Opiskelijamme työllistyvät: Erikaa on aina kiehtonut matkailuala

Erika Nevanperä valmistui syksyllä 2018 restonomiksi (AMK) SAMKista. Hän työskentelee vastaanottovirkailijana Scandicissa, jossa teki myös harjoittelunsa.

1.4.2019 | Teksti: Johanna Honkanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Johanna Honkanen, SAMKin opiskelija

Erika Puuvillassa 1

Jo yläkoulusta asti matkailualasta haaveillut Erika kertoo valinneensa alan, koska matkailu on aina kiehtonut häntä ja hän on asunut Kalajoella, jossa matkailulla on ollut iso merkitys elinkeinoelämässä. Lisäksi hän on aina pitänyt asiakaspalvelusta.

– Valitsin harjoittelupaikan sillä perusteella, että se on verkostoitumista ja suhteiden luomista oman alan töihin. Onnekseni tämä toimi ja sain jatkaa työskentelyä Scandicissa.

– Työni vaatii hyvää asiakaspalvelutaitoa, kykyä osata reagoida, englannin kielen taitoa ja it-taitoja. Toki myös meidän oma varausjärjestelmä täytyy osata, itse opin sen harjoittelun lomassa.

Hänen mielestään matkailualassa tiivistyy kumpikin puoli: asiakaspalvelu ja matkailu.

– Suosittelen alaa ihmisille, jotka ovat sosiaalisia ja joilla on halu verkostoitua.

Opiskelu SAMKissa antoi hyvät lähtökohdat työelämään

Erikan mielestä opiskelu SAMKissa antoi hyvät lähtökohdat työelämään. Matkailun opiskelijoilla oli paljon projektitöitä eri yritysten kanssa, mikä edesauttoi työelämään pääsyä.

Uusille alan opiskelijoille hän haluaa vinkata, miten tärkeää on verkostoitua ja valita harjoittelupaikka viisaasti, sillä se voi poikia töitä.

Erika

Erika Nevanperä

Koulutus: Restonomi

 

Nykyinen työtehtävä:

Kassamyyjä, K-Citymarket Pori Puuvilla

Vastaanottovirkailija, Scandic Pori

1.4.2019 | Teksti: Johanna Honkanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Johanna Honkanen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMK Projektiryhmä kävi Rosenlew-museolla sopimassa get together -tilaisuuden järjestelyistä.
| Matkailu

Matkailun opiskelijat kartuttavat kv. konferenssikokemusta

Viisihenkinen matkailun opiskelijoiden ryhmä SAMKista on mukana järjestämässä kansainvälistä Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssia Porin yliopistokeskuksessa syyskuun lopussa. Ryhmän ohjaaja, lehtori Vappu Salo pitää tärkeänä oppia siitä, millaista on järjestää kansainvälistä konferenssia.
Opettaja Jaana Ruoho
| Opinnot ja opetus

Matkailun opettaja: oma työelämäjakso oli syksyn helmi

SAMKin matkailun opettajat ovat viikon mittaisilla työelämäjaksoilla lukuvuonna 2016-2017. Opettaja Jaana Ruoho halusi päästä seuraamaan omalla alallaan ainutlaatuista kasvuyritystä, sen toimintaa ja johtamista. Matka vei Espooseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Yliopettaja Sirpa Sandelin ja lehtori Mari Kujala tuovat mielipidekirjoituksessa esiin SAMKin kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvää toimintaa. @SatakunnanKansa
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007753572.html

Tule kuulemaan miten robotiikka ja tekoäly voivat hyödyttää juuri sinun yritystäsi! Konkreettisia esimerkkejä tarjoilee @SatakunnanAMK Lue lisää: https://www.facebook.com/events/258551622355056
#SATELYkeskus

SAMKin tulevat restonomit (AMK) kertovat matkailun blogissa opinnoistaan, projekteistaan ja monenlaisista mielenkiintoisista tapahtumista ja elämyksistä, joita opintojaksoilla suunnitellaan ja toteutetaan.
https://matkailu.samk.fi

Koska lukeminen kannattaa aina, pistetään pystyyn lukupiiri opiskelijoille @SatakunnanAMK. Kiinnostavaa nähdä, miten alkaa toimia ja millaiseksi muotoutuu. Ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 22.1. Vielä mahtuu mukaan. /w @TeppoLundell

Sataedun Kankaanpään Nopsa opinnot pyörähtivät käymään etänä. Sähkön 2. vuoden opiskelija ryhmästä lähti 8 mukaan nopsaan, taivoitteena Samkista sähköalan inssi opinnot. Huippua 👍.

@Sataedu @SatakunnanAMK #nopsaopinnot