Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Ville Viitaluoma 2

Ville vieraili haastattelussa kertaa uudella kampuksella, mm. kirjaston tiloissa.

– Olen tyytyväinen SAMKista saamaani koulutukseen. Oppimani teorian avulla pystyin opiskelemaan asioita myös opintojen ulkopuolella.

Viitaharju painottaakin itsenäisen opiskelun merkitystä. Kontaktituntien ulkopuolella on tehtävä paljon, jotta opiskelusta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Opintojen jälkeen

Nykyisin Ville työskentelee Festum Software Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaan kuuluu niin palvelimien asennusta kuin niiden ylläpitoa.

– Työssä tarvitsee ongelmanratkaisukykyä ja täytyy olla tietynlaista intohimoa työtä kohtaan. Pitää olla myös valmis oppimaan jatkuvasti uutta, sillä IT-alalla kuviot muuttuvat alituiseen.

Villen mukaan ohjelmistoalan töitä oli helpompi hakea ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Tekijöille on aina töitä ja alan työllisyystilanne on yleisesti ottaen hyvä.

– Paristakin firmasta on tullut kyselyitä, että haluaisinko tulla töihin.

Tekijöille on aina töitä.

Nykyisin Porissa viihtyvällä Villellä ei ole mielessään varsinaista urasuunnitelmaa. Hän ei ole myöskään ajatellut jatko-opintoja, vaan tykkää enemmänkin opiskella itse esimerkiksi erilaisten kurssien kautta.

– Luonnollisesti sitä haluaa kehittää itseään, jotta on mahdollista saada haastavampia työtehtäviä. En halua jäädä paikalleen, vaan yritän koko ajan oppia uutta.

Ville Viitaluoma 1

Ville Viitaluoma

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Festum Software Oy, ohjelmistosuunnittelija

9.5.2019 | Teksti: Leevi Karimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Leevi Karimäki

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.
| Liiketoiminta

Opiskelijamme työllistyvät: ’’Päädyin täysin koulutusta vastaaviin töihin’’

Jori Kymäläinen on 40-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi ja Master of Business Administration (YAMK), joka nykyään työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi SAMKista vuonna 2003 ja suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2018.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn