Opiskelijamme työllistyvät: Logistiikan opinnot veivät Olli Viljasen kuljetussuunnittelijaksi

Liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi valmistunut Olli Viljanen työskentelee insinöörin työtehtävissä Raumaster Oy:llä kuljetussuunnittelijana.

15.4.2020 | Teksti: Inari Viljanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Olli Viljanen

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli pitää työnkuvassaan tärkeänä sitä, että konttorin jakkaralta pääsee helposti jalkautumaan varastolle ja näkemään toimitettavia kuljettimia omin silmin.  

Olli Viljanen aloitti opiskelut vuonna 2008 Raumalla SAMKissa, josta hän valmistui vuonna 2012 liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi. Kyseistä koulutusohjelmaa ei ole enää SAMKissa tarjolla, vaan nykyisin alalle haluavat voivat valita SAMKin logistiikan insinööriopinnot.

Olli opiskeli koulutusohjelmassa, joka sisälsi logistiikan tradenomiopintojen lisäksi monipuolisesti myös insinööriopintoja. Insinööriopinnoista oli Ollille paljon hyötyä, sillä se avasi mahdollisuuden nykyisiin työtehtäviin.

Lukiosta valmistuttuaan Olli puntaroi opiskeluvaihtoehtoja hetken aikaa, mutta logistiikka vei mennessään. Hän on erittäin tyytyväinen päätökseen.

Kokemusta jo ennen korkeakoulua

Jo ennen valmistumistaan Olli työskenteli opintojen ohessa tekniikan erikoisliikkeessä Rauman Akussa ja pääsi näkemään alaa monipuolisesti eri näkökulmista. Ollin omistautuminen työhön avasi ovia myös yrityksen sisällä, jossa hän sai monipuolisesti logistiikan alan työtehtäviä ajan myötä.

Ollin tarina logistiikan alalla alkoi armeijan jälkeen varastomiehen tehtävistä. Hän pääsi korkeakouluopintojen aikana kokeilemaan työtehtäviä myös muun muassa tavaran kuljettajana sekä ostopuolella kesälomatuuraajana. Sitä kautta Olli sai enemmän vastuuta, joka toi hänelle arvokasta työkokemusta.

– Valmistuttuani tajusin, että logistiikan opinnot antavat paremmat valmiudet paljon suurempaan ja haastavampaan kuin silloinen työpaikka.

Olli halusi edetä urallaan.

Valmistumisen jälkeen

Pian valmistumisen jälkeen Olli ajautuikin nykyisiin kuljetussuunnittelijan työtehtäviin Raumaster Oy:lle hyvän ystävänsä vihjeen kautta, ja onkin viihtynyt yrityksessä jo reilut seitsemän vuotta. Olli ei voisi olla tyytyväisempi nykyiseen tilanteeseensa.

– Jokainen päivä on erilainen, eikä töihin ikinä harmita mennä. Työympäristö on motivoiva sekä työ tarpeeksi haastavaa.

Logistiikan alalla työtilanne on hyvä, sillä logistiikan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti.

Kuljetussuunnittelijana Olli näkee omiksi vahvuuksikseen ongelmanratkaisukykyisyyden sekä suunnitelmallisuuden. Englannin kielen taito on myös välttämätön, sillä asiakkaat ovat pääsääntöisesti ulkomailla. Japani alueena on Ollin erikoisalaa ja hän käyttää englantia päivittäin erilaisten asiakasprojektien merkeissä koskien muun muassa tilauksia ja kuljetuksia.

Ollin mielestä SAMK tarjosi hänelle hyvät eväät työelämää varten.

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli Viljanen

Liiketoiminnan logistiikan tradenomi (AMK)

Kuljetussuunnittelija, Raumaster Oy

15.4.2020 | Teksti: Inari Viljanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Olli Viljanen

Lisää aiheesta

Anne Pohjus SAMK
| Logistiikka

Tunnetko logistiikan? Se on arjessa kaikkialla

Logistiikka on asia, joka on kaikkialla ja tavalla tai toisella jokaisen arkea. Alaa ei tunneta kovin hyvin, vaikka se käsitteleekin asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten maito saadaan tuoreena kuluttajalle, pakasteet jäisinä kaupan pakastealtaaseen ja tuoreet hedelmät toiselta puolen maapalloa tuoreina meidän ruokapöytäämme.
Haastateltava työpöytänsä takana näytön ääressä
| SAMK

Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

Uusimmat uutiset

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä
| Teknologia

RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Meriklusteritilaisuus to 29.10.2020, tervetuloa mukaan paikan päälle SAMKin kampukselle Raumalle tai netin välityksellä! Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä.

Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! Event is free of charge. Registration by 27 October.Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! ⛴ Program includes
- Case study of New Building Vessel M/S Aurora Botnia with presentations from Wasaline & Rauma Marine Constructions.
- Digitalisation assists towards less emissions - cases by #EfficientFlow and Traffic Management Finland.
- The energy efficient project portfolio of SAMK - Satakunta University of Applied Sciences. Here also the energy saving tool of SataMari project will be presented!

Event is free of charge. Registration by 27 October to elomake.samk.fi/lomakkeet/10967/lomakkeet.html

Venue: 1st floor auditorium, SAMK, Suojantie 2, Rauma, Finland
(max. 30 participants at the auditorium)
and ONLINE: hill.webex.com/meet/hekoivi
... See MoreSee Less

View on Facebook

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk

Järjestäjät, @MirkaLeino ja @MeriOlenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan VTR-seminaariin avoimin mielin. – Uskomme, että demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja yritysten ongelmiin. https://www.samk.fi/uutiset/virkista-ajatteluasi-jalosta-mieltasi/ #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #vtr

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö