Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi ja takaisin

Lapsen syntymä sai Tarja Savolaisen muuttamaan urasuuntaansa sairaanhoitajan työstä perhekeskeisempään työhön, terveydenhoitajaksi.

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

– Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi 2000-luvulla. Opiskelin työn ohella monimuoto-opintoina tutkinnon. Oli suuri helpotus saada hoidettua itselle ammatti niinkin kätevästi, kun oli pieni lapsi kotona, Tarja Savolainen kertoo.

Vaikka hän opiskeli ammattiin pääasiassa päivätyön toivossa, oli painava syy myös korkeakoulututkinto, joka oli vielä jäänyt saamatta. Savolainen oli ennen terveydenhoitajan opintojaan jo valmistunut sairaanhoitajaksi ja synnytysten ja naistentautien erikoishoitajaksi.

Harjoittelut vahvistivat halua vaihtaa työnkuvaa

Harjoittelun Savolainen suoritti Ahlaisten neuvolassa. Harjoittelussa tunne siitä, että nyt oli löytynyt oikea ala, vain vahvistui. Kokemuksena harjoittelujakso oli juuri sitä mitä hän oli toivonut. Asiakkaat olivat perheitä, joihin jokaiseen kasvoi vahva tunneside.

– Vauvasta vaariin periaatteella mentiin se harjoittelu. Neuvolassa sain kokea työn ohella perheiden ilot ja surut, tuntui kuin olisi kasvanut perheiden mukana siinä sivussa.

Harjoittelun jälkeen kuitenkin neuvolatyöt jäivät ja Savolainen siirtyi työskentelemään opintojen ohella Sampo Rosenlewille työterveydenhuoltoon. Siellä hän työskenteli valmistuttuaan pari vuotta.

Paluu vanhaan työhön houkutti

Työnkuvan muutokseen tottuminen vei aikaa ja Savolainen teki koko terveydenhoitajan työnsä aikana myös töitä sairaanhoitajana tarpeen tullessa. Töiden loputtua Rosenlewillä siirtyi hän takaisin keskussairaalaan, jossa hänellä oli vakituinen paikka. Suurin syy takaisin paluuseen oli se, ettei terveydenhoitajana ollut silloin haluttua työtä tarjolla. Nykyään hän on kuitenkin tyytyväinen päätökseen, että lähti opiskelemaan terveydenhoitajaksi.

– Kyllä se oli hyvä juttu, vaikkei koskaan sen enempää tullut töitä alalla tehtyä. Harjoittelu neuvolassa toi paljon uutta näkökulmaa työntekoon sairaalassa, kun paljon perheiden kanssa olen ollut tekemisissä työssäni myöhemmin kätilönä. Mitään en tekisi toisin.

Opiskelu Satakunnan ammattikorkeakoulussa oli Savolaisen mukaan miellyttävin opiskelukokemus hänen opinpolullaan. Hän harmittelee, että terveydenhoitajan tutkintoon ei enää voi opiskella Porissa. Vinkkinä muille opintojaan pohtiville hän haluaa painottaa, että opiskella kannattaa, vaikkei siitä uraa syntyisikään.

Vanha kuva kahdesta nuoresta naisesta.

Tarja Savolainen

Koulutus: Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

Nykyinen työtehtävä: Sairaanhoitaja, korvapoliklinikka, Satakunnan keskussairaala

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

Lisää aiheesta

Tero Suominen esittelee insuliinikynää.
| Hyvinvointi ja terveys

Sairaanhoitaja kehitti uuden insuliinikynän − Opinnäytteenä tulikin keksintö

Insuliinikynän tuotekehitys ja sen suunnittelu sai alkunsa, kun hoitotyössä tuli vastaan erilaisia ratkaisemat-tomia ongelmia. Sellaisia olivat esimerkiksi insuliinikynien sekoittuminen keskenään ja pistotapaturmat. Miten näiltä ongelmilta vältyttäisiin?
Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html