Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.

Ville Viitaharju istuu SAMKin kirjastossa.

Ville vieraili haastattelussa kertaa uudella kampuksella, mm. kirjaston tiloissa.

– Olen tyytyväinen SAMKista saamaani koulutukseen. Oppimani teorian avulla pystyin opiskelemaan asioita myös opintojen ulkopuolella.

Viitaharju painottaakin itsenäisen opiskelun merkitystä. Kontaktituntien ulkopuolella on tehtävä paljon, jotta opiskelusta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Opintojen jälkeen

Nykyisin Ville työskentelee Festum Software Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaan kuuluu niin palvelimien asennusta kuin niiden ylläpitoa.

– Työssä tarvitsee ongelmanratkaisukykyä ja täytyy olla tietynlaista intohimoa työtä kohtaan. Pitää olla myös valmis oppimaan jatkuvasti uutta, sillä IT-alalla kuviot muuttuvat alituiseen.

Villen mukaan ohjelmistoalan töitä oli helpompi hakea ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Tekijöille on aina töitä ja alan työllisyystilanne on yleisesti ottaen hyvä.

– Paristakin firmasta on tullut kyselyitä, että haluaisinko tulla töihin.

Tekijöille on aina töitä.

Nykyisin Porissa viihtyvällä Villellä ei ole mielessään varsinaista urasuunnitelmaa. Hän ei ole myöskään ajatellut jatko-opintoja, vaan tykkää enemmänkin opiskella itse esimerkiksi erilaisten kurssien kautta.

– Luonnollisesti sitä haluaa kehittää itseään, jotta on mahdollista saada haastavampia työtehtäviä. En halua jäädä paikalleen, vaan yritän koko ajan oppia uutta.

Ville Viitaluoma 1

Ville Viitaluoma

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Festum Software Oy, ohjelmistosuunnittelija

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.