Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Ville Viitaharju istuu SAMKin kirjastossa.

Ville vieraili haastattelussa kertaa uudella kampuksella, mm. kirjaston tiloissa.

– Olen tyytyväinen SAMKista saamaani koulutukseen. Oppimani teorian avulla pystyin opiskelemaan asioita myös opintojen ulkopuolella.

Viitaharju painottaakin itsenäisen opiskelun merkitystä. Kontaktituntien ulkopuolella on tehtävä paljon, jotta opiskelusta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Opintojen jälkeen

Nykyisin Ville työskentelee Festum Software Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaan kuuluu niin palvelimien asennusta kuin niiden ylläpitoa.

– Työssä tarvitsee ongelmanratkaisukykyä ja täytyy olla tietynlaista intohimoa työtä kohtaan. Pitää olla myös valmis oppimaan jatkuvasti uutta, sillä IT-alalla kuviot muuttuvat alituiseen.

Villen mukaan ohjelmistoalan töitä oli helpompi hakea ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Tekijöille on aina töitä ja alan työllisyystilanne on yleisesti ottaen hyvä.

– Paristakin firmasta on tullut kyselyitä, että haluaisinko tulla töihin.

Tekijöille on aina töitä.

Nykyisin Porissa viihtyvällä Villellä ei ole mielessään varsinaista urasuunnitelmaa. Hän ei ole myöskään ajatellut jatko-opintoja, vaan tykkää enemmänkin opiskella itse esimerkiksi erilaisten kurssien kautta.

– Luonnollisesti sitä haluaa kehittää itseään, jotta on mahdollista saada haastavampia työtehtäviä. En halua jäädä paikalleen, vaan yritän koko ajan oppia uutta.

Ville Viitaharju seisoo SAMKin etuovella.

Ville Viitaluoma

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Festum Software Oy, ohjelmistosuunnittelija

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.
Jori Kymäläinen istuu tietokoneen äärellä.
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ’’Päädyin täysin koulutusta vastaaviin töihin’’

Jori Kymäläinen on 40-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi ja Master of Business Administration (YAMK), joka nykyään työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi SAMKista vuonna 2003 ja suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2018.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html