Opiskelijamme työllistyvät: Logistiikan opinnot veivät Olli Viljasen kuljetussuunnittelijaksi

Liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi valmistunut Olli Viljanen työskentelee insinöörin työtehtävissä Raumaster Oy:llä kuljetussuunnittelijana.

15.4.2020 | Teksti: Inari Viljanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Olli Viljanen

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli pitää työnkuvassaan tärkeänä sitä, että konttorin jakkaralta pääsee helposti jalkautumaan varastolle ja näkemään toimitettavia kuljettimia omin silmin.  

Olli Viljanen aloitti opiskelut vuonna 2008 Raumalla SAMKissa, josta hän valmistui vuonna 2012 liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi. Kyseistä koulutusohjelmaa ei ole enää SAMKissa tarjolla, vaan nykyisin alalle haluavat voivat valita SAMKin logistiikan insinööriopinnot.

Olli opiskeli koulutusohjelmassa, joka sisälsi logistiikan tradenomiopintojen lisäksi monipuolisesti myös insinööriopintoja. Insinööriopinnoista oli Ollille paljon hyötyä, sillä se avasi mahdollisuuden nykyisiin työtehtäviin.

Lukiosta valmistuttuaan Olli puntaroi opiskeluvaihtoehtoja hetken aikaa, mutta logistiikka vei mennessään. Hän on erittäin tyytyväinen päätökseen.

Kokemusta jo ennen korkeakoulua

Jo ennen valmistumistaan Olli työskenteli opintojen ohessa tekniikan erikoisliikkeessä Rauman Akussa ja pääsi näkemään alaa monipuolisesti eri näkökulmista. Ollin omistautuminen työhön avasi ovia myös yrityksen sisällä, jossa hän sai monipuolisesti logistiikan alan työtehtäviä ajan myötä.

Ollin tarina logistiikan alalla alkoi armeijan jälkeen varastomiehen tehtävistä. Hän pääsi korkeakouluopintojen aikana kokeilemaan työtehtäviä myös muun muassa tavaran kuljettajana sekä ostopuolella kesälomatuuraajana. Sitä kautta Olli sai enemmän vastuuta, joka toi hänelle arvokasta työkokemusta.

– Valmistuttuani tajusin, että logistiikan opinnot antavat paremmat valmiudet paljon suurempaan ja haastavampaan kuin silloinen työpaikka.

Olli halusi edetä urallaan.

Valmistumisen jälkeen

Pian valmistumisen jälkeen Olli ajautuikin nykyisiin kuljetussuunnittelijan työtehtäviin Raumaster Oy:lle hyvän ystävänsä vihjeen kautta, ja onkin viihtynyt yrityksessä jo reilut seitsemän vuotta. Olli ei voisi olla tyytyväisempi nykyiseen tilanteeseensa.

– Jokainen päivä on erilainen, eikä töihin ikinä harmita mennä. Työympäristö on motivoiva sekä työ tarpeeksi haastavaa.

Logistiikan alalla työtilanne on hyvä, sillä logistiikan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti.

Kuljetussuunnittelijana Olli näkee omiksi vahvuuksikseen ongelmanratkaisukykyisyyden sekä suunnitelmallisuuden. Englannin kielen taito on myös välttämätön, sillä asiakkaat ovat pääsääntöisesti ulkomailla. Japani alueena on Ollin erikoisalaa ja hän käyttää englantia päivittäin erilaisten asiakasprojektien merkeissä koskien muun muassa tilauksia ja kuljetuksia.

Ollin mielestä SAMK tarjosi hänelle hyvät eväät työelämää varten.

Olli Viljanen seisoo konttien edessä keltaisessa turvatakissa ja valkoisessa kypärässä.

Olli Viljanen

Liiketoiminnan logistiikan tradenomi (AMK)

Kuljetussuunnittelija, Raumaster Oy

15.4.2020 | Teksti: Inari Viljanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Olli Viljanen

Lisää aiheesta

Anne Pohjus SAMK
| Logistiikka

Tunnetko logistiikan? Se on arjessa kaikkialla

Logistiikka on asia, joka on kaikkialla ja tavalla tai toisella jokaisen arkea. Alaa ei tunneta kovin hyvin, vaikka se käsitteleekin asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten maito saadaan tuoreena kuluttajalle, pakasteet jäisinä kaupan pakastealtaaseen ja tuoreet hedelmät toiselta puolen maapalloa tuoreina meidän ruokapöytäämme.
Haastateltava työpöytänsä takana näytön ääressä
| SAMK

Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn