Opiskelijamme työllistyvät: Erikaa on aina kiehtonut matkailuala

Erika Nevanperä valmistui syksyllä 2018 restonomiksi (AMK) SAMKista. Hän työskentelee vastaanottovirkailijana Scandicissa, jossa teki myös harjoittelunsa.

Erika seisoo kauppakeskus Puuvillan käytävällä.

Jo yläkoulusta asti matkailualasta haaveillut Erika kertoo valinneensa alan, koska matkailu on aina kiehtonut häntä ja hän on asunut Kalajoella, jossa matkailulla on ollut iso merkitys elinkeinoelämässä. Lisäksi hän on aina pitänyt asiakaspalvelusta.

– Valitsin harjoittelupaikan sillä perusteella, että se on verkostoitumista ja suhteiden luomista oman alan töihin. Onnekseni tämä toimi ja sain jatkaa työskentelyä Scandicissa.

– Työni vaatii hyvää asiakaspalvelutaitoa, kykyä osata reagoida, englannin kielen taitoa ja it-taitoja. Toki myös meidän oma varausjärjestelmä täytyy osata, itse opin sen harjoittelun lomassa.

Hänen mielestään matkailualassa tiivistyy kumpikin puoli: asiakaspalvelu ja matkailu.

– Suosittelen alaa ihmisille, jotka ovat sosiaalisia ja joilla on halu verkostoitua.

Opiskelu SAMKissa antoi hyvät lähtökohdat työelämään

Erikan mielestä opiskelu SAMKissa antoi hyvät lähtökohdat työelämään. Matkailun opiskelijoilla oli paljon projektitöitä eri yritysten kanssa, mikä edesauttoi työelämään pääsyä.

Uusille alan opiskelijoille hän haluaa vinkata, miten tärkeää on verkostoitua ja valita harjoittelupaikka viisaasti, sillä se voi poikia töitä.

Erika

Erika Nevanperä

Koulutus: Restonomi

 

Nykyinen työtehtävä:

Kassamyyjä, K-Citymarket Pori Puuvilla

Vastaanottovirkailija, Scandic Pori

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.