattiin pääasiassa päivätyön toivossa, oli painava syy myös korkeakoulututkinto, joka oli vielä jäänyt saamatta. Savolainen oli ennen terveydenhoitajan opintojaan jo valmistunut sairaanhoitajaksi ja synnytysten ja naistentautien erikoishoitajaksi.

Harjoittelut vahvistivat halua vaihtaa työnkuvaa

Harjoittelun Savolainen suoritti Ahlaisten neuvolassa. Harjoittelussa tunne siitä, että nyt oli löytynyt oikea ala, vain vahvistui. Kokemuksena harjoittelujakso oli juuri sitä mitä hän oli toivonut. Asiakkaat olivat perheitä, joihin jokaiseen kasvoi vahva tunneside.

– Vauvasta vaariin periaatteella mentiin se harjoittelu. Neuvolassa sain kokea työn ohella perheiden ilot ja surut, tuntui kuin olisi kasvanut perheiden mukana siinä sivussa.

Harjoittelun jälkeen kuitenkin neuvolatyöt jäivät ja Savolainen siirtyi työskentelemään opintojen ohella Sampo Rosenlewille työterveydenhuoltoon. Siellä hän työskenteli valmistuttuaan pari vuotta.

Paluu vanhaan työhön houkutti

Työnkuvan muutokseen tottuminen vei aikaa ja Savolainen teki koko terveydenhoitajan työnsä aikana myös töitä sairaanhoitajana tarpeen tullessa. Töiden loputtua Rosenlewillä siirtyi hän takaisin keskussairaalaan, jossa hänellä oli vakituinen paikka. Suurin syy takaisin paluuseen oli se, ettei terveydenhoitajana ollut silloin haluttua työtä tarjolla. Nykyään hän on kuitenkin tyytyväinen päätökseen, että lähti opiskelemaan terveydenhoitajaksi.

– Kyllä se oli hyvä juttu, vaikkei koskaan sen enempää tullut töitä alalla tehtyä. Harjoittelu neuvolassa toi paljon uutta näkökulmaa työntekoon sairaalassa, kun paljon perheiden kanssa olen ollut tekemisissä työssäni myöhemmin kätilönä. Mitään en tekisi toisin.

Opiskelu Satakunnan ammattikorkeakoulussa oli Savolaisen mukaan miellyttävin opiskelukokemus hänen opinpolullaan. Hän harmittelee, että terveydenhoitajan tutkintoon ei enää voi opiskella Porissa. Vinkkinä muille opintojaan pohtiville hän haluaa painottaa, että opiskella kannattaa, vaikkei siitä uraa syntyisikään.

Tarja Savolainen 2

Tarja Savolainen

Koulutus: Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

Nykyinen työtehtävä: Sairaanhoitaja, korvapoliklinikka, Satakunnan keskussairaala

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Sairaanhoitaja kehitti uuden insuliinikynän − Opinnäytteenä tulikin keksintö

Insuliinikynän tuotekehitys ja sen suunnittelu sai alkunsa, kun hoitotyössä tuli vastaan erilaisia ratkaisemat-tomia ongelmia. Sellaisia olivat esimerkiksi insuliinikynien sekoittuminen keskenään ja pistotapaturmat. Miten näiltä ongelmilta vältyttäisiin?
Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA