Opiskelijamme työllistyvät: ”Liiketalous vakuutti minut monimuotoisuudellaan”

Keväällä 2010 SAMKista taloushallinnon tradenomiksi valmistunut Janica Hakala piti opintojen tahdin tiukkana ja valmistui suunniteltua aikaisemmin, työpaikan ollessa jo tiedossa.

16.1.2019 | Teksti: Emilia Hasa, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Hasa

Janica Hakala lähikuvassa yhdessä lehmää kuvaavan maalauksen kanssa.

Eräs Janican omista projekteista on päässyt hänen kotinsa ruokasalin seinälle.

Janica kertoi nuorempana haaveilleensa alasta taiteen parissa. Hän punnitsi pitkään, omistaako elämänsä taiteelle vai hankkiiko palkkatyön, jonka ohella voisi jatkaa maalausharrastustaan.

– Haluanko saada leipäni luovuudesta, mitä jos se loppuu, Janica pohti.

Vaihtoehtoja selatessaan vakuutti liiketalous monimuotoisuudellaan. Lukion jälkeen tulikin muutto Poriin ja opinnot alkoivat SAMKissa. Ensimmäisen vuoden jälkeen Janica suuntautui taloushallintoon, koska toivoi alaa numeroiden parissa.

– Matematiikka on luovuuden ohella ollut aina toinen lempilapseni, Janica naurahtaa.

Matematiikka on luovuuden ohella ollut aina toinen lempilapseni.

Opinnot aloitettuaan Janica huomasi ympärillään olevan paljon samanhenkisiä ihmisiä, ja opiskelu tuntui hyvältä ja ala kiinnostavalta. Janican mukaan opintojen alettua kehotettiin aloittamaan uuden kielen opiskelu, siispä aloitti hän venäjän opinnot.

– Teimme myös opintomatkan Pietariin ja siellä pääsin ensimmäistä kertaa käyttämään venäjän kieltä. Se oli unohtumaton matka, Janica muistelee.

Työpaikka odotti – enää puuttui tutkinto

Janica Hakala aloitti opintonsa vuoden 2007 syksyllä ja valmistui taloushallinnon tradenomiksi huhtikuussa 2010. Työpaikka oli jo tiedossa pakkausalalla logistiikan parissa.

– Tahti oli tiukka, mutta minulla oli tiedossa työpaikka ja aloitin siellä heti toukokuussa valmistumiseni jälkeen, Janica kertoo.

Työpaikkaa oli kuitenkin vaihdettava tehtaan suljettua ovensa vuonna 2012. Janica aloitti heti seuraavana päivänä työskentelyn pankin kassalla, muttei kokenut työtä riittävän haastavaksi ja pääsi kolmen kuukauden päästä haastamaan itseään kirjanpitäjän sijaisena Oraksella.

Sijaisuuden päätyttyä Janica kertoi sattumalta vanhalle työkaverilleen jäävänsä ensimmäistä kertaa elämässään työttömäksi. Viikon tai parin päästä työkaveri soitti ja kehotti soittamaan heidän toimitusjohtajalleen.

– Ehdin olemaan 1,5 viikkoa työttömänä syksyllä 2014, ennen kuin työni Westpakilla alkoi ja palasin takaisin pakkausalan pariin.

Tärkeintä haku kehittyä

Janica työskenteli ensin neljä vuotta Westpakilla logistiikan parissa ja tuurasi myös tarvittaessa asiakaspalvelussa. Nyt hän on siirtynyt oston puolelle, lisäksi hän huolehtii seurannasta ja raportoinnista.

– Tärkein minulta vaadittava ominaisuus on varmasti halu kehittyä. Vaikka yrityksemme on kasvanut paljon, niin silti on hyvä, että ihmiset osaavat tehdä ristiin töitä toimistossa, jotta tuuraukset ja avustaminen onnistuvat.

Janica on päässyt töissä toteuttamaan myös luovuuttaan. Hän on muun muassa suunnitellut etiketin yrityksen olutpulloon, sekä erilaisten esitteiden ja joulukortin kuvituksen.

– Vaikken lähtenyt toteuttamaan unelmaani luovasta alasta, on nykyinen työpaikkani tukenut harrastustani ja olen päässyt toteuttamaan sitä monissa mielenkiintoisissa projekteissa.

Janica Hakala lähikuvassa.

Janica Hakala

Tradenomi (AMK), SAMK

Oy Westpak Ab, Tuotanto- ja myyntiassistentti

16.1.2019 | Teksti: Emilia Hasa, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Hasa

Lisää aiheesta

Juuso Saaren lähikuva kypärä päässä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista kansainväliseen työhön tuotantotalouden insinöörinä

Juuso Saari opiskeli SAMKissa Rauman kampuksella ja valmistui tuotantotalouden insinööriksi jouluna 2017. Nykyään Saari työskentelee monikansallisessa teollisuusyrityksessä, nimeltään Andritz Oy. Siellä hän työskentelee brasilialaisessa divisioonassa teollisen internetin, eli IIoT:n parissa.
SAMKista restonomiksi (AMK) valmistunut Mikko Leinonen työpaikallaan.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Festivaalituottajana mielekkäintä on työn monipuolisuus

Restonomin (AMK) koulutuksesta valmistunut Mikko Leinonen toimii tällä hetkellä festivaalituottajana Tanssikoulu Baila Bailassa Helsingissä. Häntä innostaa työssä se, että jokainen päivä on erilainen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Raine Anttilan opinnäytetyössä tutkittiin rakennustyömaan jätehuoltoa rakennusurakoitsijan näkökulmasta. #rakennustekniikka #yhdyskuntatekniikka
https://www.samk.fi/uutiset/opinnaytetyo-jateapuri-mukaan-rakennustyomaalle/

Daniela Březinová is the first SAMK student who is graduating with a Bachelor´s degree in Hospitality Management. Today is her graduation day. Congratulations Daniela and the other 1134 students who graduated from SAMK in the academic year 2020-2021! 🌹🥂
https://www.samk.fi/en/uutiset/daniela-brezinova-is-the-first-student-to-graduate-with-a-bachelors-degree-in-hospitality-management/

SAMKista on valmistunut tänä lukuvuonna yhteensä 1135 opiskelijaa. Tänään oli tarkoitus juhlia kaikkia heitä publiikissa, joka jouduttiin perumaan. SAMK haluaa toivottaa paljon onnea kaikille valmistuneille opiskelijoille 🌹🥂 #alumni #katsetulevaisuuteen
https://youtu.be/dMMDoe-frUc

Hieno kooste @CentralBaltic #EfficienFlow:n todellisista tuloksista #satama't & #merenkulku un. Työ laajenee @SatakunnanAMK @merilogistiikka n #ÄlyMeri ja #SaLoDi projekteissa. #cbresults @satakuntaliitto @PortofRauma @suomensatamat @Satamaoperaatt1 @meriteollisuus @Meriklusteri https://twitter.com/sub_samk/status/1400740603659497474

SUB@sub_samk

#EfficientFlow @CentralBaltic Final Conference is ongoing! Speakers presented Gävle and Rauma port apps in use and #Fintraffic presented how the implementation of the #EfficientFlow #cbresults will continue after the end of the project. 4

Tutkitaan -sarjan aiheena on tällä kertaa etäluotsaus. Etäluotsauksessa laiva luotsataan maista käsin tarvitsematta viedä luotsia fyysisesti laivalle. #etäluotsaus #merilogistiikka #samk #istlab #tutkitaan https://www.merilogistiikka.fi/tutkitaan/tutkitaan-etaluotsaus/