Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi ja takaisin

Lapsen syntymä sai Tarja Savolaisen muuttamaan urasuuntaansa sairaanhoitajan työstä perhekeskeisempään työhön, terveydenhoitajaksi.

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

– Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi 2000-luvulla. Opiskelin työn ohella monimuoto-opintoina tutkinnon. Oli suuri helpotus saada hoidettua itselle ammatti niinkin kätevästi, kun oli pieni lapsi kotona, Tarja Savolainen kertoo.

Vaikka hän opiskeli ammattiin pääasiassa päivätyön toivossa, oli painava syy myös korkeakoulututkinto, joka oli vielä jäänyt saamatta. Savolainen oli ennen terveydenhoitajan opintojaan jo valmistunut sairaanhoitajaksi ja synnytysten ja naistentautien erikoishoitajaksi.

Harjoittelut vahvistivat halua vaihtaa työnkuvaa

Harjoittelun Savolainen suoritti Ahlaisten neuvolassa. Harjoittelussa tunne siitä, että nyt oli löytynyt oikea ala, vain vahvistui. Kokemuksena harjoittelujakso oli juuri sitä mitä hän oli toivonut. Asiakkaat olivat perheitä, joihin jokaiseen kasvoi vahva tunneside.

– Vauvasta vaariin periaatteella mentiin se harjoittelu. Neuvolassa sain kokea työn ohella perheiden ilot ja surut, tuntui kuin olisi kasvanut perheiden mukana siinä sivussa.

Harjoittelun jälkeen kuitenkin neuvolatyöt jäivät ja Savolainen siirtyi työskentelemään opintojen ohella Sampo Rosenlewille työterveydenhuoltoon. Siellä hän työskenteli valmistuttuaan pari vuotta.

Paluu vanhaan työhön houkutti

Työnkuvan muutokseen tottuminen vei aikaa ja Savolainen teki koko terveydenhoitajan työnsä aikana myös töitä sairaanhoitajana tarpeen tullessa. Töiden loputtua Rosenlewillä siirtyi hän takaisin keskussairaalaan, jossa hänellä oli vakituinen paikka. Suurin syy takaisin paluuseen oli se, ettei terveydenhoitajana ollut silloin haluttua työtä tarjolla. Nykyään hän on kuitenkin tyytyväinen päätökseen, että lähti opiskelemaan terveydenhoitajaksi.

– Kyllä se oli hyvä juttu, vaikkei koskaan sen enempää tullut töitä alalla tehtyä. Harjoittelu neuvolassa toi paljon uutta näkökulmaa työntekoon sairaalassa, kun paljon perheiden kanssa olen ollut tekemisissä työssäni myöhemmin kätilönä. Mitään en tekisi toisin.

Opiskelu Satakunnan ammattikorkeakoulussa oli Savolaisen mukaan miellyttävin opiskelukokemus hänen opinpolullaan. Hän harmittelee, että terveydenhoitajan tutkintoon ei enää voi opiskella Porissa. Vinkkinä muille opintojaan pohtiville hän haluaa painottaa, että opiskella kannattaa, vaikkei siitä uraa syntyisikään.

Tarja Savolainen 2

Tarja Savolainen

Koulutus: Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

Nykyinen työtehtävä: Sairaanhoitaja, korvapoliklinikka, Satakunnan keskussairaala

21.1.2019 | Teksti: Jannina Lemio, SAMKin opiskelija | Kuva: Tarja Savolainen

Lisää aiheesta

Tero Suominen esittelee insuliinikynää.
| Hyvinvointi ja terveys

Sairaanhoitaja kehitti uuden insuliinikynän − Opinnäytteenä tulikin keksintö

Insuliinikynän tuotekehitys ja sen suunnittelu sai alkunsa, kun hoitotyössä tuli vastaan erilaisia ratkaisemat-tomia ongelmia. Sellaisia olivat esimerkiksi insuliinikynien sekoittuminen keskenään ja pistotapaturmat. Miten näiltä ongelmilta vältyttäisiin?
Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

Uusimmat uutiset

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä
| Teknologia

RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Meriklusteritilaisuus to 29.10.2020, tervetuloa mukaan paikan päälle SAMKin kampukselle Raumalle tai netin välityksellä! Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä.

Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! Event is free of charge. Registration by 27 October.Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! ⛴ Program includes
- Case study of New Building Vessel M/S Aurora Botnia with presentations from Wasaline & Rauma Marine Constructions.
- Digitalisation assists towards less emissions - cases by #EfficientFlow and Traffic Management Finland.
- The energy efficient project portfolio of SAMK - Satakunta University of Applied Sciences. Here also the energy saving tool of SataMari project will be presented!

Event is free of charge. Registration by 27 October to elomake.samk.fi/lomakkeet/10967/lomakkeet.html

Venue: 1st floor auditorium, SAMK, Suojantie 2, Rauma, Finland
(max. 30 participants at the auditorium)
and ONLINE: hill.webex.com/meet/hekoivi
... See MoreSee Less

View on Facebook

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk

Järjestäjät, @MirkaLeino ja @MeriOlenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan VTR-seminaariin avoimin mielin. – Uskomme, että demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja yritysten ongelmiin. https://www.samk.fi/uutiset/virkista-ajatteluasi-jalosta-mieltasi/ #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #vtr

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö