Opiskelijamme työllistyvät: Roni Uusitalo löysi prosessi-insinöörin ammatin kotikaupungistaan

Roni Uusitalo on SAMKista 2018 kesäkuussa valmistunut automaatiotekniikan insinööri. Hän on työskennellyt valmistumisesta asti Oy Hollmén & Co:ssa.

21.1.2019 | Teksti: Samuli Leino, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Leino, SAMKin opiskelija

Roni Uusitalo on SAMKista valmistunut automaatiotekniikan insinööri. Hän valmistui vuoden 2018 kesäkuussa, ja on siitä lähtien työskennellyt prosessi-insinöörinä Oy Hollmén & Co:ssa. Valmistuttuaan lukiosta hän pohti itsekseen, että mitä haluaisi tulevaisuudeltaan, ja tutkittuaan opiskeluvaihtoehtoja, hän päätyi opiskelemaan kotikaupunkiinsa Poriin.

Automaatiotekniikka on tulevaisuuden ala

Roni valitsi automaatioalan moninaisista syistä. Luonnollisesti yksi tärkeimmistä tekijöistä oli mielenkiintoisuus, mutta sen lisäksi valintaan vaikutti myös se, että automaatiotekniikka on tulevaisuuden ala, ja työmahdollisuudet alalla ovat hyvät ja alati kasvavat.

– Työssäni saan soveltaa paljon ja tehdä asioita omalla tavallani, Roni toteaa.

Monipuolinen työ on sopinut porilaiselle insinöörille ja hän nauttii työstään hitsausrobottisolujen ohjelmoijana ja kehittäjänä. Työ itsessään ei ole yksitoikkoista, vaan työnkuva vaihtelee laajasti, mikä tekee työstä mielenkiintoista ja kehittää jatkuvasti työntekijän henkilökohtaisia taitoja.

Roni kokee, että hänen SAMKissa saamansa koulutus on valmistanut häntä hyvin alan töihin sekä tosielämän haasteisiin. Hänen mielestään opetus on hyvällä tasolla ja teoriaopetuksen sekä käytännön harjoittelun tasapaino on oikeanlainen.

Roni 2

Roni Uusitalo

Tutkinto: Automaatiotekniikan insinööri

Nykyinen nimike ja työpaikka: Prosessi-insinööri, Oy Hollmén & Co.

21.1.2019 | Teksti: Samuli Leino, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Leino, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
| Automaatio ja teollisuus

Automaatiotekniikan opiskelijoille kunniaa SICK-innovaatiokilpailusta

Automaatiotekniikan opiskelijat Elina Arbelius, Ville Arola ja Ville Nurmi tekivät kahta 2D-laserskanneria soveltamalla turvavaloverhon, joka kykenee dynaamisesti adaptoitumaan tuotantolinjan materiaalivirtaan, kertoo ryhmää ohjannut Timo Suvela. Kunniamaininta toi SAMKiin 2000 euron anturipaketin.

Uusimmat uutiset

| Hyvinvointi ja terveys

Terveysdatasta uutta puhtia tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Satakunnassa otetaan merkittäviä edistysaskeleita terveysteknologian tuotekehityksessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa. Satasairaalan ja SAMKin yhteistyön tavoitteena on valjastaa RoboAI:n automaation, robotiikan, tekoälyn ja hyvinvointiteknologian osaaminen teollisuuden lisäksi lääketieteen ja terveydenhuollon eduksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA