Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Ville Viitaharju istuu SAMKin kirjastossa.

Ville vieraili haastattelussa kertaa uudella kampuksella, mm. kirjaston tiloissa.

– Olen tyytyväinen SAMKista saamaani koulutukseen. Oppimani teorian avulla pystyin opiskelemaan asioita myös opintojen ulkopuolella.

Viitaharju painottaakin itsenäisen opiskelun merkitystä. Kontaktituntien ulkopuolella on tehtävä paljon, jotta opiskelusta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Opintojen jälkeen

Nykyisin Ville työskentelee Festum Software Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaan kuuluu niin palvelimien asennusta kuin niiden ylläpitoa.

– Työssä tarvitsee ongelmanratkaisukykyä ja täytyy olla tietynlaista intohimoa työtä kohtaan. Pitää olla myös valmis oppimaan jatkuvasti uutta, sillä IT-alalla kuviot muuttuvat alituiseen.

Villen mukaan ohjelmistoalan töitä oli helpompi hakea ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Tekijöille on aina töitä ja alan työllisyystilanne on yleisesti ottaen hyvä.

– Paristakin firmasta on tullut kyselyitä, että haluaisinko tulla töihin.

Tekijöille on aina töitä.

Nykyisin Porissa viihtyvällä Villellä ei ole mielessään varsinaista urasuunnitelmaa. Hän ei ole myöskään ajatellut jatko-opintoja, vaan tykkää enemmänkin opiskella itse esimerkiksi erilaisten kurssien kautta.

– Luonnollisesti sitä haluaa kehittää itseään, jotta on mahdollista saada haastavampia työtehtäviä. En halua jäädä paikalleen, vaan yritän koko ajan oppia uutta.

Ville Viitaharju seisoo SAMKin etuovella.

Ville Viitaluoma

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Festum Software Oy, ohjelmistosuunnittelija

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.
Jori Kymäläinen istuu tietokoneen äärellä.
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ’’Päädyin täysin koulutusta vastaaviin töihin’’

Jori Kymäläinen on 40-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi ja Master of Business Administration (YAMK), joka nykyään työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi SAMKista vuonna 2003 ja suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2018.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus