Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Ville Viitaluoma 2

Ville vieraili haastattelussa kertaa uudella kampuksella, mm. kirjaston tiloissa.

– Olen tyytyväinen SAMKista saamaani koulutukseen. Oppimani teorian avulla pystyin opiskelemaan asioita myös opintojen ulkopuolella.

Viitaharju painottaakin itsenäisen opiskelun merkitystä. Kontaktituntien ulkopuolella on tehtävä paljon, jotta opiskelusta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Opintojen jälkeen

Nykyisin Ville työskentelee Festum Software Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaan kuuluu niin palvelimien asennusta kuin niiden ylläpitoa.

– Työssä tarvitsee ongelmanratkaisukykyä ja täytyy olla tietynlaista intohimoa työtä kohtaan. Pitää olla myös valmis oppimaan jatkuvasti uutta, sillä IT-alalla kuviot muuttuvat alituiseen.

Villen mukaan ohjelmistoalan töitä oli helpompi hakea ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Tekijöille on aina töitä ja alan työllisyystilanne on yleisesti ottaen hyvä.

– Paristakin firmasta on tullut kyselyitä, että haluaisinko tulla töihin.

Tekijöille on aina töitä.

Nykyisin Porissa viihtyvällä Villellä ei ole mielessään varsinaista urasuunnitelmaa. Hän ei ole myöskään ajatellut jatko-opintoja, vaan tykkää enemmänkin opiskella itse esimerkiksi erilaisten kurssien kautta.

– Luonnollisesti sitä haluaa kehittää itseään, jotta on mahdollista saada haastavampia työtehtäviä. En halua jäädä paikalleen, vaan yritän koko ajan oppia uutta.

Ville Viitaluoma 1

Ville Viitaluoma

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Festum Software Oy, ohjelmistosuunnittelija

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Lisää aiheesta

| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ’’Päädyin täysin koulutusta vastaaviin töihin’’

Jori Kymäläinen on 40-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi ja Master of Business Administration (YAMK), joka nykyään työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi SAMKista vuonna 2003 ja suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2018.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Susanna valmistuu ensimmäisenä Yrittäjän koulutusohjelmasta

Susanna Aaltonen valmistuu Yrittäjän koulutusohjelmasta liiketalouden tradenomiksi maaliskuussa 2020 ja on siten SAMKin ensimmäinen kyseisestä ohjelmasta valmistunut.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA