Opiskelijamme työllistyvät: Roni Uusitalo löysi prosessi-insinöörin ammatin kotikaupungistaan

Roni Uusitalo on SAMKista 2018 kesäkuussa valmistunut automaatiotekniikan insinööri. Hän on työskennellyt valmistumisesta asti Oy Hollmén & Co:ssa.

21.1.2019 | Teksti: Samuli Leino, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Leino, SAMKin opiskelija

Roni Uusitalo on SAMKista valmistunut automaatiotekniikan insinööri. Hän valmistui vuoden 2018 kesäkuussa, ja on siitä lähtien työskennellyt prosessi-insinöörinä Oy Hollmén & Co:ssa. Valmistuttuaan lukiosta hän pohti itsekseen, että mitä haluaisi tulevaisuudeltaan, ja tutkittuaan opiskeluvaihtoehtoja, hän päätyi opiskelemaan kotikaupunkiinsa Poriin.

Automaatiotekniikka on tulevaisuuden ala

Roni valitsi automaatioalan moninaisista syistä. Luonnollisesti yksi tärkeimmistä tekijöistä oli mielenkiintoisuus, mutta sen lisäksi valintaan vaikutti myös se, että automaatiotekniikka on tulevaisuuden ala, ja työmahdollisuudet alalla ovat hyvät ja alati kasvavat.

– Työssäni saan soveltaa paljon ja tehdä asioita omalla tavallani, Roni toteaa.

Monipuolinen työ on sopinut porilaiselle insinöörille ja hän nauttii työstään hitsausrobottisolujen ohjelmoijana ja kehittäjänä. Työ itsessään ei ole yksitoikkoista, vaan työnkuva vaihtelee laajasti, mikä tekee työstä mielenkiintoista ja kehittää jatkuvasti työntekijän henkilökohtaisia taitoja.

Roni kokee, että hänen SAMKissa saamansa koulutus on valmistanut häntä hyvin alan töihin sekä tosielämän haasteisiin. Hänen mielestään opetus on hyvällä tasolla ja teoriaopetuksen sekä käytännön harjoittelun tasapaino on oikeanlainen.

Roni Uusitalon lähikuva.

Roni Uusitalo

Tutkinto: Automaatiotekniikan insinööri

Nykyinen nimike ja työpaikka: Prosessi-insinööri, Oy Hollmén & Co.

21.1.2019 | Teksti: Samuli Leino, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Leino, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Sari seisoo tabletti kädessä sivulle katsoen.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
Ville Arola, Ville Nurmi ja Elina Arbelius, ryhmäkuva.
| Automaatio ja teollisuus

Automaatiotekniikan opiskelijoille kunniaa SICK-innovaatiokilpailusta

Automaatiotekniikan opiskelijat Elina Arbelius, Ville Arola ja Ville Nurmi tekivät kahta 2D-laserskanneria soveltamalla turvavaloverhon, joka kykenee dynaamisesti adaptoitumaan tuotantolinjan materiaalivirtaan, kertoo ryhmää ohjannut Timo Suvela. Kunniamaininta toi SAMKiin 2000 euron anturipaketin.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html