Oona suoritti sosionomiopintojen harjoittelun Ruotsissa

Oona Viljanen 23-vuotias, aloitti SAMKissa sosionomiopinnot syksyllä 2019. Kiinnostus kyseiseen alaan lähti koulunkäynninohjaajan työstä, jota hän oli tehnyt aiemmin.

11.4.2022 | Teksti: Roope Kuusisto, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Viljanen, SAMKin opiskelija

Kuva Tukholman kaupungista iltahämärässä

Oona Viljanen viihtyi Ruotsin kauniissa maisemissa.

Syventävinä opintoina Oonalla on erityiskasvatus ja vammaistyö ja tulevaisuudessa hän näkee itsensä työskentelevän nuorten kanssa.

– Suosittelen tätä koulutusta, jos työ ihmisten parissa kiinnostaa, Oona kehottaa.

Oonaa on aina kiinnostanut lähteä vaihtoon, mutta lukiossa se ei ollut mahdollista. Kun Covid-19 -pandemia alkoi, niin mahdollisuus vaihtoon sulkeutui myös SAMKissa. Kun mahdollisuus harjoitteluvaihtoon tuli, niin hän heti otti siitä kiinni.

– SAMKilla on paljon yhteistyökumppaneita, jotka tekivät harjoitteluvaihtoon lähtemisestä helppoa, Oona kertoo.

Harjoitteluvaihdossa Ruotsissa

Oona lähti harjoitteluvaihtoon Ruotsiin Tukholmaan syksyllä 2021. Hän löysi asunnon Tukholmasta Facebookin kautta. Sieltä löytyy hyviä ryhmiä suomalaisille, ja sitä kautta Oona löysi myös ystäviä.

Hän aloitti siellä työt vanhainkodissa, jossa ilmeni, että asiakasryhmä ei tunnu omalta ja tutulta.

– Hain itse itselleni uuden harjoittelupaikan täältä Tukholmasta, enkä olisi voinut toivoa parempaa paikkaa, kun nyt sain, Oona kertoo.

Hän aloitti uuden työn ruotsinsuomalaisessa koulussa pienluokalla ohjaajana.

– Tämä uusi harkkapaikka on niin kiva, että voisin jäädä tänne asumaan ja töihin tähän kyseiseen paikkaan, hän iloitsee.

Harjoitteluvaihdossa on se hyvää, että se parantaa kielitaitoa huomattavasti. Vaikka Oona on opiskellut peruskoulunsa ruotsin kielellä, niin kun sitä joutuu käyttämään enemmän ja melkein koko ajan, niin oppii hyvin.

– SAMK on auttanut hyvin kaikissa tilanteissa, enkä ole missään kohtaa jäänyt yksin.

Hän myös suosittelee vaihtoon tai harjoitteluvaihtoon lähtemistä ihan kaikille, koska se on loistava kokemus.

Oona Viljanen

Oona Viljanen

Opiskelee sosionomiksi (AMK)

Suoritti vaihdon Ruotsissa, Tukholman ruotsinsuomalaisessa koulussa

11.4.2022 | Teksti: Roope Kuusisto, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Viljanen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Fysioterapian opiskelijoita luokassa
| SAMK

SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.
Ilkka Toivonen ja Arttu Metsämäki opetustilanteessa. Lapset istuvat tuoleilla kaaressa luokkahuoneessa.
| Opinnot ja opetus

Pitkäjänteisyys palkittiin korona-ajan kv-harjoittelussa

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa keväällä / kesällä 2020.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html